Nie mozna wyznaczyc trasy...

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

Spoko. Dopływam już do mostu :wink:
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
grzanos
Początkujący

Post autor: grzanos »

I jeszcze jedna, może ważna informacja.
Poczytałem ten wątek
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=2 ... ht=autorun
i inny tam zalinkowany
http://www.searchengines.pl/Infekcje-z- ... 94761.html
na temat wirusów w nuvi.
I jest wielce prawdopodobne, że miałem wymieniane tam pliki autorun.inf oraz recycled w lokalizacji garmina i karty. Usunąłem je jeszcze przed procesem kasowania danych
NUVI 760+CNE NT 2008+GPMapa 2008.1 oem
hrabiadrykula
Początkujący

Re: Nie mozna wyznaczyc trasy...

Post autor: hrabiadrykula »

Cześć,

sorry za odkopanie wątku, ale ponieważ nie skończył się żadną konkluzją poza szukaniem mostu;) to się chciałem zapytać, czy może się jednak udało znaleźć jakieś rozwiązanie problemu (poza przesyłaniem plików do innych osób)? Czy wszyscy dali już sobie po prostu spokój?

Mam dokładnie ten sam problem:
- trasy utworzone w MS przy użyciu GP Mapy 2008.3 (MS v. 6.14.1, która jak rozumiem, ma niezbyt dobrą opinię)
- wysłane do urządzenia wraz z punktami
- zarówno z punktami pośrednimi jak i bez. Start, koniec i punkty pośrednie dodawałem przy największym powiększeniu, żeby nie było, że wskazuję jakieś krzaki bez drogi
- trasy zaczynają sie i kończą w Polsce i nie zbliżają sie do granic (konkretnie to Poznań-Katowice z punktem pośrednim po to żeby ominąć Łódź plus trochę kręcenia się po Śląsku i Zagłębiu)
- problem występuje niezależnie od tego czy mapa CNE jest w urządzeniu włączona czy nie
- problem również jest niezależny od tego czy urządzenie w momencie importu z pliku temp.gpx ma zasięg satelitów czy nie
- pojedynczy reset (prawy dolny narożnik) nic nie pomógł
- plik current.gpx i temp.gpx po zgraniu na kompa otwierają sie bez problemu pod MS (inna sprawa, że to ta sama kopia MS, która wcześniej utworzyła ten temp.gpx),
- ponowne przeliczanie tras też nic nie daje.

Oczywiście na bazie zgranych punktów nuvi bez problemu wylicza trasę, ale to nie o to chodzi. Przyznam szczerze, że opcja wysyłania tras z PC była jedną z ważniejszych przyczyn zakupienia tego a nie innego modelu. Bo siedzieć przy Google Earth a potem wklepać to to do nawigacji to ja mogę, ale chodziło mi o oszczędność czasu.
nuvi 765T + GPMapa 2009.3 + UMP + CNE 2014.40 NT, FW 4.30
frasun
Radny

Post autor: frasun »

Może napiszesz na czym polega Twój problem. Nie widzisz trasy, którą wysłałeś do nawigacji? Próbujesz ją importować po uruchomieniu odbiornika i nie możesz jej wybrać?
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
hrabiadrykula
Początkujący

Post autor: hrabiadrykula »

Problem jest dokładnie taki, jak założyciela tematu - po wysłaniu trasy do urządzenia i próbie jej zaimportowania z "Moje dane" wyświetla się komunikat "Nie można wyznaczyć trasy do celu podróży"
nuvi 765T + GPMapa 2009.3 + UMP + CNE 2014.40 NT, FW 4.30
ODPOWIEDZ