GPMapa 2008.3 i jej dzialanie.

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Awatar użytkownika
rotsik
Początkujący

Re: GPMapa 2008.3 i jej dzialanie.

Post autor: rotsik »

Fajnie dobrane kolory tylko nie ma terenów leśnych/parków. Próbowałem w edytorze typ je jakoś włączyć ale nie bardzo wiem jak...
GPSMap 60CSx +GpMapa 2007.1 +ump pcPL + topo100
mkot
Nowy

Re: GPMapa 2008.3 i jej dzialanie.

Post autor: mkot »

rotsik pisze:Fajnie dobrane kolory tylko nie ma terenów leśnych/parków. Próbowałem w edytorze typ je jakoś włączyć ale nie bardzo wiem jak...
Ano właśnie, mam ten sam problem.
Najdziwniejsze jest to, że za pierwszym razem kiedy podmieniałem plik TYP w katalogu gdzie zainstalowana jest mapa, wszystko ładnie działało. Potem (z innego powodu) zrobiłem format, system od nowa zainstalowałem i znowu - podmiana pliku TYP co by polepszyć nieco widok w mojej zabawce. Niestety ani MapSource ani GPS (60CSx) nie wyświetla terenów leśnych i parków.

Wszystko zrobiłem tak jak poprzednio, więc co może być nie tak.
Bawiłem się troszkę edytorem ze strony http://ati.land.cz/gps/typdecomp/editor.cgi. Co należy w nim zmienić - tylko pierwszą część z kolorami tła, czy pozostałe też - linie i POI ??? Docelowo chciałbym uzyskać kolory z CNE.
Garmin GPSmap 60CSx -> Topo_PL_100, UMP-pcPL
ODPOWIEDZ