Zachu pisze:Po co ludzie rysują OSM, przecież tego nie da się używać do nawigowania?
Da się nawigować na OSM. Pojechałem na niej do Niemiec i m. in. po Hannowerze i Bremie prowadziła mnie sensownie. Jedyne dwie wpadki (czyli nie więcej niż w CNE czy UMP) to nieistniejący lewoskręt oraz zabawny skrót drogami lokalnymi pomiędzy dwoma prostopadłymi autostradami.
Mariusz65 pisze:A UMP się da, czego ja jestem dowodem
Da się, nawet moja LP powiedziała, że bez Garmina nie potrafię już jeździć

Jak wieczorem przed wyjazdem na urlop po aktualizacji UMP mój Nuvi padł, to chciała abym zamówił nowy sprzęt w Azymucie
Mariusz65 pisze:Przynajmniej do czasu aż jakieś media nie doniosą, że wjechałem do jeziora

Co może się zdarzyć

Ostatnie przygody z UMP: wjazd do lasu, na podwórko, asfaltowe drogi w UMP zaznaczone jako terenowe, brak możliwości wyznaczenia trasy Ustka-Toruń z punktem pośrednim na skrzyżowaniu DW 210 i 212. Nie wspominając koszmaru w Łodzi - jak zignorowałem dwa nieistniejące w rzeczywistości lewoskręty i skręciłem w pierwszym możliwym miejscu, to UMP przerutowała mnie prze zabawną
(*)ulicę Kilińskiego
(*)Ulica jest wąska i wleczesz się za tramwajem, a jest zabawna, bo na chyba każdym skrzyżowaniu jest nakaz skrętu w lewo i/lub w prawo. Jakie było moje zdumienie, gdy okazało się, że wszyscy jadą prosto

Bowiem nakazy obowiązują w godz. 6-18. Nie mam pojęcia jak tę ulicę opisać w UMP.
PS
Żeby nie było, że jestem jedynie malkotent, to przyznam się, że do UMP podsyłam od dwóch lat i jest to moja główna mapa, ale trasy Ustka-Toruń i Toruń-Łódź wybierając alternatywny przebieg udało mi się spokojnie pokonać dopiero po przełączeniu się na fabryczną CNE 2010.10