Colorado 300, czy Nuvi? Jeśli Nuvi to, jaki?
-
- Nowy
Colorado 300, czy Nuvi? Jeśli Nuvi to, jaki?
Czy ten model / Colorado 300/ ma komunikaty głosowe. Bardzo proszę o odpowiedź. Jestem nowym na tym forum. Jerzy.
-
- Nowy
Dróg leśnych i żadnych innych nie ma ani w nuvi ani w colorado. Na ogół bywają na mapach. A i do nuvi i do colorado możesz wgrać dokładnie te same mapy z tymi samymi drogami. Inna sprawa to wątpliwa ergonomia korzystania z nuviego na rowerze... On jest bardziej "trochęna" samochódJerzy Przybylski pisze:Zastanawiałem się nad Nuvi 760 ale tam dróg leśnych nie ma
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
-
- Nowy
-
- Nowy
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=3 ... t=nuvi+500Jerzy Przybylski pisze:Co jest test Alfreda i gdzie go znajdę.
Pozdrawiam,
-
- Bywalec
Witam.
Jestem a takiej samej sytuacji. Wybieram pomiędzy Oregonem a Nuvi 500 lub 550. Nie pokazały się jeszcze prawdziwe porównania tych dwóch odbiorników. Ale nuvi jest według mnie bardziej uniwersalny jeżeli chodzi o wykorzystanie w samochodzie.
Oczywiście za chwile usłyszymy głosy że najlepiej mieć dwa, ale jeżeli się nie jest ani super zapalonym piechurem ani super szosowcem, a po trochę jednym i drugim i jeszcze do tego być może chce sie "pobawić" trochę z mapami to chyba jednak Nuvi. Na you tube można obejrzeć krótkie filmiki, które przybliżą oba modele, oczywiście daleko im do tych wiadomości które można otrzymac na tym forum ale zawsze jest jakieś pojęcie.
Pozdrawiam.
Jestem a takiej samej sytuacji. Wybieram pomiędzy Oregonem a Nuvi 500 lub 550. Nie pokazały się jeszcze prawdziwe porównania tych dwóch odbiorników. Ale nuvi jest według mnie bardziej uniwersalny jeżeli chodzi o wykorzystanie w samochodzie.
Oczywiście za chwile usłyszymy głosy że najlepiej mieć dwa, ale jeżeli się nie jest ani super zapalonym piechurem ani super szosowcem, a po trochę jednym i drugim i jeszcze do tego być może chce sie "pobawić" trochę z mapami to chyba jednak Nuvi. Na you tube można obejrzeć krótkie filmiki, które przybliżą oba modele, oczywiście daleko im do tych wiadomości które można otrzymac na tym forum ale zawsze jest jakieś pojęcie.
Pozdrawiam.
Oczywiście, że najlepiej mieć dwa odbiorniki (albo i trzy).wilmington19805 pisze:Oczywiście za chwile usłyszymy głosy że najlepiej mieć dwa, ale jeżeli się nie jest ani super zapalonym piechurem ani super szosowcem, a po trochę jednym i drugim i jeszcze do tego być może chce sie "pobawić" trochę z mapami to chyba jednak Nuvi.

Spróbuj obejrzeć Nuvi 500 w sklepie.

Pozdrawiam,
-
- Bywalec
Zgadzam się w 100%, przodownicy tego forum to prawdziwi pasjonaci więc nie dziwię że mają po kilka odbiorników. Ale przecież od czegoś trzeba zacząć, a najlepiej na początek od czegoś w miarę uniwersalnego.
Ale na tyle dobrego aby można eksperymentować z mapami, być może nawet ze swoimi. A jak się uda zabawa to wtedy pozwolić sobie na coś więcej. Nuviego 500 nie spotkałem jeszcze w sklepie, jedynie filmik na youtube i kilka opisów w necie.
Pozdrawiam
Ale na tyle dobrego aby można eksperymentować z mapami, być może nawet ze swoimi. A jak się uda zabawa to wtedy pozwolić sobie na coś więcej. Nuviego 500 nie spotkałem jeszcze w sklepie, jedynie filmik na youtube i kilka opisów w necie.
Pozdrawiam
-
- Bywalec
Dwa filmiki o Nuvim. Ale jeszcze zbyt mało informacji, czekam na porównanie takie jak robi czołówka tego forum.
http://pl.youtube.com/watch?v=u34Wg5Jfw ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=ALDiGADCl9c
Pozdrawiam
http://pl.youtube.com/watch?v=u34Wg5Jfw ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=ALDiGADCl9c
Pozdrawiam
Nie wiem, czy się doczekasz. Jest test, który zrobił Alfred i chyba tyle wystarczy, żeby ocenić ten produkt.wilmington19805 pisze:Ale jeszcze zbyt mało informacji, czekam na porównanie takie jak robi czołówka tego forum
Nuvi 500, to 205 w pancernej obudowie. Nuvi ma swoje wady, takie jak rozmiar i niewygodna obsługa w czasie pieszych wycieczek. Nowością i chyba najwidoczniejszą równicą są profile, samochodowy, pieszy i rowerowy (chyba jest też łódka

Colorado to outdoorowiec... Niespecjalnie sprawdzający się w aucie, ale świetny towarzysz pieszych wypadów, czy rowerowych wycieczek. Sprawdza się nieźle na wodzie i obsługuje prawie w 100% wszystkie funkcje map "wodnych".
Nie bardzo da się to porównać.
Pozdrawiam,
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2008, 11:09 przez frasun, łącznie zmieniany 2 razy.