Tak samo jak wcześniej, mignięcie przez pół sekundy 'przeliczanie trasy na stanie 0%' i komunikat, że nie można wyznaczyć trasy do celu podróży.
Nie mozna wyznaczyc trasy...
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
U mnie działa jak cacy. Masz kartę SD ? Ile wolnej pamięci pozostało w Twoim nuvi ?grzanos pisze:Sprawdziłem. Niestety nic z tego.
Tak samo jak wcześniej, mignięcie przez pół sekundy 'przeliczanie trasy na stanie 0%' i komunikat, że nie można wyznaczyć trasy do celu podróży.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
- beetle-m
- Garniak
Nie sądzę. Pytam, bo szukam nowego punktu zaczepienia. U mnie Twój plik działa więc trzeba myślę szukać po stronie nuvi.grzanos pisze:531 M zostało wolnego na 2GB karcie SD
2,5 M w wewnętrznej....czyżby to był problem.
Mimo wszystko zrób test. Stwórz w MS całkiem nową, jedną trasę. Nie pobieraj wcześniej żadnych danych z urządzenia. Wyślij ją do nuvi.
Pozdrawiam, mariuszD
Tak zrobiłem. Nie zapisywałem pliku. Od razu po utworzeniu trasy wysłałem ją do urządzenia.beetle-m pisze:Mimo wszystko zrób test. Stwórz w MS całkiem nową, jedną trasę. Nie pobieraj wcześniej żadnych danych z urządzenia. Wyślij ją do nuvi.
No i efekt to ciągle dupa w kratę.
Na dziś mam dość. Do dalszych rad chętnie zastosuję się jutro wieczorem. Dzięki
NUVI 760+CNE NT 2008+GPMapa 2008.1 oem
- beetle-m
- Garniak
Myślę, że mógłbyś skasować plik Temp.gpx z foldera \Garmin\Gpx
Tam przechowywane są wysyłane z MapSorce trasy, punkty, etc. - te, do zaimportowania. Może tu jest gdzieś problem. Po transmisji z MS powstanie nowy pliczek temp.gpx
Z innej beczki. Aby zwiększyć ilość wolnej pamięci w nuvi - choć nie sądzę, by tu była przyczyna - możesz przesunąć pliki Voice (ale tylko niepotrzebne języki) z nuvi do PC'ta.
Tam przechowywane są wysyłane z MapSorce trasy, punkty, etc. - te, do zaimportowania. Może tu jest gdzieś problem. Po transmisji z MS powstanie nowy pliczek temp.gpx
Z innej beczki. Aby zwiększyć ilość wolnej pamięci w nuvi - choć nie sądzę, by tu była przyczyna - możesz przesunąć pliki Voice (ale tylko niepotrzebne języki) z nuvi do PC'ta.
Pozdrawiam, mariuszD
Skasowałem temp.gpx. Utworzyłem nową trasę w MS i wysłałem.
Wynik ten sam.
Potem wywaliłem sporą ilość plików Voice, oraz wyczyściłem dziennik podróży.
Wynik ten sam.
chlip
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wysyłanie do urządzenia jest błyskawiczne. Zero namysłu. Od razu po naciśnięciu wyślij jest komunikat, że wysłano pomyślnie.
Wynik ten sam.
Potem wywaliłem sporą ilość plików Voice, oraz wyczyściłem dziennik podróży.
Wynik ten sam.
chlip
Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wysyłanie do urządzenia jest błyskawiczne. Zero namysłu. Od razu po naciśnięciu wyślij jest komunikat, że wysłano pomyślnie.
- beetle-m
- Garniak
Ostatnia możliwość - wysyłam Ci plik temp.gpx, który na bazie Twojego pliku z MapSorce udaje mi się zaimportować bez problemu. Wrzuć go do \Garmin\Gpx.
Jeśli zadziała, to szukamy tylko po stronie MS.
Jeśli zadziała, to szukamy tylko po stronie MS.
Pozdrawiam, mariuszD
Zapisałem na pulpit, wykasowałem temp.gpx z urządzenia, wkleiłem ten z pulpitu.
Pojawiła się tylko jedna trasa i nie dało się jej zaimportować.
Następnie, nie poddałem się. Prosto z outlooka zapisałem do folderu w Garminie i nadpisałem ten przed chwilą utworzony gpx.
Pojawiło się kilka tras, ale żadnej nie da się zaimportować.
Pojawiła się tylko jedna trasa i nie dało się jej zaimportować.
Następnie, nie poddałem się. Prosto z outlooka zapisałem do folderu w Garminie i nadpisałem ten przed chwilą utworzony gpx.
Pojawiło się kilka tras, ale żadnej nie da się zaimportować.
