Dzień Dobry wszystkim
wczoraj zabrałem mojego Tajwana na przejażdżkę po autostradzie i trochę po okolicach i oto moje spostrzeżenia:
1 JV pokazywanie na połowie obcina drugą połowę obrazka, na niektórych zjazdach pokazywany jest dodatkowo pełen obrazek.
2 zaraz po zamknięciu pełnoekranowego JV mapa jest tylko na 80% ekranu, nie powraca do poprzedniego full screen

, przyciski +,- staja się czarne i nieaktywne. Naciśniecie mapy palcem do widoku 2D i powrót do 3D pomaga, kompas znika i już się nie pojawia.
3 problem odświeżania mapy PRAKTYCZNIE ZNIKA!!!

, wczytywanie jest bardzo szybkie i chwilowe opóźnienia spowodowanie zoomem praktycznie nie zauważalne

, nie wiem, czy to wynik nowego softu, czy po prostu dla tego ze nuvi po instalce jest praktycznie czysty od moich śmieci
4 Kategoria moje POI zostaje wymazana po wgraniu softu tzn, jest widoczna lista custom POI ale każda kategoria jest pusta, co ciekawe jeżeli masz ustawione alerty na POI to dalej one działają a ikonka jest wyświetlana
5 wyświetlane ikonki POI nie maja żadnego wpływu na szybkość działania nuviego (a tego się obawiałem)
6 jeżeli posiadasz wgrany przewodnik językowy po wgraniu Tajwana zostanie on zastąpiony na English- Chinese i będzie on pusty
7 funkcje GARMIN ONLINE są praktycznie bezużyteczne w związku z brakiem tej usługi na rynku EU ( póki co)
8 Ciągle pozostaje problem z głosami, TTS-y działają bez problemu
narazie tyle

podsumowując + dodatnich jest więcej niż + ujemnych
większość tych problemów zapewne da się łatwo rozwiązać (poi itp) poprzez ponowne ich wgranie (ale jeszcze nie próbowałem, brak czasu

)
pozdrawiam