Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL
Re: Błąd przy wgrywaniu map UMPpcPL
Tak Frasun rzeczywiście to zrobiłem. Dzięki twojej pomocy już sobie poradziłem i serdecznie ci dziekuję.
A, dzięki - to narzędzie działa. Tylko po co trzeba się tyle naklikać?fredzio pisze: Odnośnie print screenów próbowałeś xImage? http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9 ... lit=ximage
Natomiast z mapami się unormowało - dzisiejsza kompilacja jest OK.
T.B.
60CSx dziwnie wyświetla informację o UMP-pcPL...
Po wejściu do menu i wyświetleniu listy map w 60CSx informacja o zainstalowanej UMP pojawia się aż, trzykrotnie...
Dlaczego tak się dzieje? Karta formatowana, plik "gmapsupp" wysyłany najpierw na twardy dysk i później kopiowany na kartę...

Dlaczego tak się dzieje? Karta formatowana, plik "gmapsupp" wysyłany najpierw na twardy dysk i później kopiowany na kartę...

Re: 60CSx dziwnie wyświetla informację o UMP-pcPL...
Aktualna wersja jest z 10-go i nie ma tego błędu.
Re: 60CSx dziwnie wyświetla informację o UMP-pcPL...
Zaraz zaktualizuję i sprawdzę...
GPSmap 60CSx / nüvi 3790LMT / nüvi 1300
Pokazuje, że mam aktualną wersję...
Wczoraj ściągnąłem wersję A i później ją zaktualizowałem przez Update...
Plik B3 pokazuje, że jest wersja z 10-go, ale nie będę tego chyba na razie ściągał...
Wczoraj ściągnąłem wersję A i później ją zaktualizowałem przez Update...
Plik B3 pokazuje, że jest wersja z 10-go, ale nie będę tego chyba na razie ściągał...
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Która to z 10?
* wersja zwykła (próbna): 11.03 19:12
* wersja NI (sprawdzona): 09.03 17:19

* wersja zwykła (próbna): 11.03 19:12
* wersja NI (sprawdzona): 09.03 17:19
Alf/red/ opisał wersje z 10-go, a taka wersja patrząc na daty to spakowany plik w punkcie B3...
Swoja drogą, to dawno nie aktualizowałem UMP-pcPL, ale ostatnio miałem taki sam problem, tylko na liście miałem mapę podwójnie...
Teraz mam trzy razy ją wymienioną... Dlatego obawiam się, że aktualizacja nie pomoże!
Ponieważ mam wersję NI, to na razie dostępna aktualizacja jest z 10-go marca... Wersji "próbnej" nie polecacie/nie poleca się ściągać, więc na razie poczekam!
Swoja drogą, to dawno nie aktualizowałem UMP-pcPL, ale ostatnio miałem taki sam problem, tylko na liście miałem mapę podwójnie...
Teraz mam trzy razy ją wymienioną... Dlatego obawiam się, że aktualizacja nie pomoże!
Ponieważ mam wersję NI, to na razie dostępna aktualizacja jest z 10-go marca... Wersji "próbnej" nie polecacie/nie poleca się ściągać, więc na razie poczekam!
Po wgraniu UMP-pcPL mam jeszcze jeden problem, nie wyszukuje mi adresów w GPMapie 2008.4 w 60CSx.
Jak zrobię zestaw bez UMP to wszystko działa poprawnie, w wyszukiwaniu adresów w okienku <wybierz region> domyślnie ładuje się GPMapa i jest dobrze.
Jak do zestawu dołącze UMP, to GPMapa nie wskakuje mi automatycznie i muszę wybrać kraj. Jak już to zrobie i wybiorę Polskę, to nie mam dostępu do danych adresowych GPMapy. Objawia się to tym, że nie mogę znaleźć adresu (np. ulicy), którą bez problemu znajduję w momencie, gdy UMP-pcPL nie mam na karcie...
Oczywiście jak mam obydwie mapy, to UMP-pcPL mam wyłączoną.
Jak zrobię zestaw bez UMP to wszystko działa poprawnie, w wyszukiwaniu adresów w okienku <wybierz region> domyślnie ładuje się GPMapa i jest dobrze.
Jak do zestawu dołącze UMP, to GPMapa nie wskakuje mi automatycznie i muszę wybrać kraj. Jak już to zrobie i wybiorę Polskę, to nie mam dostępu do danych adresowych GPMapy. Objawia się to tym, że nie mogę znaleźć adresu (np. ulicy), którą bez problemu znajduję w momencie, gdy UMP-pcPL nie mam na karcie...
Oczywiście jak mam obydwie mapy, to UMP-pcPL mam wyłączoną.
aktualizacja UMPpcPL
WITAM
Po zainstalowaniu GMP 2008,4 i nowej wersji MS do 6.14.1 pojawił się problem z aktualizacją UMP. W załączniku widać informację jaka pojawia się podczas prób aktualizacji . Proszę o informację jak to ugryźć. Ostatnio zainstalowałem też Bitdefendera może to przez antywira?
Sory, że klonuje wątek ale jestem w biegu.
Jeśli można to admin niech podczepi tam gdzie trzeba
POZDR
Po zainstalowaniu GMP 2008,4 i nowej wersji MS do 6.14.1 pojawił się problem z aktualizacją UMP. W załączniku widać informację jaka pojawia się podczas prób aktualizacji . Proszę o informację jak to ugryźć. Ostatnio zainstalowałem też Bitdefendera może to przez antywira?
Sory, że klonuje wątek ale jestem w biegu.
Jeśli można to admin niech podczepi tam gdzie trzeba
POZDR
Garmin nuvi 760 /765 / 1490T- GPMapa 2010,3
City Navigator Eu 2012,4 + karta 2GB UMP-pcPL
To chyba nie ten problem ale rada starszych decyduje...
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
To Ty decydujesz 
U mnie wyszedł babol po najnowszym rsynchu /wersja NI (sprawdzona): 14.03 13:40 /. Gryzie się z najnowszą GPMappą. ?@#%
U mnie wyszedł babol po najnowszym rsynchu /wersja NI (sprawdzona): 14.03 13:40 /. Gryzie się z najnowszą GPMappą. ?@#%
No tak będę czekał na forumowiczów i ich rady bo problem chyba związany jest z MS 16.4.1 Nie mogę odinstalować wszystkich składników UMP. Chciałem ponownie zainstalować UMP niestety nie daję się. GMP 2008,4 działa i zainstalowałem ją w Garminku ale aktualizaja UMP padła . 
Przy próbie aktualizacji mapy UMPpc PL otrzymuję następujący komunikat:" Nie udało się pobrać aktualizacji.MAPA MOŻE NIE DZIAŁAĆ.Spróbuj ponownie za jakiś czas " .Kolejne próby nic nie zmieniają,co należy zrobić? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2009, 22:04 przez jozek40, łącznie zmieniany 1 raz.