Aktualizacja GPMapy 2008.1 do 2008.2
Aktualizacja GPMapy 2008.1 do 2008.2
Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie aktualizacji Gpmapy 2008.1 (którą zakupiłem niedawno wraz z urządzeniem nuvi 250) do 2008.2. Otóż nie wiem, czy KONIECZNIE muszę zakupić nową mapę czy mogę pobrać scrackowaną np. z torrenta (wiem, że będzie to nielegalne, jednak np. w telefonach Garmin istnieje tylko na takiej zasadzie)
Wiadome, że lepiej byłoby kupić mapę, jednak niedawno kupiłem urządzenie i tym bardziej dziwie sie, dlaczego nie mam w nim najnowszej mapy.
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz.
Wiadome, że lepiej byłoby kupić mapę, jednak niedawno kupiłem urządzenie i tym bardziej dziwie sie, dlaczego nie mam w nim najnowszej mapy.
Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedz.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2008, 10:57 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiono tytuł wątku
Powód: Poprawiono tytuł wątku
Re: Aktualizacja gp mapy 2008.1 do2008.2
Nie jest to prawdą - kupuje się MXT z mapą na karcie:MiSieK pisze:(wiem, że będzie to nielegalne, jednak np. w telefonach Garmin istnieje tylko na takiej zasadzie)
UWAGA:
Garmin Mobile XT już dostępny w sieci sklepów RTV Euro AGD.
Garmin Mobile XT GP – 349 zł;
Garmin Mobile XT Europe – 449 zł.
A tu już Ci nie poradzę bo nie mam GPMapy i nie wiem czy np. kupując urządzenie ze starszą mapą w momencie gdy na rynku dostępna jest już nowa przysługuje Ci bezpłatna aktualizacja (IMO tak powinno być). Zarejestruj i sprawdź...MiSieK pisze:niedawno kupiłem urządzenie i tym bardziej dziwie sie, dlaczego nie mam w nim najnowszej mapy.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Witam,
możesz kupić 5 kolejnych aktualizacji za 150zł.
Zobacz:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=7&t=1483
możesz kupić 5 kolejnych aktualizacji za 150zł.
Zobacz:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=7&t=1483
Wiem, zalogowałem sie na www.gpmapa.pl jednak chchiałbym sie dowiedziec, czy mapa scrackowana bedzie działała poprawnie ? (oczywiscie nikt nie pisze tu o stałym uzytkowaniu tej mapy, mogę ją usunac po 24 godzinach użytkowania co nie bedzie kradzieżą).popej pisze:Witam,możesz kupić 5 kolejnych aktualizacji za 150zł.Zobacz: l viewtopic.php?f=7&t=1483
No nie wiem, jak by mi ktoś żonę na 24 godziny scrakował, to niech sobie ją zatrzyma.
Czy mapa będzie działała poprawnie, ciężko odpowiedzieć bo nie wiadomo co ściągniesz. GPmapa nie udostępnia mapy do oględzin, popieracjąc z netu możesz pobrać jakiś syf.
Czy mapa będzie działała poprawnie, ciężko odpowiedzieć bo nie wiadomo co ściągniesz. GPmapa nie udostępnia mapy do oględzin, popieracjąc z netu możesz pobrać jakiś syf.
Nuvi 760, Oregon 300 nuMaps Lifetime + ostatnia GPMapa, HTCwildfire + 3-oś kompas, Navigon, Rmaps.
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
ja kupiłem GP Mapę w pudełku, gdy już była nowsza wersja...po rejestracji na ich stronie pojawiła się opcja aktualizacji za darmo do najnowszej...
Garmin nuvi 765 T, GPSMAP 76, GPMapa 2008.2, CNE 2009
Ja nie mam takiej opcji.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2008, 10:28 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
CZy posiadajac GPMape na karcie czyli rzeczone GMXT moge zmienic odbiornik w ktorym ja uzytkuje? Wiem ze na wprost nie jest to mozliwe ale czy np prz jednej z aktualizacji ktora mam wykupiona byloby to mozliwe? Czy prz zakupie nowej subskrypcji w postaci nowych aktualizacji byloby to mozliwe?
Czy jedyna forma jest zakup nowej mapy GP do nowego urzadzenia?
Czy jedyna forma jest zakup nowej mapy GP do nowego urzadzenia?
Nuvi 765T & GMXT z N95; CNE 9, GPMapa 2008.4, UMP pcPL
Raczej nie. Swego czasu Excel przenosił licencję w przypadku uszkodzenia odbiornika po uprzednim przesłaniu go do nich, ale ta praktyka chyba została zaniechana.
Nuvi 760, Oregon 300 nuMaps Lifetime + ostatnia GPMapa, HTCwildfire + 3-oś kompas, Navigon, Rmaps.
Jak pisałem wcześniej nie mam GPMapy więc teoretyzuję, ale uważam, że tak. Warunkiem byłby zakup GPMapy właśnie w postaci GMXT. Sądzę, że wtym przypadku GPMapa czy CNE jest odblokowana na kartę i włożenie jej do PDA czy telefonu będzie skutkowało używaniem GMXT z tą mapą, a włożenie takiej karty do odbiornika też powinno pozwolić na korzystanie z samej mapy.Plezi pisze:CZy posiadajac GPMape na karcie czyli rzeczone GMXT moge zmienic odbiornik w ktorym ja uzytkuje?
Artur
Re: Aktualizacja GPMapy 2008.1 do 2008.2
Oczywiście Artur masz rację, ja zrozumiałem Plezi trochę opacznie, myślałem że pyta czy może przenieść licencję z karty na odbiornik.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2008, 09:10 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiona "literówka".
Powód: Poprawiona "literówka".
Dzieki Panowie
interesuje mnie kazda dozwolona akcja ktora pozwoli mi legalnie uzywac posiadanej GPMapy z Mobile na nowym urzadzeniu 765.
Musze sprobowac bo wyslanie map z MS nie powiodlo sie.
interesuje mnie kazda dozwolona akcja ktora pozwoli mi legalnie uzywac posiadanej GPMapy z Mobile na nowym urzadzeniu 765.
Musze sprobowac bo wyslanie map z MS nie powiodlo sie.
Nuvi 765T & GMXT z N95; CNE 9, GPMapa 2008.4, UMP pcPL
Gdyby karta na którą masz licencje była w slocie w nuvim pewnie by się powiodło.