O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
beetle-m pisze:Garniaki. Czy jest zapotrzebowanie na pliki gotowce dla nuvi serii 7xx oraz 3xx (czyli MP3) z usuniętymi limitami prędkości ?
Zaczynam przygotowywać dla siebie (od nastepnej zmiany bazy na UMPpcPL) i pytanie czy publikować ? Jest przynajmniej jedna dusza ?
Drogi Żuczku
Twój gotowiec jest super. Mam jednak wielką prośbę, czy mógłbyś wgrać głośniejszego Jacka, tak aby poziom jego głośności był przynajmniej taki sam jak fabrycznej lektorki. Link do głośniejszego Jacka u dołu:
xxxgrze pisze:Niestety mam problem.
Postępowałem zgodnie z instrukcją ale.
2. Kiedy klikam na: http://tceglinski.neostrada.pl/pliki/alerty.rar to wyskakują jakieś totalne głupoty w postaci rzędów różnych liter, cyfr, symboli itp.
Prawy klawisz myszki i "Zapisz element docelowy jako ..."
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Ad.1.
Jaki to system operacyjny?
Masz prawa administratora?
Jaki jest komunikat, gdy nie da sie uruchomic?
Mozesz jeszcze sprobowac uruchomic ta paczke: http://tinyurl.com/jt3lv
Najpierw jednak pobierz i otworz alerty.rar. W srodku jest program i instrukcja. Prawdopodobnie nie bedzie potrzeby instalacji w/w bibliotek.
Na wszystkie te pytania nie trzeba odpowiadac, jesli uruchomisz alerty.exe
beetle-m pisze:1. Pobrać odpowiedni dla swojego modelu i preferencji powiadamiania plik (WAV lub MP3 / z limitami prędkości lub bez limitów).
2. Rozpakować z wersji ZIP do GPI (prawy klawisz myszki: "Extract ..." lub "Wyodrębnij ..."
3. Skopiować plik xxxx.gpi do \Garmin\Poi
Na stronie beetle-m jest dostępna wersja 27.07- 6232 punkty, a mi ciągle ściąga wersję z 11.07...
Jaka może być przyczyna?
W nuvi-m mam wgraną wersję gotowiec dla nuvi 300- kompletne dane (dźwięk mp3)
piotrek.sz pisze:Na stronie beetle-m jest dostępna wersja 27.07- 6232 punkty, a mi ciągle ściąga wersję z 11.07...
Jaka może być przyczyna? W nuvi-m mam wgraną wersję gotowiec dla nuvi 300- kompletne dane (dźwięk mp3)
Pobrałem przed chwilą wszystkie swoje ZIPy i rozpakowałem. Wszystkie pliki są z 27-07-2008.
Skąd pobierasz ? Moja [www] ?
Spróbuj raz jeszcze pobrać, ale zapisz pobrany plik (na PC) w innej lokalizacji niż dotychczas. Rozpakuj i sprawdź datę pliku GPI.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
beetle-m pisze:Skąd pobierasz ? Moja [www] ?
Spróbuj raz jeszcze pobrać, ale zapisz pobrany plik (na PC) w innej lokalizacji niż dotychczas. Rozpakuj i sprawdź datę pliku GPI.
Zaskoczyło- zapisałem na innym dysku (D zamiast C)
Zmieniłem też opcję- otwórz za pomocą...- mi wskakiwał MapSource, a zmieniłem na Win Zip Wizard.
Tak wszystko po angielsku i trzeba zgadywać co do czego
Pobieram z Twojej strony
piotrek.sz pisze:Tak wszystko po angielsku i trzeba zgadywać co do czego
Aś Pietrek namieszoł Ale grunt, że działa
Pozdrawiam, mariuszD
Długo już próbowałem i nic- zawsze to samo. To było to Otwórz za pomocą...?
Dzięki za pomoc- inne spojrzenie na kłopocik
Za bazę punktów i pomoc będzie browarek.
piotrek.sz pisze:Długo już próbowałem i nic- zawsze to samo. To było to Otwórz za pomocą...?
A któż to wi
Przygotowuję archiwa w wersjach ZIP, by było mniej kłopotów z pobieraniem i rozpakowywaniem.
Najszybciej jest tak - prawy klawisz myszki i zależnie od posiadanego oprogramowania:
- "Wyodrębnij wszystkie"
lub
- "Extract Here"
Pozdrawiam, mariuszD
piotrek.sz pisze:Windows XP pokazuje Otwórz za pomocą...( to chyba to samo?) i jeden domyślny program lub wybór innego.
Zerknij wyżej ... musi być "Wyodrębnij wszystkie"
Pozdrawiam, mariuszD
piotrek.sz pisze:Windows XP pokazuje Otwórz za pomocą...( to chyba to samo?) i jeden domyślny program lub wybór innego.
I bardzo dobrze !
1. wtedy wybierz opcje ostatnia "wybierz program"
2. wskaz program, ktory to rozpakuje i
3. zaznacz opcje "zawsze uzywaj wybranego programu..."
Nastepnym razem bedzie latwiej
Co prawda XP ma bodajze wbudowane mechanizmy dekompresji danych...