Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL
Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL 11-10-2008
Potwierdzam: nowa wersja jest poprawna 
Garmin etrex Vista Hcx, Nuvi 205
Mapy: UMP, GPMapa 2010.1, GPMapa Topo 2009, CN 2011.10
Mapy: UMP, GPMapa 2010.1, GPMapa Topo 2009, CN 2011.10
Nowa wersja jest poprawna, tylko że Maps widzi ją pod datą 10 października, pomimo że poszczególne mapki są z datą 11.10.
Garniak 250
Moja wina. Tak wygenerowałem indeksy. Następna wersja będzie poprawna.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
To żaden problem, ważne że wszystko jest pod kontrolą i mapki są aktualne.
Garniak 250
Przecież to znowu nie działa, o co tu chodzi..?
Garniak 250
Działa, działa. Musiałeś coś skopać. W poprzedniej wersji nie dało się wysłać ani mapy Szczecina, ani Koszalina - w tej można.carroo12 pisze:Przecież to znowu nie działa, o co tu chodzi..?
Krakus pisze:carroo12 pisze:Działa, działa. Musiałeś coś skopać. W poprzedniej wersji nie dało się wysłać ani mapy Szczecina, ani Koszalina - w tej można.
Wersja z 13.10 00:55 działa poprawnie. Poprzednia nie działała. Tego się nie da skopać.
Garniak 250
Ja bym postawił następująca tezę ze system aktualizacji jest mocno wrażliwy na zakłócenia, najpewniejszy moim zdaniem jest spakowany
plik gmapsupp-ni.zip. Już miałem takie 3 usterki.
plik gmapsupp-ni.zip. Już miałem takie 3 usterki.
kp@
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Akurat tym razem winne nie są aktualizacje a kompilacje. Prosimy o trochę cierpliwości. Oczywiście pobranie pliku gmapsupp jest pewniejszą metodą, bo skoro jest plik, to znaczy, że dał się wygenerować. Tylko zawsze jest on starszy niż świeży update (który za to może być wadliwy - coś za coś - albo świeżynka + ryzyko albo pewność + towar drugiej świeżości).
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL 18-10-2008
Podczas dzisiejszej aktualizacji (18-10-2008) ściąga się mapa całej europy, niestety, przy próbie zapisu całej UMP do nawigacji pojawia się znany nam komunikat o nie wystarczającej ilości wolnego miejsca na dysku.
Wygląda na to że dzisiejsza kompilacja mapy tez ma popsuty jakiś obszar. Czy ktoś może wie jaki region wywala przesył z MapSource do nawigacji?
Wygląda na to że dzisiejsza kompilacja mapy tez ma popsuty jakiś obszar. Czy ktoś może wie jaki region wywala przesył z MapSource do nawigacji?
GPSmap 64st, czasami GPSMAP 78s, poprzednio GPSMap 60Csx i GPS 60.
Windows XP; MapSource 6.16.3; MapSource 6.16.1 Garniak Edition; BaseCamp 4.2.5
Windows XP; MapSource 6.16.3; MapSource 6.16.1 Garniak Edition; BaseCamp 4.2.5
To widzę że nie jestem osamotniony z tym problemem. Też mnie to dzisiaj spotkało.
Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Około tydzień temu zainstalowałem UMP jeszcze raz. Pomogło. Dziś ściągnąłem aktualizacje (ikoną na pulpicie) i problem wrócił. Pomijając oczywisty fakt, że UPM to dość marna mapa (och jak mnie dziś bez sensu wyznaczyła trasę w Skórczu w woj. Pomorskim lub już Kujawsko-Pomorskim; GPMapa poprowadziła świetnie), pojawił się następny problem z tą mapą. Na razie sobie ją podaruję i wylatuje z odbiornika. 
Garmin Edge 830, Garmin nüvi 205, Garmin Dakota 20, smartfon
Był: Garmin Montana 610
Był: Garmin Montana 610
Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL 18-10-2008
Nie robiłem wczoraj NI-EU. Widocznie załapałeś się na jakąś wersję w momencie podmieniania plików. No cóż, czasem coś dzieje się na gorąco.Kedar pisze:Podczas dzisiejszej aktualizacji (18-10-2008) ściąga się mapa całej europy
Rada: nie panikować, poczekać chwilę, ściągać. Wydaje mi się, że obecny zestaw NI jest dobry. A na pewno wysyłałem go w całości do odbiornika.Kedar pisze:Wygląda na to że dzisiejsza kompilacja mapy tez ma popsuty jakiś obszar.
Oczywiście mogę robić sto testów, zanim cokolwiek wystawię w świat - tylko że wtedy zajmie mi to za każdym razem tydzień, a nie pół godziny. Przepraszam za błędy wczorajsze, dawniejsze, i wszystkie przyszłe.
Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL 18-10-2008
Mi też ściągnęła się podczas wczorajszej aktualizacji cała EuropaAlf/red/ pisze:Nie robiłem wczoraj NI-EU.
Pozdrawiam, Krzysztof
Vista HCX, etrex 30 + UMP-pcPL
Vista HCX, etrex 30 + UMP-pcPL
Dzisiaj też ściąga się Europa i oczywiście nie da się wysłać do odbiornika.