Na wstepie pozdrawiam wszystkich Garniakow

Zakupilem Garmina 765 T ale jak na razie jest w drodze. Dlatego zaczynam dosc intensywnie czytac informacje ktore sa na forum.
Byc moze juz niedlugo zasypie konkretnymi pytaniami na temat tego urzadzenia.
Na razie interesuje mnie sprawa FM nadajnikow w nawigacji. Rozumiem ze ta funkcja sluzy do przenosu dzwieku z nawigacji do radia samochodowego.
To zagadnienie interesuje mnie na razie czysto teoretycznie w jaki sposob to dziala. Jak to sie zachowuje przy wlaczonym radiu?
Jaka czestotliwosc trzeba nastawic w nawigacji? Wolna albo ta na ktorej sie slucha radia?
Jak sie zachowuje radio gdy pojawi sie komunikat dzwiekowy z nawigacji? Przewalcuje sygnal radiowy albo pojawi sie tak jak komunikat radiowy o sytuacji drogowej dla kierowcow?
Albo odwrotnie jezeli slucham nawigacji i jezeli pojawi sie komunikat radiowy dla kierowcow to czy to bedzie slyszalne?
Nastepne pytanko mam na temat wielkosci karty SD jaka obsluzy nawigacja?
Przy dzisiejszych cenach preferowalbym jak najwieksza karte conajmniej 4GB ale nie wiem czy beda poprawnie dzialac? A to z powodu uniwersalngo wykorzystania w kamerze ktora posiadam oraz aparacie fotograficznym ktory byc moze w niedlugim czasie kupie.
Czy dodatkowe informacje (balast) ktore beda umieszczone na karcie ale w innych folderach beda mialy wplyw na szybkosc dzialania na przyklad GPmapy albo innych funkcji?