Telefon a nuvi 760
Telefon a nuvi 760
Ostatnio testowałem Nuvi 760. Zauważyłem, że podczas rozmów telefonicznych prowadzonych zarówno za pomocą wmontowanego głośnika jak i przez FM dochodzi do powstawania duuuużych pogłosów. Na tyle jest o irytujące, że właściwie zmusza do przerwania rozmowy lub do chwycenia telefonu do ręki. Pogłos ("echo") jest słyszany głównie przez osobę, z którą się rozmawia. Ja słyszę normalnie, ale mój rozmówca słyszy siebie po kilka razy.
Czy też tak macie? Czy to normalne w tym modelu Garmina?
Dotychczas używałem nuvi 660 i tego problemu nie było.
A może to wina wersji oprogramowania (3.10)?

Czy też tak macie? Czy to normalne w tym modelu Garmina?
Dotychczas używałem nuvi 660 i tego problemu nie było.
A może to wina wersji oprogramowania (3.10)?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Lech-u
Zauważyłem to również u siebie zaraz po zakupie odbiornika. U mnie pomógł mikrofon zewnętrzny.
Natomiast po jakiś ostatnich eksperymentach z aktualizacjami firmware mam obecnie problemy z połączeniem bluetooth. Niby jest, ale jakoś rzadko działa.

Natomiast po jakiś ostatnich eksperymentach z aktualizacjami firmware mam obecnie problemy z połączeniem bluetooth. Niby jest, ale jakoś rzadko działa.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi

GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Tego się obawiałem. Problem w tym, że ostatnio za dużo miałem na głowie i nie pamiętam czy faktycznie aktualizowałem firmware do tych dwóch nowych felernych wersji 4.0 i 4.1 i następnie downgrade. Obecnie nadal jeżdżę na 3.1 po trickach z tracklogiem w 2.3
EDIT: Właśnie przeczytałem tamten temat na GPSPassion, mój problem z bluetooth jest jednak inny. U mnie w urządzeniu połączenie wygląda na nawiązane, mam możliwość wybory telefonów, itp. Ale w trakcie rozmowy nie działa. Muszę rozłączać telefon i rozmawiać normalnie, co podczas prowadzenia jest już niebezpieczne i karalne.

EDIT: Właśnie przeczytałem tamten temat na GPSPassion, mój problem z bluetooth jest jednak inny. U mnie w urządzeniu połączenie wygląda na nawiązane, mam możliwość wybory telefonów, itp. Ale w trakcie rozmowy nie działa. Muszę rozłączać telefon i rozmawiać normalnie, co podczas prowadzenia jest już niebezpieczne i karalne.
Pozdrawiam Damian Gałka

Tez mam ten pogłos. Jakość połączenia zależy od aparatu z którym się łączy, umiejscowienia nuviego w aucie i "głośności'. Mam 3.1, uzywam ostatnio tylko nokii, nuvi jest 'przyklejony' bliżej ust i jakoś działa. Nie rozmawiam dużo więc nie mam za wielu okazji by usłyszeć narzekania rozmówcy. Inną wadą było to, że oprócz pogłosu byłem słabo słyszalny i musiałem się drzeć.

NUVI 760+CNE NT 2008+GPMapa 2008.1 oem

Witam
Ja też miałem na początku sygnały od rozmówców, że maja kłopoty ze zrozumieniem mnie (telefon Nokia 3110). Kupiłem mikrofon zewnętrzny Garmina i teraz odpukać jest bardzo dobrze. Np pasażer z tylnego siedzenia mówiąc normalnie był dobrze słyszany mimo, że mikrofon jest w samochodzie "za" kierowcą (w lewym przednim rogu, na dole szyby).
Tak więc moje wrażenie jest, że mikrofon wbudowany Nuvi 760 to porażka.
Pozdrawiam
Jan
Nuvi 760+CNE NT 2008+ GPMapa 2007.3 oem + UMP pc PL

Ja też miałem na początku sygnały od rozmówców, że maja kłopoty ze zrozumieniem mnie (telefon Nokia 3110). Kupiłem mikrofon zewnętrzny Garmina i teraz odpukać jest bardzo dobrze. Np pasażer z tylnego siedzenia mówiąc normalnie był dobrze słyszany mimo, że mikrofon jest w samochodzie "za" kierowcą (w lewym przednim rogu, na dole szyby).
Pozdrawiam
Jan
Nuvi 760+CNE NT 2008+ GPMapa 2007.3 oem + UMP pc PL
Miałem nadzieję, że jest to sprawa oprogramowania...H_Babbock pisze:...Kupiłem mikrofon zewnętrzny Garmina i teraz odpukać jest bardzo dobrze...
Wygląda na to, że Garmin zmusza nas do kupienia mikrofonu...
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Lech-u