kolos. Czytam ten wątek i muszę stwierdzić - wybacz - że nieprzeciętnie "mieszasz"

Ale oczywiście jest to wytłumaczalne

... początki bywają trudne.
Pobierz
poradnik nuvi 250W (nie martw się, że to inny model) i przeczytaj kilka starych ale nadal przydatnych informacji o specyfice Garminów serii nuvi 2xx, nazwach plików, o radarach. Coś tam znajdziesz na przyszłość
kolos pisze:w"info mapa" GPMapa jest odznaczona, faktycznie jest,ale w " o systemie" tu namieszałem sam nie wiem jak. Software Version 2.90 Wersja porogramowania GPS2.31b a mapa bazowa Worldwide Autoroute DEM Basemap2.00 . Jest możliwość zmienić ją zamienić na GPMapa ,która jest w info o mapie ?
kolos pisze:Tak widzę ikony radarów (nie informacja)zle się wyraziłem co was zmyliło sorki .Mapa istnieje dziś ranna jazda to potwierdziła, teraz nawet są wyodrębnione trasy kolorami.

W zakładce
narzędzia->ustawienia->system->O Systemie nie ma możliwości zaznaczania map. Tam znajdziesz tylko informacje dodatkowe dotyczące zainstalowanych komponentów, wersji firmware'u, danych producenta zainstalowanych map, etc. Traktuj to jako (odniesienie do PC): prawy klawisz myszy i opcja "właściwości".

"Podglądasz i wiesz".

Wszelkich danych dotyczących zarządzaniam zainstalowanymi mapami szukaj w
narzędzia->ustawienia->mapa->mapy info. Tu właśnie: zaznaczasz/odznaczasz, sprawdzasz, co masz zainstalowane w nuvi.
BTW. Na etapie wiedzy podstawowej z dziedziny obsługi urządzenia i podczas swoich "zabaw" z nim nie ruszaj pliku gmapbmap.img (to mapa bazowa Worldwide Autoroute DEM Basemap2.00).
Już dzisiaj zrób kopię całości zawartośći nuvi na PC - zobaczysz, że się przyda.