Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB...
Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB...
czesc jestem nowym uzytkownikiem forym i ost stalem sie posiadaczem nawigacji firmy garmani vista C i nie potrafie wprowadzic mamy przez program mac-cos tam ten z ich strony.... czy ktos mi moze wyjasnic w czym tki problem i wyjasnic bardzo prostym jezykiem np.jak dla debila ...
Zmieniłem tytuł wątku na sensowny. Azzie
Zmieniłem tytuł wątku na sensowny. Azzie
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: hello
Jak napiszesz czytelnie, o co Ci chodzi - ktoś zapewne spóbuje Ci pomóc. "Armani", "mama", "mac-coś tam"nowicjusz pisze:czesc jestem nowym uzytkownikiem forym i ost stalem sie posiadaczem nawigacji firmy garmani vista C i nie potrafie wprowadzic mamy przez program mac-cos tam ten z ich strony.... czy ktos mi moze wyjasnic w czym tki problem i wyjasnic bardzo prostym jezykiem np.jak dla debila ...
Beetl(e)dit: Złota czciona za tytuł postu:"hello".
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Tu masz odpowiedź na swoje pytanie:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1 ... ortografia
Mógłbyś temat tego wątku nazwać jakoś po ludzku ? Takie hello to można pisać na kartce pocztowej jak się ją wysyła do cioci do Ameryki...
Radzę zapoznać się najpierw z instrukcją obsługi urządzenia, bo widzę że nawet nazwę producenta przekręciłeś
Pozdrawiam, Michał
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1 ... ortografia
Mógłbyś temat tego wątku nazwać jakoś po ludzku ? Takie hello to można pisać na kartce pocztowej jak się ją wysyła do cioci do Ameryki...
Radzę zapoznać się najpierw z instrukcją obsługi urządzenia, bo widzę że nawet nazwę producenta przekręciłeś
Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych 
oki sorki a wiec tak mam nawigacje GARMIN Vista C i jak uzywam programu MapSource i chce przesłać przykładowo mape polski "typu GPMapa 2008.1 lub też Topo_PL to wyskakuje mi komunikat Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostepnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie .... nie ukrywam ,Ze jestem zdziwiony bo zanim zaczołem sie nim bawic to była wprowadzona do niego mapa drogowa niemiec i Francji[/img]
- nocnyMarek
- Bywalec
No to "po ptokach"...Zanim zaczniesz robić cokolwiek więcej przegraj całą zawartość urządzenia na PC lub CD bo czuję że mogą być duże problemy.nowicjusz pisze:zanim zaczołem sie nim bawic
Jak będziesz miał kopię zapasową będziesz mógł eksperymentować.
Pozdrawiam, Michał
Garmin nuvi 30 + GPMapa (ostatnia) + City Navigator Europe NT 2014.20 + kilka innych 
Michał jeżeli miał bym instrukcję to zapewne bym postępował zgodnie z instrukcji (której nie mam).... jeśli chodzi o szczegóły to NIE wykrywa mi go jako dodatkowego dysku.... a podobno miał się taki pojawić jedynie co z niem zrobiłem to wprowadziłem do niego część GPMapy (tzn woj. Śląskie i Małopolski) po ich wprowadzeniu, mapy które były wcześniej zostały usunięte
Skoro PC nie wykrywa Ci urządzenia to w jaki sposób wgrałeś tam mapy ?nowicjusz pisze:NIE wykrywa mi go jako dodatkowego dysku.... a podobno miał się taki pojawić jedynie co z niem zrobiłem to wprowadziłem do niego część GPMapy (tzn woj. Śląskie i Małopolski)
Mapy które były w urządzeniu zostały nadpisane ponieważ MapSource zawsze generuje plik o nazwie gmapsupp.img. Za każdym razem jak będziesz wgrywał mapy w oddzielnych sesjach poprzedni wgrany plik zostanie nadpisany.
Pozdrawiam, Michał
OK, masz Windows XP czy starszy ?
Spróbuj opisać krok po kroku jak wgrywasz GPMapę 2008.1 za pomocą Map Source (jak potrafisz to możesz dołączyć obrazki)
Może ktoś z innych forumowiczów Ci pomoże.
Pozdrawiam, Michał
Spróbuj opisać krok po kroku jak wgrywasz GPMapę 2008.1 za pomocą Map Source (jak potrafisz to możesz dołączyć obrazki)
Może ktoś z innych forumowiczów Ci pomoże.
Pozdrawiam, Michał
mam XP-ka...
A wiec tak włączam MapSource podłaczam kabelkiem GPS-a zaznaczam GPMapę w górnym lewym rogu programu, wyświetla mi sie cała mama polski , później zaznaczam całość i klikam prześlij i wybieram wyślij do urządzenia zaznaczam urządzenie i klikam wyślij po czym wyskakuje mi komunikat... "Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostepnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie"
A wiec tak włączam MapSource podłaczam kabelkiem GPS-a zaznaczam GPMapę w górnym lewym rogu programu, wyświetla mi sie cała mama polski , później zaznaczam całość i klikam prześlij i wybieram wyślij do urządzenia zaznaczam urządzenie i klikam wyślij po czym wyskakuje mi komunikat... "Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostepnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie"
Pierwszy raz spotykam się z takim komunikatem - ale pierwsze co bym sprawdził to ilość miejsca na Twoim urządzeniu...Ale skoro go nie widzisz jako dysku wymiennego to trzeba pogrzebać w kompie...Może zaglądnie tu jakiś magik i spróbuje rozwiązać Twój problem.nowicjusz pisze:"Zestaw map obejmuje około 107,6ME, ale tylko 24,0MB jest dostepnych w tym miejscu. Wybierz mniejszą liczbę map i spróbuj ponownie"
Może do Visty potrzebne są jakieś specjalne sterowniki ?
Pozdrawiam, Michał
Ostatnio zmieniony 26 sie 2008, 20:39 przez wanmic1, łącznie zmieniany 1 raz.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
To już coś było na forum ...
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=38134#38134
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=8 ... muje+okolo
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=38134#38134
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=8 ... muje+okolo
Ostatnio zmieniony 27 sie 2008, 08:12 przez beetle-m, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam, mariuszD