UMP pcPL a Omnia
UMP pcPL a Omnia
Jak zainstalować na Omni naszą ulubioną mapę UMP?
Czy muszę mieć jakiś soft do tego? Jaki?
W jakim miejscu na dysku Omni należy zainstalować UMP?
Na Omni pracuje Windows Mobile. Może to ma jakieś znaczenie...
Proszę o szczegółową instrukcję jak to zrobić (najlepiej wersję dla "słabszych").

Czy muszę mieć jakiś soft do tego? Jaki?
W jakim miejscu na dysku Omni należy zainstalować UMP?
Na Omni pracuje Windows Mobile. Może to ma jakieś znaczenie...
Proszę o szczegółową instrukcję jak to zrobić (najlepiej wersję dla "słabszych").
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Lech-u
- piotrek.sz
- Bywalec
Re: UMP pcPL a Omnia
Miałem podobny problem:)
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=15&t=4275

http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=15&t=4275
Pozdrawiam, Piotrek.
Nuvi 300+ CNE NT 2008+ UMP-pcPl+ GPMapa 2010.3
Nuvi 2495LMT+ CNE NTU 2017.10All+ UMP-pcPl

Nuvi 300+ CNE NT 2008+ UMP-pcPl+ GPMapa 2010.3
Nuvi 2495LMT+ CNE NTU 2017.10All+ UMP-pcPl
Podobno Omnia nie potrzenuje żadnego osobnego softu (informacja z salonu Orange).frasun pisze:Kupić MobileXT i dopiero potem zainstalować UMPa.
Pozdrawiam,
Podobno pracuje z Auto Mapą, mapami pod Garmina, TomToma i jeszcze jakimiś, ale nie zapamiętałem.
Czy to prawda?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Lech-u
Jesli mowili tak w salonie, to musi byc prawda!
(ja nie wierze)

(ja nie wierze)
Android: OsmAnd... + UMP-pcPL

Pozostaje pytanie: jak to zrobić?

Ostatnio zmieniony 07 lut 2009, 09:37 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.

Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.

Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u

Lech-u
hmm, a moze zapytac w tym salonie?
Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac.. jesli juz kupiles takie cos (moim zdaniem niezbyt madre urzadzenie, OT), to powinienes byl sie zorientowac, jak to dziala. A jesli ktos ci w salonie powiedzial, ze wie, to wroc, i niech pokaze (bo ja jeszcze o takim swietnym programie, ktory obsluguje wszystkie mapy nie slyszalem - jak np. wgrac tomtoma i automape bez programu tomtoma i automapy? o garminie nie mowiac - ale jesli jest - moze dowiesz sie, jaka on ma nazwe? tym bardziej, ze ma to chodzic pod windowsem)..

Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac.. jesli juz kupiles takie cos (moim zdaniem niezbyt madre urzadzenie, OT), to powinienes byl sie zorientowac, jak to dziala. A jesli ktos ci w salonie powiedzial, ze wie, to wroc, i niech pokaze (bo ja jeszcze o takim swietnym programie, ktory obsluguje wszystkie mapy nie slyszalem - jak np. wgrac tomtoma i automape bez programu tomtoma i automapy? o garminie nie mowiac - ale jesli jest - moze dowiesz sie, jaka on ma nazwe? tym bardziej, ze ma to chodzic pod windowsem)..
					Ostatnio zmieniony 07 lut 2009, 11:31 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.

Powód: Nie cytujemy poprzedniego postu jeśli odpowiadamy na cały

Powód: Nie cytujemy poprzedniego postu jeśli odpowiadamy na cały
Pozdrawiam, Michal
GPSMAP 60CS, StreetPilot c510, nuvi 255wt, CNE 2008-2010, ump, topo_100 i dalsze..

