Jest błąd prowadzi na około zamiast od razu skręcać w lewo.adamus pisze: u mnie jest OK - na błędnik wjeżdza z Placu mapa 07wrz08_18
Błędy UMP-pcPL - ZREALIZOWANE
Dzisiaj ściągnięta paczka, w której jest "UMP-Gdansk-06Sep UMP 4.21 MB" nadal źle wytycza trasę między w/w punktami ....adamus pisze:u mnie jest OK - na błędnik wjeżdza z Placu mapa 07wrz08_18Darecky pisze:
Trasa z punktu
N54 21.892 E18 38.533
do
N54 21.507 E18 38.721
zarówno w MapSource jak i w moim Nuvi 250W jest źle wytyczana.
{..ciach..}
na przyszłość podawaj jeszcze wersję mapy do jakiej podajesz błędy
Może inaczej ...
Prawidłowa trasa powinna przebiegać przez punkt
N54 21.680 E18 38.515
a jak na razie prowadzi przez punkt
N54 21.638 E18 38.487
... przynajmniej u mnie
BTW: w tym właśnie miejscu, nie ma co prawda zakazu zawracania ale ....
Faktycznie zapomina mi się czasami (a raczej często
Obiecuję poprawę ..
Jutro zajmę się (przejadę tamtędy
... pozdrowionka ...
Nuvi 250W
Miejsce: Gdynia, Estakada Kwiatkowskiego
Co prawda nie posiadam zapisu śladu dla tego skrzyżowania ale moim zdaniem warto to dodać nawet "odręcznie" gdyż skrzyżowanie jest dość ważne w Gdyni (kolorem niebieskim zaznaczyłem brakujące części skrzyżowania)

A w tej chwili skręt w prawo z estakady na morską albo z morskiej na estakadę wg. routingu wymaga przejechania 5km trasy naokoło:

Co prawda nie posiadam zapisu śladu dla tego skrzyżowania ale moim zdaniem warto to dodać nawet "odręcznie" gdyż skrzyżowanie jest dość ważne w Gdyni (kolorem niebieskim zaznaczyłem brakujące części skrzyżowania)

A w tej chwili skręt w prawo z estakady na morską albo z morskiej na estakadę wg. routingu wymaga przejechania 5km trasy naokoło:

Zaraz poprawię - już kilka razy tamtędy przejeżdzałem i zawsze o tym zapominamSpider pisze:Miejsce: Gdynia, Estakada Kwiatkowskiego
...
Czy możesz sprawdzić przy okazji jak i gdzie wychodzi Kordeckiego?
Nuvi200+GpMapa 2008.3+UMPPcPL+CNE 2008, GPS60+GA25 MCX
Jak możesz to popraw też routing na morskiej (ostatni screen - trasa koloru zielonego) - nie wiem czemu chce prowadzić ul. Pelplińską zamiast prosto Morską.adamus pisze:Zaraz poprawię - już kilka razy tamtędy przejeżdzałem i zawsze o tym zapominam
Dodatkowy screen:

Wydaje mi się że ona się łączy ze zjazdem z estakady chwilę przed skrzyżowaniem z morską (ale pewny tego na 100% nie jestem).adamus pisze:Czy możesz sprawdzić przy okazji jak i gdzie wychodzi Kordeckiego?
Tak prowadzi przy najkrótszej trasie, ale najszybsza i suwak preferuj autostrady w połowie prowadzi przez ten łącznik łączący dwie 3 maja. Narysuj ten łącznik tak aby dochodził pod kątem prostym do północnej nitki 3 maja i powinno być lepiej.adamus pisze:u mnie to wyglada tak:
chyba dobrze
Przy operze już poprawione - będzie w następnej kompilacji
Nic nie da, rampy i tak są w trakcie kompilacji zamieniane na normalne drogi. Poza tym tam jest strasznie węzłów naćkanie. Narysuj po prostu linię prostą łączącą te dwie drogi i powinno być ok. Chodzi o to aby zmusić nawigację to komunikatu skręć w lewo a nie trzymaj się lewej, bo wtedy nie będzie mu się wydawał atrakcyjny tamten objazd (skoro i tu jest skręć w lewo i tu jest tak samo to pojedzie wcześniejszym, chybaadamus pisze:zmieniłem typ łącznika - była rampa - powinno pomóc
Miejsce: Ul. Poznańska, miejscowość Ołtarzew
Współrzędne: N52 12.676 E20 46.097
Niedaleko tej miejscowość, brakuje paru kawałków drogi. Na screenie narysowałem odręcznie(brązowa linia), jak ona przebiega. Jest przydatna dla osób jadących na Pruszków, omijając światła w Ołtarzewie(i korki nimi spowodowane)
Niestety nie znam dokładnych współrzędnych całej trasy. Jakby ktoś mógł to sprawdzić lub wytłumaczyć mi jak mogę to zrobić.

[EDIT Alf/red/] Dorysowałem w miarę tak, jak podałeś. Jeśli Twój Kenwood zapisuje track, to po przejechaniu kawałków go zczytaj do komputera i podeślij nam. Jeśli nie - stawiaj punkty na tyle często, żeby można było połączyć je liniami. No i też podeślij
Z góry dziękujemy!
Współrzędne: N52 12.676 E20 46.097
Niedaleko tej miejscowość, brakuje paru kawałków drogi. Na screenie narysowałem odręcznie(brązowa linia), jak ona przebiega. Jest przydatna dla osób jadących na Pruszków, omijając światła w Ołtarzewie(i korki nimi spowodowane)
Niestety nie znam dokładnych współrzędnych całej trasy. Jakby ktoś mógł to sprawdzić lub wytłumaczyć mi jak mogę to zrobić.
[EDIT Alf/red/] Dorysowałem w miarę tak, jak podałeś. Jeśli Twój Kenwood zapisuje track, to po przejechaniu kawałków go zczytaj do komputera i podeślij nam. Jeśli nie - stawiaj punkty na tyle często, żeby można było połączyć je liniami. No i też podeślij
Pozdrawiam
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2019.20 + UMP
Będzie: ??
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2019.20 + UMP
Będzie: ??
Dalo bo poprawilem ten lacznik jescze inaczej, tak zeby jednak pod katem prostym odchodzil. Inaczej prowadzilby jak poprzednio.adamus pisze:chyba jednak dało - właśnie sprawdziłem w MapSourcewopozka pisze:Nic nie da, rampy i tak są w trakcie kompilacji zamieniane na normalne drogi.adamus pisze:zmieniłem typ łącznika - była rampa - powinno pomóc