MapSource 6.14.1

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.

Czy jesteś zadowolony z prędkości wyświetlania map w nowym MapSource?

TAK
27
20%
NIE
105
80%

Liczba głosów: 132

Awatar użytkownika
cichy_men
Początkujący

Post autor: cichy_men »

Mi MS 6.14 na Athlonie 3500+ też muli. 6.13 też muliło ale nie aż tak. Jednak mimo wszystko jestem na tak. No cóż wszystko idzie na przód i jak się soft ulepsza to z czasem sprzęt też trzeba... Ja na razie nie zamierzam więc wracam do starszej wersji.
Pozdrawiam
Jaro (cichy_men)

60CSx + CNE NT 2009 + inne
Moja galeria
adamer
Początkujący

Post autor: adamer »

Pozwole sobie wtracic sie do tej dyskusji. Jestem zielonym uzytkownikiem N760. Na razie mam za soba podroz do Hiszpanii z Garminem na pokladzie i jestem zadowolony. Wlasnie sie zarejestrowalem i chce sciagnac Mapsource na mojego leciwego laptopa. Zechce sciagnac wresje do ktorej link jest w tym watku, bo na stronie Garmina jest tylko ta najnowsza. Nie mam zadnego doswiadczenia z tym MapSource. Czy to juz jest mapa do uzywaniana komputerze czy tez program do ogladania map?
Czy moge sciagnac CNT ze strony Garmina na kompa? Dostalem odbiornik z wgrana mapa i zadnego dysku. Przepraszam za zapewne naiwne dla was pytania.
Garmin nuvi 760 CNT 2008
frasun
Radny

Post autor: frasun »

adamer pisze:Przepraszam za zapewne naiwne dla was pytania.
Nie są naiwne, ani trywialne, ale są w złym wątku: http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1550
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
adamer
Początkujący

Post autor: adamer »

Dzieki Piotrze. Bede probowal wg. wskazowek z linka.To forum jest obszerne i pelne informacji, jednak orlem komputerowym nie jestem wiec wszystko zabiera mi wiecej czasu niz powinno.... Na dodatek tego czasu tez nie za wiele, bo nie samym Garminem czlowiek zyje ;-)
Garmin nuvi 760 CNT 2008
Awatar użytkownika
cichy_men
Początkujący

adamer pisze:nie samym Garminem czlowiek zyje ;-)
OJOJ! Na tym forum to raczej wiele osób się z tobą w tym nie zgodzi :wink:
Pozdrawiam
Jaro (cichy_men)

Moja galeria
macciek
Początkujący

problem z uruchomieniem MapSource

Post autor: macciek »

Witajcie!
Dawno nie pisałem -ale tak to już jest jak wszystko działa jak należy a nawigacja używana jest od czasu do czasu :lol:
Mam następujący problem z nową wersją MapSource, którą pobrałem ze strony Garmina (nie wiem co mnie napadło!!): po prawidłowej instalacji nie mogę uruchomić programu MapSource- pojawia się komunikat:

Wystąpił problem z instalacją programu FAMILY_4807.
Zainstaluj ponownie FAMILY_4807 i uruchom jeszcze raz MapSource.

I tu pytanie- co to za program, gdzie i jak go zainstalować? I gdzie go znaleść?
Z góry dzięki za podpowiedzi
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Re: problem z uruchomieniem MapSource

Post autor: GPS Maniak »

macciek pisze:I tu pytanie- co to za program ...
Topo_PL_100 :D :D :D :D :D :D

Pobierz i zainstaluj ostatnią pełną wersję: http://gps.astronet.pl/AAA/topo.exe
Pobierz i zainstaluj najnowszy upgrade: http://gpsmaniak.com/Download/topo_upg.exe

I będzie chodzić. Przynajmniej 4807, co do reszty nie wiadomo :wink:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
cichy_men
Początkujący

Najlepiej to sprawdzic mapsetem chyba bo wiecej map ma problemy. Omp tez np nie działają:(
Pozdrawiam
Jaro (cichy_men)