GPSMAP 60CS, StreetPilot c510, nuvi 255wt, CNE 2008-2010, ump, topo_100 i dalsze..
Moim zdaniem salon udzielił prawidłową informacje jest tylko problem że my słyszymy to co chcemy usłyszeć a nie to o czym nas informują . Produkty take jak Automapa ,TomTom, Mio, MapaMap jest kompleksowym rozwiazaniem, kupując jeden z tych produktów kupujemy kompletne rozwiązanie czyli mapy wraz programem do obsługi tych map.Lech-u pisze:Podobno Omnia nie potrzenuje żadnego osobnego softu (informacja z salonu Orange).
Podobno pracuje z Auto Mapą, mapami pod Garmina, TomToma i jeszcze jakimiś, ale nie zapamiętałem.
Czy to prawda?
W informacjach o niektórych produktach jest podane że program do obsługi map jest bezpłatny.
Sprzedawca informując klienta wziął pod uwagę produkty komercyjne nie uwzględniając dostępności map bezpłatnych rozpowszechnianych bez oprogramowania .
Udzielił informacji że na w/w sprzęcie można zainstalować dowolny produkt do nawigacji pracujący w systemie Windows Mobile 6.1.
To że mapy są dedykowane do odpowiedniego oprogramowania jest j oczywiste system Windows standartowo nie ma wbudowanego oprogramowania do obsługi map. Często formułując pytanie o zainstalowaniu (navi , map, nawigacj )
jest rozumiane jako zainstalowanie kompleksowego rozwiązania nawigacyjnego.
W tym przypadku nie pozostaje nic innego jak doradził Frasun.
					Ostatnio zmieniony 07 lut 2009, 15:58 przez asandrzej, łącznie zmieniany 2 razy.

" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca," 
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que

Trudno powiedziec co tak naprawde uslyszal Lech-u, ale sprzedawca powinien podac informacje w taki sposob, zeby potencjalny uzytkownik wiedzial o co chodzi. W ostatnich dniach znajomy przyniosl rewelacyjne wiesci o warunkach zakupu sprzetu do odbioru telewizji n. Wiesci okazaly sie nieprawdziwe. W przypadku telewizji n jestem sklonny uwierzyc, ze znajomy uslyszal to, co chcial uslyszec, ale z gps (oprogramowanie, mapy) jest chyba jednak inaczej.
W koncu czego sie nie robi, zeby dany produkt sprzedac

W koncu czego sie nie robi, zeby dany produkt sprzedac

Chyba nie ma  tu możliwości swobodnej interpretacji.  Lech-u wymienił Automapę a wiemy że samodzielnie (osobno) 
bez oprogramowania mapy do tego produktu nie są sprzedawane.Tak jak wspomniałem wcześniej (mówiąc że zainstalowałem mapę) najczęściej jest to rozumiane jako zainstalowanie programu do nawigacji wraz z mapami.

bez oprogramowania mapy do tego produktu nie są sprzedawane.Tak jak wspomniałem wcześniej (mówiąc że zainstalowałem mapę) najczęściej jest to rozumiane jako zainstalowanie programu do nawigacji wraz z mapami.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca," 

Andrzeju, w jaki sposob ty mozesz wiedziec, co dany sprzedawca nawciskal do glowy kupujacemu?? nie chodzi o "swobodna interpretacje", ale o fakt, ze podano informacje, ze "nie potrzeba dodatkowego oprogramowania", vide 4 post.asandrzej pisze:Chyba nie ma tu możliwości swobodnej interpretacji. Lech-u wymienił Automapę a wiemy że samodzielnie (osobno)
bez oprogramowania mapy do tego produktu nie są sprzedawane.
Poza tym, piszesz "my wiemy" - ale czy Lechu kupujac te nieszczesna omnie, MUSI to wiedziec, czy ma prawo zaufac informacji?
Swoja droga, jak juz pisalem, ja wrocilbym do tego salonu i kazal sobie te mozliwosc przedstawic
Pozdrawiam, Michal

Ja poprosilbym tego goscia w salonie, zeby mi te mapy do sprzetu po prostu wgral i po sprawie... Niechby nawet byly to mapy darmowe dla Garmina, a co tam 
Mozna mu nawet zaniesc na plytce UMP w roznych wersjach, zeby nie musial danych ciagnac z sieci, ech...

Mozna mu nawet zaniesc na plytce UMP w roznych wersjach, zeby nie musial danych ciagnac z sieci, ech...

Jeżeli uważacie, że sprzęt jest niezgodny z umowa doradźcie Lechowi, że taki sprzęt może zwrócić moje zdanie w tym wypadku nie ma znaczenia.
Pozdrawiam
http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... ?story=390

Pozdrawiam
http://www.federacja-konsumentow.org.pl ... ?story=390