O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Zmiany w stosunku do wersji 3.70: * Added support for maps greater than 2 GB.
Poniżej podaje link do firmware'u 3.92 dla dla 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx.
>>> POBIERZ - Firmware v3.92 - PouchX <<< UWAGA: Plik przygotowałem dla własnych potrzeb więc każdy używa go na swoja odpowiedzialność.
Nie ma najmniejszych obaw aby plik uszkodził w jakikolwiek sposób urządzenie!!!
W przypadku wgrania firmware'u do odbiorników "made in USA", zostanie odblokowany język polski.
W przypadku wgrania tego firmware do odbiornika w wersji europejskiej trzeba się liczyc z tym, iż powitają nas napisy w języku portugalskim.
Należy wtedy w ustawieniach odbiornika ponownie włączyć język polski.
Proszę o zgłaszanie mi wszelkich uwag dotyczących literówek, złego tłumaczenia itp.
Postaram się wszystko poprawić w możliwie najkrótszym czasie.
Dzięki Kuba mam pytanko, mogę nie mieć czasu na dłuższe testowanie i prawdopodobnie testować zacznę dzień przed samym wyjazdem, czy gdyby coś się działo to wystarczy wgrać wcześniejszą Twoja wersję i czy są z tym jakieś problemy?
Jechałem sobie dziś z v3.91 i pojawił się bug. Jak jechałem inną trasą niż wyznaczoną przez GPMapę to podczas próby rekalkulacji trasy zawsze odbiornik mi się wyłączał. Nie pomogło wyjęcie karty pamięci i włożenie ponownie.
I teraz nie wiem czy to błąd v 3.91 czy też może samej 3.90. Na wersji 3.71 wszystko działało.
Będę dalej testował używając innej mapy, np UMP.
хардваре: GPSMap60CSx, GPS12, Navibe GB735+Nokia E50, Akira 3512, Navigon 1300, Lark 35.7, Nokia E71, HTC HD2 z wgranym Androidem, GPS Holux 236+Ramos42. Nie mam tylko GPSa wbudowanego w kufel piwa.
софтваре: jakieś durne mapy .
Z wersję 3.90 robiłem eksperymenty z dużą ilością map. Mapy OSM, generowane przez GMapTool, więc mogły być dziwne z punktu widzenia odbiornika. Mimo to po trzecim zwisie wróciłem do wersji 3.70. Skasował mi przy tym wszystkie ustawienia, więc go skonfigurowałem ponownie, włożyłem do futerału i teraz czeka na jakąś wycieczkę a ja mam spokój
Zła wiadomość. Są 2 wersje firmware 3.9. Wersja ściągana jako plik z programem Updater.exe ma długość 3.232.747 bajtów, wersja ładowana przez WebUpdater ma 3.232.799 bajtów. Podobno wersja z WebUpdatera działa lepiej, niestety PouchX modyfikował tę drugą.
Ja dziś potestowałem trochę i w zasadzie to nie było źle. Rekalkulacja przebiegała normalnie i ogólnie wszystko było dobrze. Co prawda testy nie były długie bo tylko ok 3 godzin na rowerze, ale pisze jak było;) Jedynie co negatywnego mogę powiedzieć to to że nie działa plik TYP z mapy mojej twórczości (Chybie), jednak ostatnio tyle zmian miałem (nowy Windows, nowy Map Source, nowy GMaptool no i nowy firmware), że nie wiem na razie czy to wina firmwaru czy innego elementu, poprzednio w każdym razie było dobrze;).