Brak GPMAPY po rejestracji nuvi 205

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak
Has thanked: 2 times

Re: Brak GPMAPY po rejestracji nuvi 205

Post autor: beetle-m »

kolos. Czytam ten wątek i muszę stwierdzić - wybacz - że nieprzeciętnie "mieszasz" :wink: Ale oczywiście jest to wytłumaczalne 8) ... początki bywają trudne.
Pobierz :arrow: poradnik nuvi 250W (nie martw się, że to inny model) i przeczytaj kilka starych ale nadal przydatnych informacji o specyfice Garminów serii nuvi 2xx, nazwach plików, o radarach. Coś tam znajdziesz na przyszłość ;-)
kolos pisze:w"info mapa" GPMapa jest odznaczona, faktycznie jest,ale w " o systemie" tu namieszałem sam nie wiem jak. Software Version 2.90 Wersja porogramowania GPS2.31b a mapa bazowa Worldwide Autoroute DEM Basemap2.00 . Jest możliwość zmienić ją zamienić na GPMapa ,która jest w info o mapie ?
kolos pisze:Tak widzę ikony radarów (nie informacja)zle się wyraziłem co was zmyliło sorki .Mapa istnieje dziś ranna jazda to potwierdziła, teraz nawet są wyodrębnione trasy kolorami.
:idea: W zakładce narzędzia->ustawienia->system->O Systemie nie ma możliwości zaznaczania map. Tam znajdziesz tylko informacje dodatkowe dotyczące zainstalowanych komponentów, wersji firmware'u, danych producenta zainstalowanych map, etc. Traktuj to jako (odniesienie do PC): prawy klawisz myszy i opcja "właściwości". :idea: "Podglądasz i wiesz".

:idea: Wszelkich danych dotyczących zarządzaniam zainstalowanymi mapami szukaj w narzędzia->ustawienia->mapa->mapy info. Tu właśnie: zaznaczasz/odznaczasz, sprawdzasz, co masz zainstalowane w nuvi.

BTW. Na etapie wiedzy podstawowej z dziedziny obsługi urządzenia i podczas swoich "zabaw" z nim nie ruszaj pliku gmapbmap.img (to mapa bazowa Worldwide Autoroute DEM Basemap2.00).
Już dzisiaj zrób kopię całości zawartośći nuvi na PC - zobaczysz, że się przyda.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Awatar użytkownika
kolos
Bywalec

Post autor: kolos »

Tak zgadzam się motam, ponieważ laik jestem .Mapa fizycznie jest i nawiguje .Jedno mnie dziwi dlaczego w info mapy jest informacja o GPMapa , a w systemie jest inna mapa tzw. ''bazowa" . dlaczego ?

...kopie zrobiłem zanim namieszałem.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2009, 08:57 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono posty użytkownika
Nuvi 205+GPMapa ,UMP-pcPL NI, Nuvi 58LM
Awatar użytkownika
beetle-m
Garniak

Post autor: beetle-m »

Mapa bazowa jest zawsze w serii nuvi. Nie masz do niej dostępu z poziomu klikania na ekraniku.
Masz tylko info, że jest.
Być może dzięki temu Twój nuvi jeszcze działa :wink:
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Zachu
Radny
Been thanked: 5 times
Kontakt:

Post autor: Zachu »

pg pisze:Zachu - w jakim celu kolos miałby się kontaktować z Imagisem?
Już się poprawiłem.

Każdy co się orientuje by wiedział o co chodzi ;) Ten co się nie orientuje zadaje pytanie i podaje szczegóły jak kolega.
prywata Gdzieś mi stuka? Pomóżcie! ;)
Spider ma piwo za czytanie w myślach :)
Nuvi & DriveAssist & Zumo & fenix
Obrazek
Awatar użytkownika
kolos
Bywalec

Szanowny forumowiczu tzn. że w moim nuvi jest OK ?
Awatar użytkownika
pg
Początkujący
Kontakt:

Post autor: pg »

Jest OK! :D

Skorzystaj tylko jeszcze z procedury o której wcześniej pisaliśmy, czyli możliwości zaktualizowania posiadanej przez Ciebie mapy. Link do informacji znajdziesz we wcześniejszych postach.
--
// Obecnie: nuvi 5000 (CNE2009+GP2008.4) + wiele innych :)
Awatar użytkownika
kolos
Bywalec

Dzięki wszystkim za udzieloną pomoc i wyrozumiałość :)
ODPOWIEDZ