Wielkie dziękiPouchX pisze:Poprawiony 6.15.6 (wyżej).
MapSource 6.15.6 - GARNIAK EDITION
Re: MapSource 6.15.6 - GARNIAK EDITION
pozdrawiam chopin67
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
Nuvi 765T v.Taivan GPMapa 2009.3 + CNE NT 2010.3 + UMP pcPL; TomTom GO750; AsusA 636N + Automapa
Witam,
Przy okazji kolejnej edycji Garniak Edition dla MapSource 6.15.6 chciałem zapytać o możliwość poprawki innych ciekawostek tłumaczeniowych w MS.
Mnie zaintrygowało opcja Znajdz>Znajdz miejsca w pobliżu>Kategoria>Domy kultury gdzie można odnaleźć Miejsca Kultu ,Komisariaty Policji i Straże Pożarne.Wprawdzie Ochotnicze Straże Pożarne są znane z organizacji imprez"kulturalnych" ale o tym tłumacz na pewno nie wiedział
.
Może zamienić kategorię Domy Kultury na Społeczeństwo tak chyba jest w Nuvi.Brakuje tam także podkategorii cmentarze.Oczywiście można z tym żyć.Pytanie do kolegi PouchX'a czy są jakieś szanse na takie korekty w ramach projektu GARNIAK EDITION
Przy okazji kolejnej edycji Garniak Edition dla MapSource 6.15.6 chciałem zapytać o możliwość poprawki innych ciekawostek tłumaczeniowych w MS.
Mnie zaintrygowało opcja Znajdz>Znajdz miejsca w pobliżu>Kategoria>Domy kultury gdzie można odnaleźć Miejsca Kultu ,Komisariaty Policji i Straże Pożarne.Wprawdzie Ochotnicze Straże Pożarne są znane z organizacji imprez"kulturalnych" ale o tym tłumacz na pewno nie wiedział
Może zamienić kategorię Domy Kultury na Społeczeństwo tak chyba jest w Nuvi.Brakuje tam także podkategorii cmentarze.Oczywiście można z tym żyć.Pytanie do kolegi PouchX'a czy są jakieś szanse na takie korekty w ramach projektu GARNIAK EDITION
kp@
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
Nuvi 250+CNE 2008 NT +UMP-pcPL, Nuvi 42LM+CN 2021.10 + UMP-pcPL+ Openstreet Polska
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Dzieki!Cieszę się daj znać jak będziesz miał zrobione.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, 17:57 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
kp@
No i kolejny raz dzięki:)
Ucieszyłem się z tej wersji zwłaszcza z powodu poprawienia zapisu plików *.gpx. A niektórzy nie chcieli wierzyć że jest z tym jakiś problem
Co my byśmy bez Ciebie zrobili eh;) Ah no używalibyśmy wersji standardowej
Ucieszyłem się z tej wersji zwłaszcza z powodu poprawienia zapisu plików *.gpx. A niektórzy nie chcieli wierzyć że jest z tym jakiś problem
Co my byśmy bez Ciebie zrobili eh;) Ah no używalibyśmy wersji standardowej
Czym się różni Garniak Edition od edycji Garminowej?
Colorado 300 + GPMapa TOPO + inne mapy...
Tu masz wszystko wyjaśnione:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=2012
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=9&t=2012
Witam!
Wystawiam poprawioną wersję 6.15.6 MapSource z działającym menu. W Wersji od PouchX'a nie działają niestety poprawnie choćby skróty do nowego menu Alt+o. http://tinyurl.com/kpuhx2
Po rozpakowaniu archiwum otrzymamy dwa pliki:
MapSource.exe
MapSourcePLK.dll
Należy nimi podmienić oryginalne z wersji 6.15.6 w katalogu gdzie mamy zainstalowanego MapSource. Domyślnie jest to zazwyczaj: c:\Garmin\
Oczywiście, wersja ta potrafi także zapisać mapę .img na dysku twardym. Jeśli ktoś potrzebuje, może sobie przed podmianą wersje oryginalne plików zachować. Archiwum jest w formacie rewelacyjnie pakującego bezpłatnego archiwizera 7-zip. Jakby ktoś nie miał do pobrania stąd: http://7-zip.org
Pozdrawiam wszystkich GarManiaków.
