nuMaps Lifetime - kupon ze zdrapką.
nuMaps Lifetime - kupon ze zdrapką.
Dostałem dziś do mojej 760 z mapa CNE deluxe 2008 kupon ze zdrapką do Lifetime. Wlazłem na my garmin i próbowałem tam wpisac kod 8 literowy do okienka key-Code z podłączonym nuvi. S/N prawidłowe, ID -a jakże, kod ze zdrapki też. I co i nic info succefull retrieve a mapy jak nie ma tak nie ma. Kto pomoże?
Ostatnio zmieniony 18 lut 2009, 11:19 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniono tytuł wątku
Powód: Zmieniono tytuł wątku
Pozdrawiam
Ryszard
GPSmap60CSx,COLO 400C,Nuvi 1490T+nuLifeTime Europe,
GPmapa2009v3,CSAv5 i inne UMP,y, ostatnio NAVI COMAND NTG4 z mapami NaviSat, komórka LG GT540 z GPS.
Ryszard
GPmapa2009v3,CSAv5 i inne UMP,y, ostatnio NAVI COMAND NTG4 z mapami NaviSat, komórka LG GT540 z GPS.
Re: nu Nuvi LIFETIME
Cześć
Wejdź w mygarmin do zakładki myMaps i tam masz wyświetlona listę urządzeń ewentualnym updatem Twoich map, czasami w niektórych przypadkach pojawia się lista wyboru nad Twoim urządzeniem (nie widoczna, na pierwszy rzut oka) tam powinna być dostępna Twoja aktualizacja do ściągnięcia, sprawdź tez czy czasem nie zamówiłeś opcji DVD bo wtedy to musisz po prostu poczekać
, jeżeli żadne z tych Cie nie dotyczy to ...
pomocny będzie support garmina
pozdrawiam
Wejdź w mygarmin do zakładki myMaps i tam masz wyświetlona listę urządzeń ewentualnym updatem Twoich map, czasami w niektórych przypadkach pojawia się lista wyboru nad Twoim urządzeniem (nie widoczna, na pierwszy rzut oka) tam powinna być dostępna Twoja aktualizacja do ściągnięcia, sprawdź tez czy czasem nie zamówiłeś opcji DVD bo wtedy to musisz po prostu poczekać

pomocny będzie support garmina

pozdrawiam
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: nuMaps Lifetime - kupon ze zdrapką.
nuv660FM pisze: sprawdź tez czy czasem nie zamówiłeś opcji DVD bo wtedy to musisz po prostu poczekać

nuv660FM jesteś pewien możliwości zamówienia DVD ?CPT Garmin pisze:Zakupu subskrypcji można dokonać poprzez serwis internetowy my.garmin.com (zakup on-line) lub poprzez sieć sprzedaży. W tym drugim przypadku, dokonuje się zakupu zdrapki, która zaweria kod, umożliwiający aktywację subskrypcji nüMaps Lifetime w serwisie internetowym my.garmin.com. W obu wypadkach, aktualizacje map udostępniane będą w formie pliku do pobrania. Nie jest przewidywana dystrybucja aktualizacji w formie płyty DVD.
Źródło cytatu: http://www.garmin.pl/tech/index.php?mod ... ct=article (u dołu strony).
Moje testy myGarmin wykazują TYLKO możliwość pobrania: "Download".
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Re: nuMaps Lifetime - kupon ze zdrapką.
Wyjaśniam!!!
Już po kłopocie. Olewamy Mygarmin! Wpisujemy adres z karty ze zdrapką, do nuLifetime. Otwiera się nam okienko do zalogowania i miejsce na wpisanie kodu ze zdrapki. Za chwile pojawia się manager (u mnie kompa pilnuje eset smart security ) to manager nie wystartował ale jest opcja do pobrania pliku Updata CSE NT 2009.10. Oczywiście Nuwik podpięty do USB. Po pobraniu start "Garmin_rmu_cneunt.exe" ( u mnie możliwy dopiero po dezaktywacji eset'a) i około dwie godziny czekania na zaktualizowanie kompa i nuwika.
Mam nadzieję, że już nikt nie będzie miał problemów.
Już po kłopocie. Olewamy Mygarmin! Wpisujemy adres z karty ze zdrapką, do nuLifetime. Otwiera się nam okienko do zalogowania i miejsce na wpisanie kodu ze zdrapki. Za chwile pojawia się manager (u mnie kompa pilnuje eset smart security ) to manager nie wystartował ale jest opcja do pobrania pliku Updata CSE NT 2009.10. Oczywiście Nuwik podpięty do USB. Po pobraniu start "Garmin_rmu_cneunt.exe" ( u mnie możliwy dopiero po dezaktywacji eset'a) i około dwie godziny czekania na zaktualizowanie kompa i nuwika.
Mam nadzieję, że już nikt nie będzie miał problemów.

Pozdrawiam
Ryszard
Ryszard