O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
co do webupdater to jest lekka roznica mieczy win a mac, na mac sprawdza update, i informuje czy jest lub nie, a na windzie sprawdza update'y 2 razy, na poczatku mowi ze nic nie ma, ale jeszcze sprawdza dodatkowe aktualizacje, i znajduje...ale nie chce sciagnac bo error w komunikacji z serwerem.
chociaz POI loader jest na maczka. wg. mnie te POI to jedna z najciekawszych rzeczy dostepnych na GPSie.
Nie odpalałem webupdatera pod windą - unikam jej jak ognia Tylko do mapsource uruchamiam pod paralles'em i wystarczy, więc nie wiem jak to wygląda pod microsoftem - na macu działa doskonale
Maku70 pisze:Będzie miał być pod koniec 2006... i z tego co wiem to jedynym problemem jest "exe" ......
To drobiazg. Mam nadzieję, że będzie można współdzielić img między macos i windows'em, podwójna instalacje kilku giga na jednym dysku mi się nie uśmiecha.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
http://www8.garmin.com/pressroom/corporate/062706.html
Co do "exe" czytałem na jakimś forum. Po prostu garmin musiałby wydawać mapsorce w dwóch wersjach na windę i na maca. Bo sam plik img - jest tylko plikiem danych, po prostu problem leży w aplikacji i instalatorze, który jak do tej pory był praktycznie zintegrowany z mapsource (czyli plik wykonywalny exe z windows). Nie wiem, czy czytelnie to napisałem
Maku70 pisze:http://www8.garmin.com/pressroom/corporate/062706.html
Co do "exe" czytałem na jakimś forum. Po prostu garmin musiałby wydawać mapsorce w dwóch wersjach na windę i na maca. Bo sam plik img - jest tylko plikiem danych, po prostu problem leży w aplikacji i instalatorze, który jak do tej pory był praktycznie zintegrowany z mapsource (czyli plik wykonywalny exe z windows). Nie wiem, czy czytelnie to napisałem
ale nie wszyscy mają sie z czego cieszyć "The company’s Training Center software" , to nie dotyczy raczej mapsource lub czegoś podobnego.
Witam szanowe Kolezanki i Kolegow. Chcialbym nieco odswiezyc temat. Zabieram sie do kupna Garmina 278 i bardzo interesuje mnie kwestia czy
Mapsource chodzi pod "Tygrysem" lub "Leopardem". Nie chce kupowac pecety aby moc w pelni korzystac z dobrodziejst oprogramowania Garmina.
Gene pisze:Zabieram sie do kupna Garmina 278 i bardzo interesuje mnie kwestia czy
Mapsource chodzi pod "Tygrysem" lub "Leopardem".
Nie ma i nigdy nie było Mapsource na MacOS. Istnieje jednak Macowa wersja MapInstall, jej wadą jest konieczność używania PC do konwersji map przed ich instalacją na Macu, oraz tak, jak w PCtowej wersji brak obsługi tras, waypointów i tracków. Jest również Macowa wersja Garmin Training Center, ale służy do obsługi treningowych danych z Forerunnerów i Edgeów.
Ponadto są Macowe wersje Webupdatera i POILoadera działające IMO lepiej niż ich PCtowe odpowiedniki.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras