Problem z polskimi znakami w wersji NI dotyczy GPMapy a nie UMP PcPL
W instalerze NI do UMPa nie ma polskich znakow, wiec nie bedziesz mial "krzakow". Wesja "ogonkowa" UMP jest wypuszczana testowo i wyraznie oznaczona.
Pilzner pisze:A spakowany plik z wersją zwykłą to *.img do wrzucenia do odbiornika? Czy można go zainstalować pod MapSourca i dopiero później wysłać z całą paczką?
Kliknij na "więcej wersji" ( http://ump.waw.pl/wszystkie.html ) i wszystko powinno być jasne. Można ściągnąć gotowy do wrzucenia do odbiornika plik, można pakiet mapek do zainstalowania w mapsource.
Rsync sam zmienia mi atrybuty plików na tylko do odczytu. W związku z czym MapSource nie uruchamia się. Wiem że coś nie tak u mnie kompie Może jakieś wskazówki gdzie szukać?
Witam co się dzieje ? bardzo wolno wręcz wcale nie można ściągnąć uaktualnienia mapy UMP i pkt.poi ,inne strony programy ściąga mi błyskawicznie.Wcześniej nie było takich problemów
Ostatnio zmieniony 01 gru 2008, 21:27 przez Zachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Przeniosłem. Problem powtarza się co jakiś czas. przejściowe problemy.
W tej chwili uaktualniam b.z . "Korzystam "Update_UMP-pcPL_rsync"
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Od ostatniej kompilacji UMP w Nuvim wyświetlają mi się w mapa info dwie identyczne mapy UMP do wybrania. Zarówno po wgraniu MS jak i gotowca .img. Z tym, że po wybraniu jednej z nich wyświetla się tylko bazowa. Czy ktoś ma ten sam objaw czy to raczej wina sprzętu?
mam na moim Nuvim GPMape i CNE 2008 w pamieci wewnetrznej i UMP-pcPL na karcie pamieci. Dzisiaj postanowilem sobie uaktualnic UMP-pcPL. Sciagnalem wiec wersje B3 z 09.03.2009 i zastapilem stara wersje na karcie pamieci nowa. Po wlozeniu karty do Garmina i uruchomieniu urzadzenia na liscie map - oprocz GPMapy i CNE 2008 - mam dwie mapy UMP-pcPL z 09.03.2009. Czy to problem z mapa czy z urzadzeniem? Pomozecie mi doprowadzic liste map do porzadku?
Michał (Nuvi 760 + CNE2011.10b NT + GPMapa 2009.4 NT + aktualna UMPpcPL)