Moja galeria
macciek
Początkujący

CD

Witaj Lechu!
Dzięki za szybką odpowiedź, poszło gładko.... tylko teraz nie podoba "mu" się FAMILY_4808, znaczy jest ten sam komunikat tylko z FAMILY_4808. Jak rozumiem to też Topo_PL_100? Gdzie to znajdę?
Dzięki!!!
PS. Nie wiem co jeszcze "mu" się niespodoba :?
Ajger
Bywalec

Re: CD

Post autor: Ajger »

macciek pisze:Nie wiem co jeszcze "mu" się niespodoba :?
Pobierz to narzędzie: http://www.path.cz/forum/download/file. ... ae1d03b3dd i sprawdź, czy masz jeszcze jakieś niekompatybilne mapy. W razie czego masz przycisk Repair Maps, który może naprawić mapę.
Ja sobie odpuściłem tę wersję MS, bo chociaż uruchomiłem wszystkie mapy, to zauważyłem, że Garmin nie lubi mojego kompa 8) . MS 6.14.1 działa koszmarnie wolno, więc wróciłem do poprzedniej wersji.
Pozdrawiam Jano

Garmin: Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS
Smartphone: Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Obrazek
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

macciek pisze: tylko teraz nie podoba "mu" się FAMILY_4808 ...
To też jakaś moja "produkcja", ale nawet nie wiem co, bo ani nie mam tego zainstalowanego ani nie mam instalki (katalog QSC/4808 nie istnieje) - znaczy to coś co jest zbędne. Podejrzewam że to może być mapa bazowa samej Polski, która na mojej www jest ciągle w "wadliwej" wersji.

Ponieważ jednak - jak zauważyli koledzy - ten sam problem może dotyczyć innych map (na pewno dotyczy Turystyki_RT1/RT2) - w tym map innych autorów - zabrałbym się za usunięcie tego problemu narzędziami, o których wspominali.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
frasun
Radny

Post autor: frasun »

GPS Maniak pisze:To też jakaś moja "produkcja", ale nawet nie wiem co, bo ani nie mam tego zainstalowanego ani nie mam instalki (katalog QSC/4808 nie istnieje)
Lechu, moim zdaniem jesteś w zmowie z garminem, specjalnie wprowadziłeś do obiegu wadliwe freewary TOPO, żeby napędzić im klientów na komercyjną GPMapę w wersji TOPO. ;) Podejrzana jest zbieżność pojawienia się tych problemów, z wprowadzeniem tego produktu na rynek. ;)
Dla mnie i wszystkich zwolenników spiskowej teorii dziejów to UKŁAD!!! :lol:
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
macciek
Początkujący

Dobra, dziękuję za wszystkie rady :D
Może to głupie pytanie ale jak mogę wrócić do starej wersji nie tracąc map i danych już zapisanych? Miałem 6.13.4,
jeszcze raz wielkie dzięki!
Ajger
Bywalec

Post autor: Ajger »

macciek pisze:Dobra, dziękuję za wszystkie rady :D
Może to głupie pytanie ale jak mogę wrócić do starej wersji nie tracąc map i danych już zapisanych? Miałem 6.13.4,
jeszcze raz wielkie dzięki!
Zwyczajnie - zainstaluj ponownie tę starszą wersję. Jeśli nie masz do niej instalki, to możesz pobrać 6.13.7 - ostatnia bezkonfliktowa wersja MS: MapSource 6.13.7
Pozdrawiam Jano

Garmin: Oregon 600, GPSMap 62s, w szufladzie: eTrex, Foretrex 201, Quest, StreetPilot, był: GPSMap 60CSx, Colorado 300, GPSMap 76 CS
Smartphone: Samsung Xcover 3, Automapa, c:geo, Locus Pro
Obrazek
macciek
Początkujący

Jeszcze raz dziękuję -udało się :) , swoją drogą nie wiem gdzie posiałem płytkę z MapSource...
a teraz kolejny problem - wgrałem nową wersję UMP-pcPL wersją z 14.08.2008 -Wersja NI - tu problem taki, że nazwa ulicy jest wyświetlana tak- np. Kasprzaka - K.............. - myślałem, że nie będzie polskich ogonków a tu masz ci babo placek :x ale to już problem do innego tematu- spróbuję coś zrobić.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc !!!