Wystawiam poprawioną wersję 6.15.6 MapSource z działającym menu. W Wersji od PouchX'a nie działają niestety poprawnie choćby skróty do nowego menu Alt+o. http://tinyurl.com/kpuhx2
Po rozpakowaniu archiwum otrzymamy dwa pliki:
MapSource.exe
MapSourcePLK.dll
Należy nimi podmienić oryginalne z wersji 6.15.6 w katalogu gdzie mamy zainstalowanego MapSource. Domyślnie jest to zazwyczaj: c:\Garmin\
Oczywiście, wersja ta potrafi także zapisać mapę .img na dysku twardym. Jeśli ktoś potrzebuje, może sobie przed podmianą wersje oryginalne plików zachować. Archiwum jest w formacie rewelacyjnie pakującego bezpłatnego archiwizera 7-zip. Jakby ktoś nie miał do pobrania stąd: http://7-zip.org
Pozdrawiam wszystkich GarManiaków.
- PouchX
- Radny
- Kontakt:
Twój link trochę nie działa 
A moja wersja MS już poprawiona.
Menu "Dodatki" wywołujemy przez ALT+D
Poprawiona wersja w linku w pierwszym poście.
A moja wersja MS już poprawiona.
Menu "Dodatki" wywołujemy przez ALT+D
Poprawiona wersja w linku w pierwszym poście.
Wszystko działa, ale takie wzięcie moja wersja miała, że się limit na Rapidzie wyczerpałPouchX pisze:Twój link trochę nie działa
Różnica z Twoim jest taka, że ja nie zmieniam ani oryginalnego loga ani żadnych innych zbędnych rzeczy, tylko wprowadzam niezbędne poprawki do oryginalnego programu Garmina. IMVHO im mniej niezbędnych poprawek tym lepiej. Osobiście preferuję właśnie tak poprawiane programy, bo jest wtedy mniejsza szansa, że będą się krzaczyć.
Ja tam wolę "Garniak Edition". Przynajmniej zorientuję się jak przez przypadek coś mi nadpisze garniakową wersję.
Pozdrowienia,
Marek
N765LMT
N3490LMT
Marek
N765LMT
N3490LMT
- PouchX
- Radny
- Kontakt:
A co się niby krzaczy w mojej wersji?Anissa pisze:... że będą się krzaczyć.
Zmiana, żeby MS zapisywał na każdy dysk jest dokonana w MapSource.exe.
Inne pierdołki są w .dll
I jak się pewnie orientujesz, żadna z tych zmian nigdy nie będzie powodowac dodatkowych wykrzaczeń softu..oprócz tych jakie zafundował nam
w oryginale sam producent.
W wersji MapSource 6.15.6 nie działają mapki tworzone i przekazywane do gps zgodnie z instrukcją zawartą na stronie garniak.pl. W poprzednich wersjach przy przesyłaniu mapek nie występowały problemy. Czu ktoś wie co może być tego przyczyną ?
Pozdrawiam.D.Z
Pozdrawiam.D.Z
Witam,
mam problem - zainstalowałem MapSource 6.15.6 w wersji Garnika, nastepnie zainstalowałem UMPa (ściągnąłem instalatora).
Po uruchomieniu MapSource Ump się uruchamia ale nie ma go w spisie map a co za tym idzie nie można go wysłać do urządzenia - ktoś pomoże?
mam problem - zainstalowałem MapSource 6.15.6 w wersji Garnika, nastepnie zainstalowałem UMPa (ściągnąłem instalatora).
Po uruchomieniu MapSource Ump się uruchamia ale nie ma go w spisie map a co za tym idzie nie można go wysłać do urządzenia - ktoś pomoże?
Nuvi200+GpMapa 2008.3+UMPPcPL+CNE 2008, GPS60+GA25 MCX
Mapy które chcemy wysłać zaznaczamy w następujący sposób: menu Narzędzia > Mapa , lub przycisk "s" na klawiaturze. 
nuvi 205 - GPMapa - UMP PL - TOPO PL 100 - CNE 2010.1