Fotoradary na Allegro

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Już sam usunął po moich mailach.
Awatar użytkownika
saper
Bywalec

Post autor: saper »

Ale chyba na bardzo krótko.
http://www.allegro.pl/item320893657_gar ... uropa.html
A tego Pana pytałem czy otrzymaną mapę mogę zarejestrować na my garmin, odpowiedział że nie bo on pobiera kasę tylko za usługę.
http://www.allegro.pl/item320401676_naw ... pl_eu.html
SP2BZW

Post autor: SP2BZW »

saper pisze:A tego Pana pytałem czy otrzymaną mapę mogę zarejestrować na my garmin, odpowiedział że nie bo on pobiera kasę tylko za usługę.
jego dni są już raczej "policzone" bo Excel już wie :twisted:
kyny
Nowy

Post autor: kyny »

Aukcji ciąg dalszy... co prawda teraz baza fotoradarów Europy Zachodniej. Po ilości punków można dojść do wniosku, że ktoś znowu szuka łatwego zarobku...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=334222285
Vista HCx GpMapa 2007.2
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Awatar użytkownika
Alferek
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Alferek »

Było handlowanie mapami topo (produkcji PRL :D ) teraz jest handlowanie punktami POI. Pomysłowość Polaków nie zna granic, głupota kupujących - również.
Za chwilę zaczną sprzedawać mapy dostępne na mapcenter.
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy :D.

Obrazek
frasun
Radny

Post autor: frasun »

PouchX pisze:Natępny cwaniak:
To jest drobiazg. Przez przypadek dowiedziałem się, że serwisy CB zaprzyjaźnione z oficjalnym Warszawskim dystrybutorem garmina ładują bazę radarów za jedyne 50 PLN. :D
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
Awatar użytkownika
Mariusz63
Początkujący

Post autor: Mariusz63 »

Nie dziwię się kupującym na allegro, jeżeli kupili "gołą" nawigację, szczególnie tak jak np ja 60 CSX to potem szukają najczęściej na allegro tanich dodatków.
Ja miałem szczęście bo PRZED zakupem mojego garminka czytałem już trochę na tym forum i wiedziałem co i gdzie mogę znaleźć :-)
Nie dziwię sie też że ktoś płaci za wgranie czegokolwiek lub nawet zwykłą aktualizację, dla wielu ludzi zwykły komputer to czarna magia
pozdrawiam Mariusz
GPSmap 60CSX Topo_PL_100, UMP-pcPL, Katowice_PL_Bike
wanmic1
Bywalec

Post autor: wanmic1 »

Być może nie pasuje to do tego działu, ale też chodzi o ogłoszenie znalezione na alledrogo:
http://www.allegro.pl/item413651269_gar ... l_99_.html
Nie jestem pewien, czy sprzedaż wraz z odbiornikiem darmowej mapy jest w zgodzie z licencją twórców tej mapy ? Czy to nie podobna sytuacja jak sprzedaż radarów które można sobie za free ściągną z internetu ?
Można domniemywać, że autor ogłoszenia wpisując w jego treści, że urządzenie ma zainstalowaną mapę UMP Pc-PL poniesie dodatkowe korzyści majątkowe...

Nie mówię już o tych wytrzepanych z rękawa pokryciach terenu typu 99% (skąd on to wytrzasnął ???)

Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych :)
Awatar użytkownika
popej
Garniak
Kontakt:

Post autor: popej »

Licencja UMP i radarów wprost pozwala na odpłatną dystrybucję tych produktów. Wszystko jest OK, jeżeli do mapy zostanie dołączona licencja.
popej
Montana 700, Enduro 3, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; PocoX3Pro, OsmAnd+
ODPOWIEDZ