MapSource 6.14.1
Pozwole sobie wtracic sie do tej dyskusji. Jestem zielonym uzytkownikiem N760. Na razie mam za soba podroz do Hiszpanii z Garminem na pokladzie i jestem zadowolony. Wlasnie sie zarejestrowalem i chce sciagnac Mapsource na mojego leciwego laptopa. Zechce sciagnac wresje do ktorej link jest w tym watku, bo na stronie Garmina jest tylko ta najnowsza. Nie mam zadnego doswiadczenia z tym MapSource. Czy to juz jest mapa do uzywaniana komputerze czy tez program do ogladania map?
Czy moge sciagnac CNT ze strony Garmina na kompa? Dostalem odbiornik z wgrana mapa i zadnego dysku. Przepraszam za zapewne naiwne dla was pytania.
Czy moge sciagnac CNT ze strony Garmina na kompa? Dostalem odbiornik z wgrana mapa i zadnego dysku. Przepraszam za zapewne naiwne dla was pytania.
Garmin nuvi 760 CNT 2008
Nie są naiwne, ani trywialne, ale są w złym wątku: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1550adamer pisze:Przepraszam za zapewne naiwne dla was pytania.
Pozdrawiam,
problem z uruchomieniem MapSource
Witajcie!
Dawno nie pisałem -ale tak to już jest jak wszystko działa jak należy a nawigacja używana jest od czasu do czasu
Mam następujący problem z nową wersją MapSource, którą pobrałem ze strony Garmina (nie wiem co mnie napadło!!): po prawidłowej instalacji nie mogę uruchomić programu MapSource- pojawia się komunikat:
Wystąpił problem z instalacją programu FAMILY_4807.
Zainstaluj ponownie FAMILY_4807 i uruchom jeszcze raz MapSource.
I tu pytanie- co to za program, gdzie i jak go zainstalować? I gdzie go znaleść?
Z góry dzięki za podpowiedzi
Dawno nie pisałem -ale tak to już jest jak wszystko działa jak należy a nawigacja używana jest od czasu do czasu
Mam następujący problem z nową wersją MapSource, którą pobrałem ze strony Garmina (nie wiem co mnie napadło!!): po prawidłowej instalacji nie mogę uruchomić programu MapSource- pojawia się komunikat:
Wystąpił problem z instalacją programu FAMILY_4807.
Zainstaluj ponownie FAMILY_4807 i uruchom jeszcze raz MapSource.
I tu pytanie- co to za program, gdzie i jak go zainstalować? I gdzie go znaleść?
Z góry dzięki za podpowiedzi
GPSmap 60CSx, Nuvi 1490, CNE NT 2011.32, Topo_PL_100, UMP-pcPL
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Re: problem z uruchomieniem MapSource
Topo_PL_100macciek pisze:I tu pytanie- co to za program ...
Pobierz i zainstaluj ostatnią pełną wersję: http://gps.astronet.pl/AAA/topo.exe
Pobierz i zainstaluj najnowszy upgrade: http://gpsmaniak.com/Download/topo_upg.exe
I będzie chodzić. Przynajmniej 4807, co do reszty nie wiadomo
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
CD
Witaj Lechu!
Dzięki za szybką odpowiedź, poszło gładko.... tylko teraz nie podoba "mu" się FAMILY_4808, znaczy jest ten sam komunikat tylko z FAMILY_4808. Jak rozumiem to też Topo_PL_100? Gdzie to znajdę?
Dzięki!!!
PS. Nie wiem co jeszcze "mu" się niespodoba
Dzięki za szybką odpowiedź, poszło gładko.... tylko teraz nie podoba "mu" się FAMILY_4808, znaczy jest ten sam komunikat tylko z FAMILY_4808. Jak rozumiem to też Topo_PL_100? Gdzie to znajdę?
Dzięki!!!
PS. Nie wiem co jeszcze "mu" się niespodoba
Re: CD
Pobierz to narzędzie: http://www.path.cz/forum/download/file. ... ae1d03b3dd i sprawdź, czy masz jeszcze jakieś niekompatybilne mapy. W razie czego masz przycisk Repair Maps, który może naprawić mapę.macciek pisze:Nie wiem co jeszcze "mu" się niespodoba
Ja sobie odpuściłem tę wersję MS, bo chociaż uruchomiłem wszystkie mapy, to zauważyłem, że Garmin nie lubi mojego kompa
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
To też jakaś moja "produkcja", ale nawet nie wiem co, bo ani nie mam tego zainstalowanego ani nie mam instalki (katalog QSC/4808 nie istnieje) - znaczy to coś co jest zbędne. Podejrzewam że to może być mapa bazowa samej Polski, która na mojej www jest ciągle w "wadliwej" wersji.macciek pisze: tylko teraz nie podoba "mu" się FAMILY_4808 ...
Ponieważ jednak - jak zauważyli koledzy - ten sam problem może dotyczyć innych map (na pewno dotyczy Turystyki_RT1/RT2) - w tym map innych autorów - zabrałbym się za usunięcie tego problemu narzędziami, o których wspominali.
Pozdrawiam Lechu
Lechu, moim zdaniem jesteś w zmowie z garminem, specjalnie wprowadziłeś do obiegu wadliwe freewary TOPO, żeby napędzić im klientów na komercyjną GPMapę w wersji TOPO.GPS Maniak pisze:To też jakaś moja "produkcja", ale nawet nie wiem co, bo ani nie mam tego zainstalowanego ani nie mam instalki (katalog QSC/4808 nie istnieje)
Dla mnie i wszystkich zwolenników spiskowej teorii dziejów to UKŁAD!!!
Pozdrawiam,
Zwyczajnie - zainstaluj ponownie tę starszą wersję. Jeśli nie masz do niej instalki, to możesz pobrać 6.13.7 - ostatnia bezkonfliktowa wersja MS: MapSource 6.13.7macciek pisze:Dobra, dziękuję za wszystkie rady![]()
Może to głupie pytanie ale jak mogę wrócić do starej wersji nie tracąc map i danych już zapisanych? Miałem 6.13.4,
jeszcze raz wielkie dzięki!
Jeszcze raz dziękuję -udało się
, swoją drogą nie wiem gdzie posiałem płytkę z MapSource...
a teraz kolejny problem - wgrałem nową wersję UMP-pcPL wersją z 14.08.2008 -Wersja NI - tu problem taki, że nazwa ulicy jest wyświetlana tak- np. Kasprzaka - K.............. - myślałem, że nie będzie polskich ogonków a tu masz ci babo placek
ale to już problem do innego tematu- spróbuję coś zrobić.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc !!!
a teraz kolejny problem - wgrałem nową wersję UMP-pcPL wersją z 14.08.2008 -Wersja NI - tu problem taki, że nazwa ulicy jest wyświetlana tak- np. Kasprzaka - K.............. - myślałem, że nie będzie polskich ogonków a tu masz ci babo placek
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc !!!