- beetle-m
- Garniak
Teraz to już chyba możemy tylko przejść reset urządzenia, przywracający ustawienia domyślne. Brak mi koncepcji
Szukam mostu do skoku
Dokąd? -> Atrakcje -> Mosty
Szukam mostu do skoku
Dokąd? -> Atrakcje -> Mosty
Pozdrawiam, mariuszD
bardzo ciekawe tak jakbyś w ogóle nie wysyłał trasy przecież ta trasa troche zajmuje jej wysłanie... zaznaczasz ja i dopiero wysyłasz kurcze to wyglada tak jakby nic nie wysyłałgrzanos pisze: Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wysyłanie do urządzenia jest błyskawiczne. Zero namysłu. Od razu po naciśnięciu wyślij jest komunikat, że wysłano pomyślnie.
Garmin Nuvi 760 City Navigator 2008 + GPMapa 2008v1 + NaviGuide Hungary 4.6
- beetle-m
- Garniak
U mnie plik grzanos'a "obrabia" błyskawicznie i ... importuje.stinger pisze:bardzo ciekawe tak jakbyś w ogóle nie wysyłał trasy przecież ta trasa troche zajmuje jej wysłanie... zaznaczasz ja i dopiero wysyłasz kurcze to wyglada tak jakby nic nie wysyłał
Grzanos. Tego mostu to szukam dla siebie
Nie odpuszczę tematu - daj troszkę czasu. Poratuj się ręcznym ustawieniem.
Pozdrawiam, mariuszD
Jeśli ten sam plik gpx na Twoim nie pozwala na import trasy, a na innym pozwala, to:grzanos pisze:Reset wykonany. Punkty ulubione pozostały, trasy dalej widoczne, ale ... import wciąż nie możliwy.
1- reset, ale DO USTAWIEŃ FABRYCZNYCH, a jak nie pomoże:
2- zrób tymczasową kopię zawartości Garmina, skasuj całość w Garminie i skopiuj na to miejsce całą starą (o ile masz). Jak i to nie pomoże:
3- downgrade i ponowny upgrade
Pozdrawiam.
1) Reset wykonany. Dopiero za drugim razem usunęło mi 'ulubione' itp.
2) Wykasowałem wszystko i wrzuciłem potem zawartość kopii, którą wykonałem już jakiś czas temu
3) W folderze GPX nie było pliku temp.gpx (nie było go w utworzonej wcześniej kopii). Od razu po wrzuceniu tych danych zapisałem do urządzenia prosto z poczty plik od beetle-m'a.
4) nie zmieniając jeszcze języka z american inglisz (nie wiem czy to ważne) zrobiłem import wszystkich tras i tu zdziwienie
- pokazywało mi trasy których raczej na pewno nie było w pliku, który wysyłał mi beetle-m
- były wśród nich trasy utworzone kiedyś wcześniej na urządzeniu (potem były ściągane do MS)
- zaimportowało mi (sukces) tylko (porażka) trasy które tworzone były kiedyś w urządzeniu
- dalej nie da się zaimportować tych, które były tworzone w MS i działały u beetle-m'a (fak szit)
- daje się ciągle importować te stare 'urządzeniowe', nie nadpisują już wcześniej zaimportowanych tylko się 'mnożą'
Down i upgrade'u nie chce mi się robić bo przed upgrade też nie importowało.
Beetle-m, niech skacze ten, który nie może w pełni cieszyć się życiem=projektowaniem i wysyłaniem tras z MS
Ty sobie żyj.
2) Wykasowałem wszystko i wrzuciłem potem zawartość kopii, którą wykonałem już jakiś czas temu
3) W folderze GPX nie było pliku temp.gpx (nie było go w utworzonej wcześniej kopii). Od razu po wrzuceniu tych danych zapisałem do urządzenia prosto z poczty plik od beetle-m'a.
4) nie zmieniając jeszcze języka z american inglisz (nie wiem czy to ważne) zrobiłem import wszystkich tras i tu zdziwienie
- pokazywało mi trasy których raczej na pewno nie było w pliku, który wysyłał mi beetle-m
- były wśród nich trasy utworzone kiedyś wcześniej na urządzeniu (potem były ściągane do MS)
- zaimportowało mi (sukces) tylko (porażka) trasy które tworzone były kiedyś w urządzeniu
- dalej nie da się zaimportować tych, które były tworzone w MS i działały u beetle-m'a (fak szit)
- daje się ciągle importować te stare 'urządzeniowe', nie nadpisują już wcześniej zaimportowanych tylko się 'mnożą'
Down i upgrade'u nie chce mi się robić bo przed upgrade też nie importowało.
Beetle-m, niech skacze ten, który nie może w pełni cieszyć się życiem=projektowaniem i wysyłaniem tras z MS