O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Wydaje mi się, że Oregon 300 dziwnie reaguje na wybór baterii NiMH. Bardzo szybko pokazuje się drugi stopien poziomu naładowania baterii. Czy ten typ tak ma? . Baterie były niedawno ładowane.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 10 lis 2008, 23:03 przez Zachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Przeniosłem do ogólnego tematu. saper już poruszył ten problem.
czym różni sie pokrowiec do Colorado nr katalogowy 010-10850-10 od pokrowca do Oregona nr katalogowy 010-10850-20
zadałem to pytanie w APEX24 i nie umieli mi odpowiedzieć na w sumie proste pytanie .Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.
i mi pozostał po Colorado , troszkę w nim "lata" Oregon wiec pomyślałem ze ten do Oregona będzie mniejszy ale nie potrafili mi odpowiedzieć na to pytanie a nie swędzi mnie wydanie 130 paru zł
dzięki za odpowiedz
Zastanawiałem się przez pewien czas czy nie zamienić 60csx na Oregona a głównym powodem była jak mi się wydaje większa uniwersalność tego urządzenia. Jako że w samochodzie nie mam dodatkowej nawigacji służy mi za nią w razie potrzeby właśnie 60-tka i jak na moje skromne potrzeby nie jest źle, zabierając oczywiście papierową mapę jako "poglądową" zawsze dojeżdżam na miejsce bez większych problemów. Każdy jednak wie, że 60-tka to typowy i zatwardziały outdorowiec i w samochodzie nie jest najwygodniejszym rozwiązaniem. Oregon natomiast wydaje mi się (na podstawie zdjęć i między innymi waszych opisów) być bardziej przyjazny w samochodzie i właśnie ta nieco zwiększona uniwersalność miała o tym zadecydować (no i oczywiście chęć posiadania nowej zabawki )
Pewne rzeczy, o których piszecie, jednak mnie rozczarowały. To oczywiście takie czepialstwo, ale miałem nadzieję, że np zapis śladu będzie ograniczony tylko wolną pamięcią odbiornika czy karty. Tak samo z waypointami. A co z innymi dodatkowymi funkcjami? Wszystko jest podobnie jak w innych modelach? Chodzi mi np o komputer podróży. Wiem, że jest budzik, przeglądarka obrazów, a jest jeszcze jakiś "bajer”, który użytkowników 60-tek czy vist może zaskoczyć?
Oprócz jakości wyświetlacza, cieniowania i widoku 3D chyba nic, reszta jest gorsza lub co najwyżej na tym samym poziomie.
Do gadżetów chyba można jeszcze zaliczyć że po ostatniej aktualizacj fw 2.7 istnieje możliwość ustawienia całkowitego wygaszania ekranu.
Moja opinia jest więc taka że Garmin dobrze skategoryzował swoje produkty: profesjonalne pozostają tylko sześćdziesiątki, a w śród nich ceesiks na samym szczycie Ale temat wciąż będę śledził, pewnie do czasu pojawienia się nowego profesjonalnego użądzenia:D
Change History
Changes made from version 2.70 to 2.80:
* Fixed 3D view not displaying
* Fixed shaded relief being set to 'Do Not Show'
* Added setting to change land cover text size
Poruszę temat przeglądarki obrazów ,
Oregon posiada takową jednak przestaje ona być praktyczna gdy mamy wgraną większą ilość zdjęć.
Po jej włączeniu pojawia się pierwsze zdjęcie i aby obejrzeć ostatnie trzeba przełączać zdjęcie po zdjęciu aż do ostatniego, co przy ilości kilkuset jest już trudne. (a kilkaset zdjęć w dobie fotografii cyfrowej to nie aż tak dużo )
Czy jest jakiś sposób aby to zmienić, np. żeby przeskakiwać po kilka zdjęć, albo żeby z pierwszego zdjęcia dało się cofnąć do ostatniego, co też by już ułatwiło sprawę przeglądania?
(A jeśli się nie da na seryjnym firmwarze to może jest jakieś lepsze )
Witam wszystkich, jako nowicjusz na forum, ale oldboy w używaniu GPS-a [zaczynałem od "źółtka" wiele, wiele lat temu].
Problem mam banalny [pewnie], ale jakoś nie mogę go przebrnąć.
Proszę o podpowiedź, jak zmusić Oregona do zapisu śladu na kartę, a nie do pamięci, byłoby mi to bardziej użyteczne.
Druga rzecz - czy ktoś z forumowiczów próbował połączyć Oregona z PDA?
A już na koniec - myślę, że ustawienie baterii w Oregonie 400t jest już prawidłowe - wczoraj przy -12 stopniach trzymały mi blisko 7 godzin, a pewnie mogły nieco dłużej, bo jeszcze jedna kreska mi została - ustawienie NiMh i takie baterie.
No jest lepiej, a ta opcja całkowitego wygaszenia wyświetlacza to jak dla mnie bomba, nie testowałem ale myślę że z wygaszonym ekranem włączającym się tylko na życzenie ogórek powinien dobę pociągnąć.
Z tym 4.6 to chyba pomyłka, mam najnowszy 2.80. Ustawia się to w konfiguracja/wyświetlanie/battery save - w, przy czym czas podświetlania różny od ciągle włączony. Działa to tak że np. przy ustawieniu podświetlenia na 15 s po pacnięciu w wyświetlacz włącza się on na 15s poczym całkowicie gaśnie, gps przy zgaszonym wyświetlaczu pracuje normalnie tzn. zapisuje tracki itp. Podczas np. jazdy samochodem gdy jest aktywna trasa ekran włącza się sam na ustawiony czas przed wykonaniem manewru.
Kiepski ze mnie pisarz ale myślę że da się zrozumieć.