Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB...

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
nowicjusz
Nowy

Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB...

Post autor: nowicjusz »

czesc jestem nowym uzytkownikiem forym i ost stalem sie posiadaczem nawigacji firmy garmani vista C i nie potrafie wprowadzic mamy przez program mac-cos tam ten z ich strony.... czy ktos mi moze wyjasnic w czym tki problem i wyjasnic bardzo prostym jezykiem np.jak dla debila ...

Zmieniłem tytuł wątku na sensowny. Azzie
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Re: hello

Post autor: beetle-m »

nowicjusz pisze:czesc jestem nowym uzytkownikiem forym i ost stalem sie posiadaczem nawigacji firmy garmani vista C i nie potrafie wprowadzic mamy przez program mac-cos tam ten z ich strony.... czy ktos mi moze wyjasnic w czym tki problem i wyjasnic bardzo prostym jezykiem np.jak dla debila ...
Jak napiszesz czytelnie, o co Ci chodzi - ktoś zapewne spóbuje Ci pomóc. "Armani", "mama", "mac-coś tam" :roll:

Beetl(e)dit: Złota czciona za tytuł postu:"hello". :arrow: Jak tytułować tematy i jak je pisać (by soko)
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
wanmic1
Bywalec

Post autor: wanmic1 »

Tu masz odpowiedź na swoje pytanie:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1 ... ortografia
Mógłbyś temat tego wątku nazwać jakoś po ludzku ? Takie hello to można pisać na kartce pocztowej jak się ją wysyła do cioci do Ameryki...
Radzę zapoznać się najpierw z instrukcją obsługi urządzenia, bo widzę że nawet nazwę producenta przekręciłeś :?

Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych :)
wanmic1
Bywalec

Re: hello

nowicjusz pisze:nie potrafie wprowadzic mamy przez program mac-cos tam
Mamy w to nie mieszaj...

Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych :)
nowicjusz
Nowy

oki sorki a wiec tak mam nawigacje GARMIN Vista C i jak uzywam programu MapSource i chce przesłać przykładowo mape polski "typu GPMapa 2008.1 lub też Topo_PL to wyskakuje mi komunikat Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostepnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie .... nie ukrywam ,Ze jestem zdziwiony bo zanim zaczołem sie nim bawic to była wprowadzona do niego mapa drogowa niemiec i Francji[/img]
nowicjusz
Nowy

Michalem ale mam jeszcze taki problem ze tego gps-a dostalem wlasnei z niemiec i instrukcja jest po nieniecku a w tym jezyku ja czytac nie umiem ..:(
Awatar użytkownika
nocnyMarek
Bywalec

Post autor: nocnyMarek »

nowicjusz pisze:Ze jestem zdziwiony bo zanim zaczołem
Za czołem to pisze się osobno :P
A bardziej ad rem, jestem pewien że forumowa szukajka na hasło:
"Wybierz mniejszą liczbę map" znajdzie dobre rozwiązanie.
Palmax & AM3/4/5/6, NE, /Sygic, AP, N2/9, OM-free
wanmic1
Bywalec

nowicjusz pisze:zanim zaczołem sie nim bawic
No to "po ptokach"...Zanim zaczniesz robić cokolwiek więcej przegraj całą zawartość urządzenia na PC lub CD bo czuję że mogą być duże problemy.
Jak będziesz miał kopię zapasową będziesz mógł eksperymentować.

Pozdrawiam, Michał
nowicjusz
Nowy

Michał jeżeli miał bym instrukcję to zapewne bym postępował zgodnie z instrukcji (której nie mam).... jeśli chodzi o szczegóły to NIE wykrywa mi go jako dodatkowego dysku.... a podobno miał się taki pojawić jedynie co z niem zrobiłem to wprowadziłem do niego część GPMapy (tzn woj. Śląskie i Małopolski) po ich wprowadzeniu, mapy które były wcześniej zostały usunięte
wanmic1
Bywalec

nowicjusz pisze:NIE wykrywa mi go jako dodatkowego dysku.... a podobno miał się taki pojawić jedynie co z niem zrobiłem to wprowadziłem do niego część GPMapy (tzn woj. Śląskie i Małopolski)
Skoro PC nie wykrywa Ci urządzenia to w jaki sposób wgrałeś tam mapy ?
Mapy które były w urządzeniu zostały nadpisane ponieważ MapSource zawsze generuje plik o nazwie gmapsupp.img. Za każdym razem jak będziesz wgrywał mapy w oddzielnych sesjach poprzedni wgrany plik zostanie nadpisany.

Pozdrawiam, Michał
nowicjusz
Nowy

Nie wykrywa mi go jako dodatkowego dysku (typu dysk przenośny) w MapSource wykrywa go bez problemy... pisze,że go nie wykrywa w ten sposób gdyż mi powiedziano ze PC wykryje mi go jako dysk Dodatkowy
wanmic1
Bywalec

OK, masz Windows XP czy starszy ?

Spróbuj opisać krok po kroku jak wgrywasz GPMapę 2008.1 za pomocą Map Source (jak potrafisz to możesz dołączyć obrazki)
Może ktoś z innych forumowiczów Ci pomoże.

Pozdrawiam, Michał
nowicjusz
Nowy

mam XP-ka...
A wiec tak włączam MapSource podłaczam kabelkiem GPS-a zaznaczam GPMapę w górnym lewym rogu programu, wyświetla mi sie cała mama polski , później zaznaczam całość i klikam prześlij i wybieram wyślij do urządzenia zaznaczam urządzenie i klikam wyślij po czym wyskakuje mi komunikat... "Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostepnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie"
wanmic1
Bywalec

nowicjusz pisze:"Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostepnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie"
Pierwszy raz spotykam się z takim komunikatem - ale pierwsze co bym sprawdził to ilość miejsca na Twoim urządzeniu...Ale skoro go nie widzisz jako dysku wymiennego to trzeba pogrzebać w kompie...Może zaglądnie tu jakiś magik i spróbuje rozwiązać Twój problem.

Może do Visty potrzebne są jakieś specjalne sterowniki ?

Pozdrawiam, Michał
Ostatnio zmieniony 26 sie 2008, 20:39 przez wanmic1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

Ostatnio zmieniony 27 sie 2008, 08:12 przez beetle-m, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
ODPOWIEDZ