Co to za model ?? Garmin w motocyklu.
Co to za model ?? Garmin w motocyklu.
Witam, posiadam garmina w motocyklu honda z 2007 roku, jest to nawigacja fabryczna w której chodzą mapy w wersji bez NT, chciałbym wgrać do niej polskiego lektora i jakby się dało polskie menu. Urządzenie nie posiada żadnego podłączenia do PC jest tylko wejście na kartę CF, aktualne firmware to 4.31, może ktoś z szanownych forumowiczów jest w stanie mi pomóc, może jakieś popularne urządzenie ma takie same menu jak na fotkach, dodam jeszcze że ekran nie jest dotykowy tylko wszystko wykonuje się klawiszami.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Załączniki
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2009, 08:38 przez Zachu, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawiony temat
Powód: poprawiony temat
Re: Co to za model ??
Jakie informacje są w info system? Możesz zrobić fotkę z wyglądem mapy?
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Na ostatnim zdjęciu jest numer. Jego dwie pierwsze sekcje wrzuciłem w Google i wyskoczyło takie coś. Ja po hiszpańsku (bo to chyba hiszpański) ani słowa, ale coś tam piszą o Garminie...
Ostatnio zmieniony 09 paź 2008, 13:40 przez RAV, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
RAV
Nuvi 765T, 76CSx
RAV
Nuvi 765T, 76CSx
W info system jest:
software version: 4.31
unit id: XXXXXXXXXX
fotki teraz nie moge zrobić bo wyciągnełem skrzynkę ale tu jest tak samo:

software version: 4.31
unit id: XXXXXXXXXX
fotki teraz nie moge zrobić bo wyciągnełem skrzynkę ale tu jest tak samo:

-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Można poszukać co Honda do GoldWinga pakowała.
Strona
Zastosowany w GL1800A7 system nawigacji jest w istocie bardziej nowoczesny niż w większości aut poruszających się po Europie ponieważ jego źródłem danych jest komputerowa 2 GB karta Flash, a nie płyta DVD, która znacznie wolniej reaguje i wymienia dane z systemem nawigacji. System GLa jest także przystosowany do uaktualniania danych co jest kluczową sprawą w nieustannie i szybko zmieniającym się w dzisiejszych czasach otoczeniu. Nowe mapy i lokalizację są dostarczane przez firmę Garmin.
Żeby to było takie proste to bym nie pytał, szukam tej informacji od jakiegoś czasu i nic, według pracownika garmina do którego kiedyś dzwoniłem może to być SP 2610 ale z tego co widzę to 2610 ma troche inne menu.
Dla ułatwienia dorzucam jeszcze pare fotek z menu navi, może ktoś z Was wie jak można wrzucić polski język do tego urządzenia ?, oryginalny plik gupdate.gcd z karty mam zapisany, po obejrzeniu menu z SP2610 wydaje mi się że ma troche inne menu, w linku kolegi RAV jest sporo opisane ale skąd zdobyć taki specjalny kabelek ? (especial de 20 pines a RS 232).
Mile widziane wszelkie sugestie z Waszej strony,
z góry dziękuję
PZDR
Mile widziane wszelkie sugestie z Waszej strony,
z góry dziękuję
PZDR
- Załączniki
Ostatnio zmieniony 25 lis 2008, 13:34 przez waldi73, łącznie zmieniany 1 raz.
Podobny jest do 26X0, ale podobny, to nie znaczy taki sam. Menu mocno się różni, a 26X0 ma również dotykowy ekran.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
A probowales na stronie garmina "toto" zarejestrowac? wklilkujac unit -id na stronie o updatach - czy go rozpozna? nie pamietam linku, ale byla strona na amerykanskim garminie, gdzie wystarczalo podac unit id by sprawdzic jakie to urzadzenie i czy update przysluguje..waldi73 pisze:Czyżby żaden unit garmina nie miał podobnego menu ??
Pozdrawiam, Michal
GPSMAP 60CS, StreetPilot c510, nuvi 255wt, CNE 2008-2010, ump, topo_100 i dalsze..
GPSMAP 60CS, StreetPilot c510, nuvi 255wt, CNE 2008-2010, ump, topo_100 i dalsze..
Jedyne co mogłem zrobić to podać link do tłuczeń google'a dla tego hiszpańskiego forum.
http://72.14.235.104/translate_c?hl=pl& ... 8dvdfATs5g
http://72.14.235.104/translate_c?hl=pl& ... 8dvdfATs5g
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL, Instinct Tactical
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Widzę, że to sprzęt zainstalowany w Hondzie...czyli będzie to jakaś odmiana SP26xx.
Po rejestracji na stronie garmina wyszło tylko Honda Navigation System czy coś takiego dokładnie nie pamiętam, nawet doszłem jak wejśc w sekretne menu: przetłumaczona wersja http://66.102.9.104/translate_c?hl=pl&s ... L2HDYBE78Awodnik7 pisze:A probowales na stronie garmina "toto" zarejestrowac? wklilkujac unit -id na stronie o updatach - czy go rozpozna? nie pamietam linku, ale byla strona na amerykanskim garminie, gdzie wystarczalo podac unit id by sprawdzic jakie to urzadzenie i czy update przysluguje..waldi73 pisze:Czyżby żaden unit garmina nie miał podobnego menu ??
Sprawdziłem jak mi się zarejestrowało na garmin.com
Product Name: Honda NAVI,GPS,USA,Headlamp Adjust
Ostatnio zmieniony 21 lis 2008, 20:09 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono BBCode w cytacie.
Powód: Poprawiono BBCode w cytacie.
witam
z moich informacji wynika, że wersja z USA ma firmware 4.30 natomiast dla Europy potrzebny jest firmware 2.30 lub 2.20. Wersje amerykańska posiadam ale poszukuje wersji EU. Gdzie to można znaleźć?
z moich informacji wynika, że wersja z USA ma firmware 4.30 natomiast dla Europy potrzebny jest firmware 2.30 lub 2.20. Wersje amerykańska posiadam ale poszukuje wersji EU. Gdzie to można znaleźć?
Re: Co to za model ?? Garmin w motocyklu.
Ja też mam takowy problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Może faktycznie zmiana firmware na Europejskie spowoduje możliwość wyboru języków (w tym polskiego). Jeżeli ktoś z was mógłby w jakiś sposób pomóc