Nie mozna wyznaczyc trasy...

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
grzanos
Początkujący

Post autor: grzanos »

Sprawdziłem. Niestety nic z tego.
Tak samo jak wcześniej, mignięcie przez pół sekundy 'przeliczanie trasy na stanie 0%' i komunikat, że nie można wyznaczyć trasy do celu podróży.

:(
NUVI 760+CNE NT 2008+GPMapa 2008.1 oem
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

grzanos pisze:Sprawdziłem. Niestety nic z tego.
Tak samo jak wcześniej, mignięcie przez pół sekundy 'przeliczanie trasy na stanie 0%' i komunikat, że nie można wyznaczyć trasy do celu podróży. :(
U mnie działa jak cacy. Masz kartę SD ? Ile wolnej pamięci pozostało w Twoim nuvi ?
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
grzanos
Początkujący

531 M zostało wolnego na 2GB karcie SD

2,5 M w wewnętrznej....czyżby to był problem

Co można usunąć?
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

grzanos pisze:531 M zostało wolnego na 2GB karcie SD
2,5 M w wewnętrznej....czyżby to był problem.
Nie sądzę. Pytam, bo szukam nowego punktu zaczepienia. U mnie Twój plik działa więc trzeba myślę szukać po stronie nuvi.

Mimo wszystko zrób test. Stwórz w MS całkiem nową, jedną trasę. Nie pobieraj wcześniej żadnych danych z urządzenia. Wyślij ją do nuvi.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
grzanos
Początkujący

beetle-m pisze:Mimo wszystko zrób test. Stwórz w MS całkiem nową, jedną trasę. Nie pobieraj wcześniej żadnych danych z urządzenia. Wyślij ją do nuvi.
Tak zrobiłem. Nie zapisywałem pliku. Od razu po utworzeniu trasy wysłałem ją do urządzenia.
No i efekt to ciągle dupa w kratę.
Na dziś mam dość. Do dalszych rad chętnie zastosuję się jutro wieczorem. Dzięki
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

Myślę, że mógłbyś skasować plik Temp.gpx z foldera \Garmin\Gpx
Tam przechowywane są wysyłane z MapSorce trasy, punkty, etc. - te, do zaimportowania. Może tu jest gdzieś problem. Po transmisji z MS powstanie nowy pliczek temp.gpx

Z innej beczki. Aby zwiększyć ilość wolnej pamięci w nuvi - choć nie sądzę, by tu była przyczyna - możesz przesunąć pliki Voice (ale tylko niepotrzebne języki) z nuvi do PC'ta.
Pozdrawiam, mariuszD
grzanos
Początkujący

Skasowałem temp.gpx. Utworzyłem nową trasę w MS i wysłałem.
Wynik ten sam.
Potem wywaliłem sporą ilość plików Voice, oraz wyczyściłem dziennik podróży.
Wynik ten sam.

chlip :(

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wysyłanie do urządzenia jest błyskawiczne. Zero namysłu. Od razu po naciśnięciu wyślij jest komunikat, że wysłano pomyślnie.
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

Ostatnia możliwość - wysyłam Ci plik temp.gpx, który na bazie Twojego pliku z MapSorce udaje mi się zaimportować bez problemu. Wrzuć go do \Garmin\Gpx.

Jeśli zadziała, to szukamy tylko po stronie MS.
Pozdrawiam, mariuszD
grzanos
Początkujący

Zapisałem na pulpit, wykasowałem temp.gpx z urządzenia, wkleiłem ten z pulpitu.

Pojawiła się tylko jedna trasa i nie dało się jej zaimportować.

Następnie, nie poddałem się. Prosto z outlooka zapisałem do folderu w Garminie i nadpisałem ten przed chwilą utworzony gpx.

Pojawiło się kilka tras, ale żadnej nie da się zaimportować.
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

Teraz to już chyba możemy tylko przejść reset urządzenia, przywracający ustawienia domyślne. Brak mi koncepcji :(

Szukam mostu do skoku :?
Dokąd? -> Atrakcje -> Mosty :wink:
Pozdrawiam, mariuszD
grzanos
Początkujący

Reset wykonany. Punkty ulubione pozostały, trasy dalej widoczne, ale ... import wciąż nie możliwy.

Widać drogę do rzucenia się z mostu muszę wyznaczyć 'ręcznie' a nie z PC.
stinger
Początkujący

Post autor: stinger »

grzanos pisze: Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wysyłanie do urządzenia jest błyskawiczne. Zero namysłu. Od razu po naciśnięciu wyślij jest komunikat, że wysłano pomyślnie.
bardzo ciekawe tak jakbyś w ogóle nie wysyłał trasy przecież ta trasa troche zajmuje jej wysłanie... zaznaczasz ja i dopiero wysyłasz kurcze to wyglada tak jakby nic nie wysyłał
Garmin Nuvi 760 City Navigator 2008 + GPMapa 2008v1 + NaviGuide Hungary 4.6
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

stinger pisze:bardzo ciekawe tak jakbyś w ogóle nie wysyłał trasy przecież ta trasa troche zajmuje jej wysłanie... zaznaczasz ja i dopiero wysyłasz kurcze to wyglada tak jakby nic nie wysyłał
U mnie plik grzanos'a "obrabia" błyskawicznie i ... importuje.

Grzanos. Tego mostu to szukam dla siebie :P
Nie odpuszczę tematu - daj troszkę czasu. Poratuj się ręcznym ustawieniem.
Pozdrawiam, mariuszD
Zbychu
Bywalec

Post autor: Zbychu »

grzanos pisze:Reset wykonany. Punkty ulubione pozostały, trasy dalej widoczne, ale ... import wciąż nie możliwy.
Jeśli ten sam plik gpx na Twoim nie pozwala na import trasy, a na innym pozwala, to:
1- reset, ale DO USTAWIEŃ FABRYCZNYCH, a jak nie pomoże:
2- zrób tymczasową kopię zawartości Garmina, skasuj całość w Garminie i skopiuj na to miejsce całą starą (o ile masz). Jak i to nie pomoże:
3- downgrade i ponowny upgrade
Pozdrawiam.
grzanos
Początkujący

1) Reset wykonany. Dopiero za drugim razem usunęło mi 'ulubione' itp.

2) Wykasowałem wszystko i wrzuciłem potem zawartość kopii, którą wykonałem już jakiś czas temu

3) W folderze GPX nie było pliku temp.gpx (nie było go w utworzonej wcześniej kopii). Od razu po wrzuceniu tych danych zapisałem do urządzenia prosto z poczty plik od beetle-m'a.

4) nie zmieniając jeszcze języka z american inglisz (nie wiem czy to ważne) zrobiłem import wszystkich tras i tu zdziwienie

- pokazywało mi trasy których raczej na pewno nie było w pliku, który wysyłał mi beetle-m
- były wśród nich trasy utworzone kiedyś wcześniej na urządzeniu (potem były ściągane do MS)
- zaimportowało mi (sukces) tylko (porażka) trasy które tworzone były kiedyś w urządzeniu
- dalej nie da się zaimportować tych, które były tworzone w MS i działały u beetle-m'a (fak szit)
- daje się ciągle importować te stare 'urządzeniowe', nie nadpisują już wcześniej zaimportowanych tylko się 'mnożą'

Down i upgrade'u nie chce mi się robić bo przed upgrade też nie importowało.

Beetle-m, niech skacze ten, który nie może w pełni cieszyć się życiem=projektowaniem i wysyłaniem tras z MS :) Ty sobie żyj.
ODPOWIEDZ