O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Trudno się nie zgodzić.
Lechu, mnie znienawidzi , ale Nuvi 500 to świetna zabawka dla ludzi bawiących się w turystykę 4x4. Imo idealny do samochodu terenowego w czasie rajdów przeprawowych, czy na kierownicę quada.
Pobrudzony błotem daje się opłukać pod kranem, a wyjęty z uchwytu może przez chwilę służyć jako "ręczniak". Na rower, czy na spacer zdecydowanie nie polecam.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
No to jasna sprawa, jeżeli coś na piesze wycieczki i zabawy z mapami, śladami itp i ewentualnie do samochodu to pozostaje OREGON, albo za jakiś czas jakiś Montana.
Sporo już obserwuje to forum i dalej jestem niezdecydowany. Kończy się sezon więc może bedzie okazja coś okazyjnie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2008, 16:30 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Jeżeli lubisz takie rozrywki - w naprawdę ciekawym terenie - wygospodaruj parę dni wolnego, przyjedź na Zlot, a potem w Bieszczady - to "tylko" 200km do Stężnicy. Natura Park (jest na UMPie). W tym agrogospodarstwie, nadzorowanym przez Magnooma można wynająć i pokój i ..... naprawdę porządny sprzęt z 4-ma kołami.
Wymiana informacji na całego. Jednak ja jako całkiem zielony w tych sprawach początkowo chciałem Colorado 300, potem nuvi 760 a teraz to już nie wiem co mam kupić, czy jedno urządzenie, czy 2 a nawt 3 jak proponuje jeden z Panów. Śledzę uważnie wymianę informacji powiedzcie mi Panowie gdzie znajdę ten test Alfreda. Pozdrawiam Jerzy.
Trudno się nie zgodzić że dwa a nawet trzy to ideał. Ale pod warunkiem że faktycznie mocno się eksploatuje.
Bo jeżeli dobrze zrozumiałem dotychczasowe wypowiedzi ( bo własnego GPS jeszcze nie posiadam) - to mapy GPMapa czy Topo działają tylko w jednym urządzeniu, a więc mając trzy odbiorniki zainwestować trzeba w trzy zestawy map. Oczywiście jeżeli to dobrze zrozumiałem.
Pozdrawiam