Co uzystkuje się wgrywając tą wersję do urządzenia Europejskiego?Mam v3,9 zwykłą.W przypadku wgrania tego firmware do odbiornika w wersji europejskiej trzeba się liczyc z tym, iż powitają nas napisy w języku portugalskim.
Należy wtedy w ustawieniach odbiornika ponownie włączyć język polski.
Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.92 z polskimi literkami.
Re: Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.91 z polskimi literkami.
176C&FF320C&SP7200&sporo innych gratów i na dodatek 64st
Zysk jest przedstawiony w tytule wątku: język polski w menu odbiornika.
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Witam
Małe ostrzeżenie: Mam 60CSx’a i przetestowałem nowy firmware. Nie było kłopotów językowych, ale podczas kalkulacji tras odbiornik wielokrotnie wyłączał się, tak jakby padały akumulatorki. Bez ich zmiany wróciłem do wersji 3.71 i ten problem zniknął, straciłem natomiast wszystkie dane i ustawienia. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Nie można więc zapominać o zrobienie backup’u!!!
Małe ostrzeżenie: Mam 60CSx’a i przetestowałem nowy firmware. Nie było kłopotów językowych, ale podczas kalkulacji tras odbiornik wielokrotnie wyłączał się, tak jakby padały akumulatorki. Bez ich zmiany wróciłem do wersji 3.71 i ten problem zniknął, straciłem natomiast wszystkie dane i ustawienia. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Nie można więc zapominać o zrobienie backup’u!!!
62s
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Problem juz znany.
Lada dzień opublikuje poprawioną wersję.
Lada dzień opublikuje poprawioną wersję.
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Druga wersja firmware w linku z pierwszego postu w tym wątku.
I tutaj:
>>> POBIERZ - Firmware v3.92 - PouchX <<<
I tutaj:
>>> POBIERZ - Firmware v3.92 - PouchX <<<
Re: Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.92 z polskimi literkami.
Kolejne dzięki.
Wgrałem nowy firmware do 60CSx i wszystko działało ze starymi mapami Polski: GPMapa, UMP, i oczywiście Topo GPS Maniaka. Teraz właśnie wgrywam CNE 2010 z poprzednimi mapami i to pewnie dopiero będzie wyzwanie przy wyliczaniu tras. Dobry pomysł z kolejnym numerem wersji, nie będzie się myliło.
Po krótkim teście: Z powyższymi mapami również jest OK. Kalkulacja tras po 1500 km przebiega bez zawieszeń.
Wgrałem nowy firmware do 60CSx i wszystko działało ze starymi mapami Polski: GPMapa, UMP, i oczywiście Topo GPS Maniaka. Teraz właśnie wgrywam CNE 2010 z poprzednimi mapami i to pewnie dopiero będzie wyzwanie przy wyliczaniu tras. Dobry pomysł z kolejnym numerem wersji, nie będzie się myliło.
Po krótkim teście: Z powyższymi mapami również jest OK. Kalkulacja tras po 1500 km przebiega bez zawieszeń.
62s
potwierdzam, jest dobrze - kilka dlugich lotow z "kręciołkami" (gdzie GPS musial cala mape obracac - mam course-up) i zero zwiech (na 3.71 mu sie zdarzalo)

PouchX - dzieki wielkie

PouchX - dzieki wielkie

pozdrawiam
K.Gajda(cra3y)
K.Gajda(cra3y)
A moja 60-ka wczoraj zaliczyła zawieszkę. Po ponownym uruchomieniu już działała prawidłowo, ale wieczorem po podłączeniu do kompa zauważyłem, że zjadło mi wszystkie ślady z ostatnich dwóch tygodni (zapisane na karcie!!!).
Te z początku kwietnia zostały. Natomiast ślad aktywny i wszystkie waypointy nienaruszone, w tym równiez te świeżo zapisane. Nie wiem, co o tym mysleć. Z poprzednim FW to mi się nie zdarzyło.

To dziwne, Ja miałem kłopoty z wyłączaniem się 60-tki, gdy przeszedłem z 3.7 na 3.91. Po wgraniu 3.92 zrobiłem ok. 1000 km motocyklem i wszystko ok. Zmieniłem jednak mapę. Teraz mam najnowszego CNE, wcześniej GPMapę. Oczywiście cały czas mam wszystko razem w jednym pliku, w urządzenia, ale korzystałem tylko z CNE. Sprzęt wyłączał się podczas obliczania trasy, teraz nie.
62s
w wersji europejskiej jest j.polski więc co bym zyskał wgrywająć tą wersję?Pytam bo ładowałem tylko oryginalne oprogramowanie.wodzirej pisze:Zysk jest przedstawiony w tytule wątku: język polski w menu odbiornika.
176C&FF320C&SP7200&sporo innych gratów i na dodatek 64st
Jeżeli nie widzisz różnicy między zrzutami ekranów z pierwszego postu a Twoim odbiornikiem, to poprawki PouchX nie są Ci potrzebne 

Mógłby Garmin coś zrobić w sprawie polskich liter w mapach. W tej chwili zrobił się bałagan - 60CSx obsługuje mapy NT a nie obsługuje polskich liter, inne mają NT i polskie litery a starsze nie obsługują NT i polskich liter.
dokladnie. w sumie nie sadze, zeby braklo pamieci na dodatkowy zestaw znakow.
jednak pewnie tego nie zrobia z prostego wzgledu - marketing .....
jednak pewnie tego nie zrobia z prostego wzgledu - marketing .....
pozdrawiam
K.Gajda(cra3y)
K.Gajda(cra3y)