O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
W dniu dzisiejszym rozmawiałem w nowo otwartym sklepie w Szczecinie(pierwszy w Sz-nie salon firmowy Garmina) w kwestii zakupu dla znajomego nawigacji i przy okazji dowiedziałem się, iż otrzymali już oficjalną informację o nowej wersji GP Mapy, która będzie dostępna do aktualizacji(na stronie gpmapa.garmin.pl w ciągu tygodnia najdalej dwóch.
Rozwiązano, mapa w wersji NT działa naprawdę nieźle.
Trwa proces kompilacji, a przy tej ilości różnych wersji może to jeszcze trochę potrwać.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Mam takie pytanie odnośnie GPMapy 2008.4 a mianowicie na n760 pokazane są numery na budynku lecz w 255w i wyższych nie ma. Ktoś spotkał się z takim problemem?
na stronie http://gpmapa.garmin.pl/mapview_pl.html wg mnie jest już chyba GP Mapa 2008.4; zauważyłem różnice w stosunku do 2008.3 obwodnicę Chojnic i obwodnicę Wyszkowa
Od 1 lutego 2009 dla GPmapa obowiązuje program "gwarancja aktualności". Jeśli po oficjalnej premierze mapy (wkrótce 2008.4) kupimy starszą wersję gpmapy OEM/BOX, to otrzymamy bezpłatną aktualizację do najnowszej wersji. Więcej informacji: http://www.gpmapa.garmin.pl/help.php?k=29&l=pl
Raczej to nie jest jeszcze nowa mapa. W Koszalinie od listopada funkcjonuje duże CH Forum z Castorama, Media Marktem gdzie są też nowe ulice. Nie chce mi się wierzyć, że nowa 2008.4 nie zawiera tych elementów, które zgłaszałem ze dwa razy. UMP posiada juz te zmiany od grudnia.
Nawiasem mówiąc to Alfred jest autorem tego idealnego rysu na UMP dotyczącego CH Forum Koszalin. Czyżby stwierdzenie " A jednak?" - poprzedni post, świadczyło, że mistrzowie od GP mapki zlekceważyli chyba nie tylko moje sugestie co do ww. POI? Jeżeli tak to świadczy to o nich .......... ale dajmy szansę do momentu weryfikacji na moim nuvi.