Moderator: Spider
jendrek.gd napisał(a):To bez tych "bajerów" nie da się wgrać skrzynek do Colorado?
jendrek.gd napisał(a):A 60CSx ma podobny problem?
kwieto napisał(a):60 CSx w ogóle nie obsługuje geocache'y.
Można mu wgrać skrzynki w postaci waypointów (o nazwie zgodnej z oznaczeniem kodowym skrzynki, np. GC1Z45) z przypisaną ikonką o wyglądzie skrzynki i tyle. Nie będzie w nim ani opisów skrzynek, ani zawartości logów czy wskazówek - tylko ikonka i kodowa nazwa.
Ajger napisał(a):Trochę poszedłeś po bandzie. Ja to nie obsługuje? Obsługuje w takim zakresie, w jakim powinien obsługiwać każdy odbiornik gps. Widziałeś ekran kompasu przy nawigacji do geocache'a?
kwieto napisał(a):A przecież skrzynka geocache to (...)
kwieto napisał(a):Jak dla mnie jest różnica między obsługą danego punktu jako "waypointa" oraz "geocache'a" i dlatego napisałem, że 60 CSx geocache'y nie obsługuje.
kwieto napisał(a):60CSx traktuje geocache jak zwykłego waypointa i pozwala na nawigowanie do niego tak jak do zwykłego waypointa i tyle. Ekran nawigacji czy kompasu będzie identyczny niezależnie od tego czy szukasz skrzynki, czy np. nawigujesz na ulubione miejsce biwakowe.(wytłuszczenie moje)
Ajger napisał(a):To zabawa, która została wymyślona na długo przed colorado czy oregonem i jakoś sobie z tym wszyscy radzili.
Ajger napisał(a):A pytałem, czy widziałeś. Czy te ekrany sa identyczne?
soko napisał(a):Ale: 1 baza do 200 cache
soko napisał(a):sięgasz po ten super aktualny spis i np. się dowiesz , że od kilku dni już dwa zespoły nie mogły znaleźć.
soko napisał(a):5. Zauważ, że nawet na Colorado wgranie bazy z OC ( nie mówię o bazie z GC) zajmuje jakąś dłuższą chwilę, bo trzeba poprzepuszczać wszystko przez kilka makr Kwieta/Teda ( oby za te makra żyli wiecznie !).
soko napisał(a):No - i się powtórzę - nie masz zdjęć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość