O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Mapsource v6.14.1 enforces a more strict requirement on the registry settings that define maps.
In particular there are two key names that are now enforced
\HKLM\SOFTWARE\Garmin\MapSource\Families
Previously you could use any number for the subkey name. Now the subkey name MUST be the Product ID.
Example:
In this example, GM-MySin has a Product ID of 3c (in hex) but Mapsource now requires this number be in decimal.
Hex 3c in decimal is 60. Changing the 3c listed in red to 60 will resolve the problem.
\HKLM\SOFTWARE\Garmin\MapSource\Product
Previously you could use any key name. Now the key name must be the Product ID.
Example:
In this example, T4A has a Product ID of 9001, not 8007 as defined.
Changing the 8007 key name listed in red to 9001 will resolve the problem.
The new version of Mapsource will print an error indicating the first Map it finds is incorrectly defined.
Resolve each failure using the above guide. On my system I had to modify eight maps before Mapsource V6.14.1 would work.
Mam teraz 6.13 i na boku 6.14. W wersji 6.13 wrzuciłem kod DEMO. Okazało się, że 6.14 też pracuje w trybie demo, ale Menedżer Map takiego kodu nie wyświetla.
Z ciekawości w 6.14 wpisałem jeszcze raz kod DEMO. Menedżer kod przyjął ale nic nowego nie pokazał. Wobec tego usunąłem DEMO z 6.13 i ta wersja pracuje normalnie. Natomiast 6.14 pozostała w trybie demo.
Nie namawiam do eksperymentów, ale jak ktoś ma jakiś pomysł, to chętnie usłyszę.
popej pisze:Tylko nie starczyło mi dociekliwości, żeby je znaleźć.
Wiedziałem, że zapisuje tam kody, bo oglądałem ten plik przy okazji kasowania pamięci podręcznej, w której mapsource zapisuje wygląd mapy. Ale za nim sobie o tym przypomniałem, trochę się napociłem.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
W moim komputerze prędkość odświeżania ekranu jest dobra, czcionka informacji tekstowych (nazwy hoteli, ulic ...) lepsza niż w 6.13.7, rozciągnięcie mapy mi nie przeszkadza ale...
1. brak wersji "garniak edition"
2. w wersji 6.13.7 po kliknięciu na białą strzałkę w menu i następnie kliknięciu na istniejącą trasę, mogłem przeciągnąć myszką trasę do nowego punktu pośredniego.
Drugi punkt wg mnie dyskwalifikuje wersję 6.14.1, wróciłem do wersji 6.13.7.
popej pisze:Chyba będę musiał zrezygnować z 6.14. Trafiłem na uciążliwy błąd. Jak wybiorę Znajdź -> Znajdź miejsca... -> Miasta, wyszukam miejscowość i nacisnę OK, żeby przejść na mapę, to Mapsource pada.
U mnie od wczoraj występuję ten sam błąd - czy można wrócić do poprzedniej wersji?
Pozdrawiam
Henryk
Nuvi 760 + CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL, GPMapa 2010.3, GPMapa Topo 2009,
Samsung Galaxy SII + MapaMap, Automapa
Jak skopiujesz zainstalowaną wersję 6.14 do innego katalogu, to nadal będziesz mógł jej używać, równolegle z 6.13.
Dostałem też radę od Frasuna, którą zacytuję:
BTW jest również rozwiązanie, problemu zwisów przy wyszukaniu w MapSource 6.14.1
Należy skasować zawartość klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Garmin\MapSource\Settings\Find\RecentResults w rejestrze i działa do momentu ponownego zapełnienia lub czegoś innego.
popej pisze:
Dostałem też radę od Frasuna, którą zacytuję:
BTW jest również rozwiązanie, problemu zwisów przy wyszukaniu w MapSource 6.14.1
Należy skasować zawartość klucza HKEY_CURRENT_USER\Software\Garmin\MapSource\Settings\Find\RecentResults w rejestrze i działa do momentu ponownego zapełnienia lub czegoś innego.
Ale nie sprawdzałem, bo wróciłem do 6.13.
Skasowałem zawartość podanego klucza i wszystko działa.
Dziękuję za poradę.
Pozdrawiam
Henryk
Nuvi 760 + CN Europe NT "nüMaps Lifetime", UMP-pcPL, GPMapa 2010.3, GPMapa Topo 2009,
Samsung Galaxy SII + MapaMap, Automapa