AFAIK aby drogi miały zmienną szerokość trzeba... usunąć ich definicje w pliku TYP i pozostawić domyślne.
Jakakolwiek modyfikacja plikiem TYP wyłącza tę cechę... Chyba że w CNE 2009 i jego nowym rodzaju TYP'a jest inaczej?
BTW, niezależnie od tego czy użyłeś pliku TYP czy nie, drogi kategorii "unpaved road" (nieutwardzona) i "trail" (ścieżka) nie są skalowalne wszerz.
Dekompilator plików TYP
Re: Dekompilator plików TYP
Dzięki kwieto za podpowiedż. Jakbyś mi to jednak mógł wytłumaczyć jak kompletnemu amatorowi to było by super!!!!
Czyli co? mogę tak zrobić w gpmapie czy się nie uda?
Czyli co? mogę tak zrobić w gpmapie czy się nie uda?
Bierzesz plik TYP do GPMapy, wczytujesz go choćby do online'owego kreatora (zakładam, że go obsłuży) i wycinasz definicje dróg, dla których chcesz mieć zmienną szerokość w zależności od skali.
Mała uwaga - ich kolory wrócą wtedy do domyślnych, czyli dla większości dróg - żółtopomarańczowych.
Drogi poniżej klasy "nieutwardzona" (unpaved road) nie mają skalowanej szerokości i tak i tak, więc dla nich definicji w pliku TYP nie ma sensu zmieniać.
Mała uwaga - ich kolory wrócą wtedy do domyślnych, czyli dla większości dróg - żółtopomarańczowych.
Drogi poniżej klasy "nieutwardzona" (unpaved road) nie mają skalowanej szerokości i tak i tak, więc dla nich definicji w pliku TYP nie ma sensu zmieniać.
kwieto jeszcze jedno
Wiesz może dlaczego różnią się kolory wyświetlane w mapsoursie a na nuvim? (oczywiście tych dróg wyciętych)
pozdrawiam
pozdrawiam
MapSource ma nieco inną definicję wyświetlania standardowych obiektów niż odbiornik, nie mówiąc o tym, że różne odbiorniki (modele) również mogą się różnić między sobą.
Niektóre obiekty będą się wyświetlać tak samo, inne nie
Niektóre obiekty będą się wyświetlać tak samo, inne nie