CNE 2009, już można kupic upgrade.

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Awatar użytkownika
TLo
Bywalec
Kontakt:

Re: CNE 2009, już można kupic upgrade.

Post autor: TLo »

marek66 pisze:Witam wszystkich !
Właśnie dokonałem zakupu CNE 2009 NT na stronie Garmina
Możesz mi podać link, spod jakiego dokonałeś tego zakupu? Mieszkasz w Polsce, czy zagranicą?
Jak udało Ci się wpisać polski adres dostawy DVD z updatem? Może ktoś mi pomoże, bo za chińskiego boga nie umiem zakupić update ze strony Garmina, mieszkając w Polsce??
TLo
Nuvi 760 + GPMapa 2009.3 NT + CNE NT 2009 + UMP-pcPL
marek66
Nowy

Post autor: marek66 »

Witam !
Mieszkam w Polsce i zakupu dokonałem na stronie Garmina gdzie zarejestrowałem swoje urządzenie już jakiś rok temu. Tam na swoim koncie mam taka zakładkę z aktualizacjami po otwarciu której dostałem ofertę zakupu ponieważ darmowa mi nie przysługuje , kliknąłem , że chcę kupić wybrałem wersje ściąganą na dysk mojego kompa zapłaciłem kartą kredytową po czym dostałem maila z kodem produktu i na koncie moim uaktywniła się możliwość ściągnięcia zakupionej aktualizacji czego dokonałem przy moim łączu to ok. 2 godzin ściągania . Następnie zainstalowałem to co ściągnąłem w urządzeniu tyle ile zmieściłem tzn wybrany region a resztę już mi się udało wgrać na kartę pamięci tak że mam już całego CNE 2009 w swoim Nuvi.
wug
Bywalec

Post autor: wug »

Garmin nie wysyla CN 2009 na DVD do Polski. Jest to zaznaczone malymi literkami, gdzies tam po drodze.
Druga sprawa, rowniez meczaca, to sposob zapisywania numeru telefonu w formularzu zakupu.Nalezy zapisac w formie: 01 23 45 67 89, a nie 0123456789.
Pozdrawiam.
____________________ Nüvi Nuvi760T ; Nuvi1490T; Nuvi 3590LMT +CNE NT 2017.10
DarekN
Początkujący

Post autor: DarekN »

marek66 pisze:Mieszkam w Polsce i zakupu dokonałem na stronie Garmina gdzie zarejestrowałem swoje urządzenie już jakiś rok temu. Tam na swoim koncie mam taka zakładkę z aktualizacjami po otwarciu której dostałem ofertę zakupu ponieważ darmowa mi nie przysługuje , kliknąłem , że chcę kupić wybrałem wersje ściąganą na dysk mojego kompa zapłaciłem kartą kredytową po czym dostałem maila z kodem produktu i na koncie moim uaktywniła się możliwość ściągnięcia zakupionej aktualizacji czego dokonałem przy moim łączu to ok. 2 godzin ściągania . Następnie zainstalowałem to co ściągnąłem w urządzeniu tyle ile zmieściłem tzn wybrany region a resztę już mi się udało wgrać na kartę pamięci tak że mam już całego CNE 2009 w swoim Nuvi.
Nigdy nie płaciłem kartą na stronie, powinno to być proste ale nie wiem jak to zrobić -pojawia się dostęo]=ność za 129 dolarów - tabelka z adresem ale jak dalej to nie wiem
intrepid
Nowy

Post autor: intrepid »

Uzyskałem upgrade do CN2009 podobnie jak marek66 :) W trakcie zakupu kartą kredytową musisz wskazać płatność w funtach - a nie w USD. Dla Garmina oznacza to, że mieszkasz w Europie. Dzięki temu możesz wprowadzić swój adres w systemie europejskim. Jest on potrzebny do naliczenia VAT (przesyłka wyłącznie elektronicznie - tzn. nie na DVD). Trwa to kilka minut i masz upgrade na swojej stronie w MyGarmin - oczywiście późniejsze ładowanie to ok. 2 dłuuugie godziny :roll:
Powodzenia 8),
z pozdrowieniami, Intrepid :wink:

Has thanked: 3 times

Post autor: sdsyc »

Cześć.

Czy można zrobić tak:
1. kupuję na myGarmin aktualizację
2. ale plik podsyła mi zwykłą pocztą ktoś kto już pobrał
3. po otrzymaniu przesylki wgrywam CN2009 korzystając z moich kodów
???

Czy też sciągnięty plik ma już zaszyte kody dla konkretnego odbiornika i nie ma innego wyjścia niż ssanie swojego egzemplarza przez sieć? Pytam się o taką kombinację, bo u mnie ściąganie byłoby dłuższe niż 2 godziny :-(

Pozdrawiam
frasun
Radny

Post autor: frasun »

Możesz... :mrgreen:
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
DarekN
Początkujący

Post autor: DarekN »

intrepid pisze:Uzyskałem upgrade do CN2009 podobnie jak marek66 :) W trakcie zakupu kartą kredytową musisz wskazać płatność w funtach - a nie w USD. Dla Garmina oznacza to, że mieszkasz w Europie. Dzięki temu możesz wprowadzić swój adres w systemie europejskim. Jest on potrzebny do naliczenia VAT (przesyłka wyłącznie elektronicznie - tzn. nie na DVD). Trwa to kilka minut i masz upgrade na swojej stronie w MyGarmin - oczywiście późniejsze ładowanie to ok. 2 dłuuugie godziny :roll:
Ciągniesz na komp. a potem MS do navi, czy też podpinasz navi i leci bezpośrednio do urządzenia
frasun
Radny

Post autor: frasun »

I jedno i drugie, ładuje się do urządzenia i do MS. Bez podłączenia GPS do PC nie zainstaluje się w MS, oczywiście można to obejść, ale w teorii się nie da. :mrgreen:
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
borekpl
Początkujący

Post autor: borekpl »

a ja mam pytanko z troche innej beczki
mianowicie te ograniczenia predkosci, o ktorych pisal gpsmaniak to na jakich odbiornikach beda sie pokazywaly?
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Post autor: beetle-m »

Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
kawo
Początkujący

Post autor: kawo »

panowie ile mam czasu na rejestrację mojego nuvi 760 ? wątek jest ciekawy, ale nie mogę sie tego doczytać tu... i jak wasze odczucie po załadowaniu najnoweszej mapy ? Warto ?
sdsyc
Radny

kawo pisze:panowie ile mam czasu na rejestrację mojego nuvi 760 ?
Poszukaj :arrow: nüMaps Guarantee
Pozdrawiam
kawo
Początkujący

Post autor: kawo »

ok. dzieki za szybka odpiwedź. a teraz pytanie: czy warto? kupując nuvi miałem soft 3.10. ale podpuściłem sie i wgrałem 4.6. co podobno nie było najszczęśliwszym rozwiązaniem. wolałbym teraz ewent. uniknąć tego typu atrakcji:)
sdsyc
Radny

kawo pisze:a teraz pytanie: czy warto?
:arrow: Może warto :wink:
ODPOWIEDZ