Ukryte funkcje 276C/278 - kombinacje klawiszy.
-
SP2BZW
Ukryte funkcje 276C/278 - kombinacje klawiszy.
diagnostyka: przytrzymać ENTER + POWER
Master Reset: przytrzymać OUT + NAV +QUIT, nacisnąć POWER... pierwsze trzy klawisze trzymać co najmniej 12 sekund
Master Reset: przytrzymać OUT + NAV +QUIT, nacisnąć POWER... pierwsze trzy klawisze trzymać co najmniej 12 sekund
-
SP2BZW
Witaj
pierwszy pokazuje typowo (temp. freq. wersja mapy bazowej etc...) plus działanie klawiszy i ekranu
tylko trzeba uważać
coś nacisnąłem i wszedłem "głębiej"... coś można było przestawiać +/- ale szybko uciekłem żeby nie narobić bałaganu
drugi wykasowuje dane, łącznie z almanachem... kombinacji HARD jeszcze nie znalazłem...
pierwszy pokazuje typowo (temp. freq. wersja mapy bazowej etc...) plus działanie klawiszy i ekranu
tylko trzeba uważać
drugi wykasowuje dane, łącznie z almanachem... kombinacji HARD jeszcze nie znalazłem...
Też się cieszę
.
Czyli są to dostępy albo dla rosyjskiego sapera albo dla rosyjskiej ruletki
, poza serwisowymi.
No chyba , że ktoś chce jeszcze wyptroszyć wszystkie dane sprzedając sprzęt jako ...dziewiczy. Jak znam "naród" ,to i tacy się znajdą .
Pozdrawiam serdecznie i do ..usłyszenia
Czyli są to dostępy albo dla rosyjskiego sapera albo dla rosyjskiej ruletki
No chyba , że ktoś chce jeszcze wyptroszyć wszystkie dane sprzedając sprzęt jako ...dziewiczy. Jak znam "naród" ,to i tacy się znajdą .
Pozdrawiam serdecznie i do ..usłyszenia
Konkretni ludze i rozwiazania np. GPSMAP 276C 
A jak dociekliwy posiadacz nowego "bajeru" wejdzie sobie w głąb..
Pobawi się trochę a droga powrotna nie zapamietana i nie znana. Stary wetran wie jak to powinno wyglądać "po zabawie" . Greenhorn może dostać telewizorek z wodotryskiem
.
Oj czepiam się po prostu
.
Dalej nie wiem czy kupić akualizację do GPMapy 5.0, lub czy zmienić 276 na 278 przed zakupem echosondy..
Ostanio odstaję w temacie ...
Za to kończę 2 letnie "dziennikarstwo" na Uniwerku. Mam zamiar być magnatem medialnym
. Dziennikarzem tylko w "wolnej chwili".
.
Chyba to powyższe kwalifikuje sie do HP?. Mam nadzieję że Gospodarz forum nie będzie surowy.
Szczególnie dla wiernego wspólwyznawcy garminizmu
Pobawi się trochę a droga powrotna nie zapamietana i nie znana. Stary wetran wie jak to powinno wyglądać "po zabawie" . Greenhorn może dostać telewizorek z wodotryskiem
Oj czepiam się po prostu
Dalej nie wiem czy kupić akualizację do GPMapy 5.0, lub czy zmienić 276 na 278 przed zakupem echosondy..
Ostanio odstaję w temacie ...
Za to kończę 2 letnie "dziennikarstwo" na Uniwerku. Mam zamiar być magnatem medialnym
Chyba to powyższe kwalifikuje sie do HP?. Mam nadzieję że Gospodarz forum nie będzie surowy.
Szczególnie dla wiernego wspólwyznawcy garminizmu
Konkretni ludze i rozwiazania np. GPSMAP 276C 
-
SP2BZW
Re: Ukryte funkcje 276C/278 - kombinacje klawiszy.
A u mnie na 278 te kombinacje nie działają. Jak to możliwe?SP2BZW pisze:diagnostyka: przytrzymać ENTER + POWER
GPSMap 278, CN 2008, GP Mapa 2010.1, UMP-pcPL
-
SP2BZW
embee pisze:A u mnie na 278 te kombinacje nie działają. Jak to możliwe?
Sorry, że się wcinam w tą "specyficzną" wymianę zdań.SP2BZW pisze:embee pisze:A u mnie na 278 te kombinacje nie działają. Jak to możliwe?przed chwilą mój 278 włączyłem w trybie diagnostycznym...
Czy ktoś inny może, to przetestować? Może ta funkcja zależy od wersji SW?
Pozdrawiam,
Tryb diagnostyczny udało mi się uzyskać. Przedtem robiłem to na włączonym odbiorniku i dlatego nie wychodziło.
Natomiast jeśli chodzi o sekwencje do master resetu to po przytrzymaniu tych trzech przycisków i naciśnięciu POWER na ekranie pojawia się czołówka startowa (bez podświetlenia), a gdy puszczam te trzy przyciski urządzenie wyłącza się. Czy tak ma być? I co tak naprawdę powoduje (czym się objawia) master reset, bo jakoś nie widzę zmian, wszystkie ustawienia są takie same?
Natomiast jeśli chodzi o sekwencje do master resetu to po przytrzymaniu tych trzech przycisków i naciśnięciu POWER na ekranie pojawia się czołówka startowa (bez podświetlenia), a gdy puszczam te trzy przyciski urządzenie wyłącza się. Czy tak ma być? I co tak naprawdę powoduje (czym się objawia) master reset, bo jakoś nie widzę zmian, wszystkie ustawienia są takie same?
GPSMap 278, CN 2008, GP Mapa 2010.1, UMP-pcPL
-
SP2BZW
chyba powinnien przywrócić ustawienia fabryczne, usunąć wszystkie dane użytkownika i skasować almanach...
ja nie będę sprawdzał bo jak działa to sobie "zrobię robotę"
http://home.online.no/~sigurdhu/GPSmap- ... mmands.htm
P.S. okazuje się że kasuje też temperaturową kompensację generatora
ja nie będę sprawdzał bo jak działa to sobie "zrobię robotę"
http://home.online.no/~sigurdhu/GPSmap- ... mmands.htm
P.S. okazuje się że kasuje też temperaturową kompensację generatora