60csx - problem z włączeniem. Czy uszkodzony?

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Jeśli koleś jest uczciwy to powinien jakoś sprzęt wymienić.
gruby
Początkujący

Post autor: gruby »

Wysłałem do niego maila. Czekam na odpowiedź.
Awatar użytkownika
Alferek
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Alferek »

Jest prawdopodobne, że gościu popchnął celowo uszkodzony odbiornik wiedząc, że nie pojedziesz do niego do USA z nabitym rewolwerem.
Odbiornik jeśli jest nowy to na pewno przechodzi testy i prawdopodobieństwo, że się uszkodził w drodze do Polski graniczy z naiwnością.
Oczywiście nie jesteś w stanie udowodnić sprzedającemu, że sprzęt rozpakowałeś, włączyłeś i nie działa.

Tak więc pozostaje odpłatna naprawa.
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy :D.

Obrazek
Doczu
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Doczu »

A to przypadkiem nie bedzie ta popularna usterka z odlutowującym się włącznikiem ?
Wprawdzie nie wiem jakie sa tego objawy, ale na pewno brak włączenia jest jedną z nich.
Może więc zanim poślesz sprzet za granicę, za grube pieniądze, jakiś elektronik, ktory umie poslugiwać się lutownicą, za mniejsze pieniądze Ci to naprawi (jeśli to ta usterka o której myślę).
Pozdrawiam Doczu
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
pg
Początkujący
Kontakt:

Post autor: pg »

PouchX pisze:nie wiem jak podchodzą do zakupów z eBay... ale podejrzewam, że tak samo jak Garmin Polska do zakupów na Allegro.
No, tak samo. Odpowiednia notka znajduje się nawet w instrukcji, tzn. informująca o tym że dowód zwarcia transakcji poprzez aukcję on-line nie jest uznawany za dowód zakupu potwierdzający prawo do obsługi gwarancyjnej.
--
// Obecnie: nuvi 5000 (CNE2009+GP2008.4) + wiele innych :)
seta26
Nowy

Post autor: seta26 »

Witam,

Spróbuj jeszcze nacisnąć przycisk POWER trochę mocniej (ale z wyczuciem) może pomóc. Należy oczywiści go chwilkę przytrzymać ok 2 sekundy
60CSX RULEZ
gruby
Początkujący

Po wielu perypetiach - 2 krotnej wysyłce do UK otrzymałem naprawionego Garmina. Teraz czekają mnie inne "problemy", tzn. nauczenie się korzystania ze sprzętu: spolszczenie, mapy itp….. Ale od czego jest forum….
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
PouchX
Radny
Been thanked: 3 times
Kontakt:

Post autor: PouchX »

Jak dostales z UK to pewnie juz wersje europejska wiec spolszczenie nie bedzie potrzebne.
gruby
Początkujący

Niestety. Spolszczenia musiałem dokonać sam przy pomocy Twojego programu - wielkie dzięki. Telefonicznie prosiłem serwis o "spolszczenie", ale odmówili :lol:
Awatar użytkownika
Alferek
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Alferek »

a jaki był koszt wysyłki/naprawy?
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy :D.

Obrazek
mbaszyns
Bywalec

Post autor: mbaszyns »

A czy mógłbyś napisać więcej jak to załatwiłeś skoro Garmin oficjalnie nie udziela gwarancji na sprzęt zakupiony na aukcjach ?
Naprawili w ramach gwarancji czy musiałeś za to zapłacić?
Jak wyglądała cała procedura ?
Michał
GPS II+, 60CSx, Colorado 300, Nuvi1350T + LA/JCV, PL To po, Motorola Defy+ Android 4.4.4 (CM11), Lenovo Yoga 8, Locus, OSMAnd
gruby
Początkujący

Nic nie wiem o tym żeby nie było gwarancji na sprzęt Garmina zakupiony na aukcji??? Swojego 60csx kupiłem na ebayu w USA. Był to nowy sprzęt niestety popsuty (pisałem o tym wcześniej). Jeśli potrzebujesz to podam nazwę tego od kogo kupiłem. Nie mam tego teraz pod ręką. Z instrukcji i na forum dowiedziałem się , że naprawy gwarancyjne sprzętu zakupionego w USA wykonywane są w UK. W instrukcji podany jest adres. Nim wysłałem sprzęt do UK najpierw zadzwoniłem, właściwie to zadzwonił mój bratanek (zna angielski), do UK na numer podany również w instrukcji przy adresie. Chciałem się dowiedzieć co i jak? Nie wiem czy telefon był potrzebny czy nie. Ostrzegam, że jest to dość drogi telefon, bo nie stacjonarny. Zapytali co się dzieje, podali mi nr naprawy (nr ten napisałem na wewnętrznym pudełku) i poinformowali mnie, że muszę przesłać razem ze sprzętem fakturę (dowód zakupu). Rachunek przesłał mi mailem klient - sprzedawca. Nie wiem czy to ważne w mojej sytuacji ale sprzęt zarejestrowałem na stronie Garmina..... Nie pamiętam gdzie był podany nr mojego GPS-a i na jakiej stronie w internecie to robiłem. Ale jak pisałem nie wiem, czy jest to istotne w przypadku naprawy gwarancyjnej. Jak będziesz chciał to sobie "przypomnę" (rejestracji dokonywał mój przydatny w tym wypadku bratanek :lol: )
Za pierwszym razem wysłałem sprzęt bez rachunku zakupu i mi go odesłali nie naprawiwszy. Za drugim razem było już ok. Tyle, że nie miałem Garmina na wakacjach. Sprawa ciągnęła się od końca czerwca do 25 września. Cena wysyłki z Polski to około 50 zł. - nie priorytet. Oni przysyłają na własny koszt.
Pozdrawiam
jarcool
Nowy

Post autor: jarcool »

hallo gruby
spröbuj z normalnymi bateriami alkalicznymi 1,5 Volt.Pamietaj o tym,ze baterie do ladowania maja tylko 1,2 Volt.Przycisk musisz troche przytrzymac dluzej 2-3 sekund.Jezeli zapipczy,to przycisk pusc.Pierwsze uruchomienie GPS-u powinno miec miejsce na wolnej przestrzeni/balkon lub wolna przestrzen/.Nie w mieszkaniu.Jesli dalej nie daje znaku zycia,to zareklamuj,
ODPOWIEDZ