Problemy z załadowaniem tras do Nuvi 760

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
dreptus
Początkujący

Post autor: dreptus »

wanmic1 pisze:
dreptus pisze:Sorki moj blad jes niepoprawny na peno to sie naprawi jak oze na jakims zlocie sie spotkamy :D
Jeszcze jedna sprawa nie wiem od czego to zalezy ale czasem jak wlze GPS`a do bazy mam problem ze znalezieniem satelit od czego to zalezy?
Bez obrazy, ale jak chcesz mieć po ludzku napisaną odpowiedź to włóż minimum wysiłku i chociaż raz przeczytaj swój post przed wysłaniem na forum...Postaraj się napisać w taki sposób, żeby ten kto czyta Twoją wiadomość nie musiał zgadywać co napisałeś...
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=1 ... ortografia
Pozdrawiam, Michał
Oki zrozumiałem Pozdrawiam i nie obrażam się dzięki za zwrócenie uwagi w końcu to sobie utrudniamy życie takim pisaniem. Pozdrawiam

Aha i jeszcze chciałbym zapytać o to szukanie satelity kiedy podłącze GPS`a do bazy czasem muszę czekać 5 min na połączenie. Czy to będzie zależało od pogody tzn czy niebo jest czyste czy może przeciwnie
?
Nuvi 760 + CNE 2008 + UMP pcPL + GPMapa 2008.2 + inne
Kristof
Początkujący

Post autor: Kristof »

Spróbowałbym zrobić reset urządzenia i downgrade-upgrade (dzięki za piwko) :wink:
(nuvi 760)
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

Kristof pisze:Spróbowałbym zrobić reset urządzenia i downgrade-upgrade
Może pokusicie się o test prostszy: ponowne załadowanie tego samego firmware'u poprzez WebUpdater'a.
Jeśli pomoże, to będzie łatwiejsza procedura dla nowych, niedoświadczonych użytkowników.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
dreptus
Początkujący

Powiem szczerze nie robiłem reseciku urządzenia jeszcze nigdy czy jest to dość ryzykowny zabieg? Jaka jest procedura wykonania takiego rescika? Jeszcze jedna sprawa jak wygląda sprawa z uaktualnieniem na najnowszy firmware? Sprawia on jakieś problemy czy można go bez obaw zapodać do urządzenia?
Awatar użytkownika
wodzirej
Garniak
Has thanked: 1 time

Post autor: wodzirej »

dreptus pisze:Jaka jest procedura wykonania resecika?
Reset: włączenie nuviego z przytrzymaniem prawego, dolnego rogu ekranu (przywraca ustawienia fabryczne)

Wiecej funkcji N760 na: www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3014
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
dreptus
Początkujący

Dziękuję bardzo zrobiłem resecika no póki co zaraz po włożeniu do bazy zaraz znalazł satelity no ale zobaczymy później. Pozdrawiam Dzięki
wug
Bywalec

Post autor: wug »

dreptus pisze: resecika
Czy to jest dziecko "reseta", bo nigdy nie slyszalem, zeby mial potomstwo?
Pozdrawiam.
____________________ Nüvi Nuvi760T ; Nuvi1490T; Nuvi 3590LMT +CNE NT 2017.10
ODPOWIEDZ