Gotowiec poi_ump.gpi - polska baza fotoradarów UMPpcPL
Re: Pliki poi.gpi - gotowce (baza fotoradarów UMPpcPL)
Ja swego czasu GMXT na N95 wgralem wszystko z dzwiekami MP3 ktore oczywiscie nie byly odgrywane ale na pasku pojawial sie limit predkosci. Tak przynajmniej to kojarze. Poza tym limit predkosci jest chyba w tekstowym pliku radaru @xx?
Nuvi 765T & GMXT z N95; CNE 9, GPMapa 2008.4, UMP pcPL
limit pojawiał się na pasku, po wgraniu poi z pierwszej strony?
)
A możesz podac szybki skrócony opisac jak samemu to zrobic-za kilka godzin trasa 850km i fajnie gdybym miał kompletny GM na tą podróż..
A dlaczego przygotowujesz tylko"okrojoną" wersję (oczywiście wielkie dzięki również za nią.beetle-m pisze:Nie przygotowuję "gotowca" z limitami w wersji "bip". Możesz to zrobić sam. To nie jest trudne.
A możesz podac szybki skrócony opisac jak samemu to zrobic-za kilka godzin trasa 850km i fajnie gdybym miał kompletny GM na tą podróż..
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Kaprys chyba. Był mi potrzebny do jakiś testów http://www.garniak.pl/viewtopic.php?p=42113#p42113gubic pisze:A dlaczego przygotowujesz tylko"okrojoną" wersję
Opisy jak to zrobić są na forum.
Sorry. Chwilowo ograniczam pisanie - gips na prawej ręce.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
To życzymy szybkiego powrotu do pełnej sprawności.
Garmin Nuvi 250W + UMP(wczorajsza)
Witam.
Z góry przepraszam, że pytam o rzeczy oczywiste.
Moje urządzenie to ZUMO 550. Mam tam jakąś działającą bazę "fotpradary Garmin" wgraną fabrycznie. Wszystko fajnie, tylko że są oznaczenia graficzne, ale brak komunikatów głosowych, więc trzeba by ciągle patrzeć na nawigację, żeby wyłapać fotoradary. Co mam zrobić, żeby pojawił się jakiś komunikat dźwiękowy?
Drugi problem, to próbuję wgrać bazę fotoradarów UMP, ale nie wiem, który z gotowców wybrać (MP3, WAV, czy BIP). Jeżeli próbuję robić to zgodnie z instrukcjami przez POI loadera to wyskakuje mi komunikat
"Wystąpił błąd podczas odczytu pliku: Kontrole drogowe/GATSO_FP.csv" usuń problem lub plik i spróbuj ponownie"
Daję ok i to samo dla kolejnych kilku plików o podobnej nazwie.
Czy w POI loaderze powinienem wybrac urządzenie czy może być to karta pamięci?
Co powinienem zrobić, żeby to wszystko zadziałało?
Dzięki z góry za pomoc.
Z góry przepraszam, że pytam o rzeczy oczywiste.
Moje urządzenie to ZUMO 550. Mam tam jakąś działającą bazę "fotpradary Garmin" wgraną fabrycznie. Wszystko fajnie, tylko że są oznaczenia graficzne, ale brak komunikatów głosowych, więc trzeba by ciągle patrzeć na nawigację, żeby wyłapać fotoradary. Co mam zrobić, żeby pojawił się jakiś komunikat dźwiękowy?
Drugi problem, to próbuję wgrać bazę fotoradarów UMP, ale nie wiem, który z gotowców wybrać (MP3, WAV, czy BIP). Jeżeli próbuję robić to zgodnie z instrukcjami przez POI loadera to wyskakuje mi komunikat
"Wystąpił błąd podczas odczytu pliku: Kontrole drogowe/GATSO_FP.csv" usuń problem lub plik i spróbuj ponownie"
Daję ok i to samo dla kolejnych kilku plików o podobnej nazwie.
Czy w POI loaderze powinienem wybrac urządzenie czy może być to karta pamięci?
Co powinienem zrobić, żeby to wszystko zadziałało?
Dzięki z góry za pomoc.
- beetle-m
- Garniak
Przeczytaj pierwszy post tego wątku raz jeszcze.rafalek pisze:ale nie wiem, który z gotowców wybrać (MP3, WAV, czy BIP). Jeżeli próbuję robić to zgodnie z instrukcjami przez POI loadera to wyskakuje mi komunikat
Pozdrawiam, mariuszD
Wietam.
Naprawdę nie piszę bo nie chce mi się szukać na forum.
Od dwóch dni próbuję uruchomić tą bazę fotoradarów i nie potrafię.
Rodzaje plików są opisane dla Nuvi a ja mam Zumo i naprawdę nie wiem który jest odpowiedni.
Prosze chociaż o tą jedną wskazówkę...
Naprawdę nie piszę bo nie chce mi się szukać na forum.
Od dwóch dni próbuję uruchomić tą bazę fotoradarów i nie potrafię.
Rodzaje plików są opisane dla Nuvi a ja mam Zumo i naprawdę nie wiem który jest odpowiedni.
Prosze chociaż o tą jedną wskazówkę...
- beetle-m
- Garniak
Jedna wskazówka:
Plik GPI należy skopiować do urządzenia, a nie obrabiać POILoader'em.
Aby uzyskać plik GPI należy rozpakować jeden z pobranych plików ZIP.
Przetestuj wersje mp3, a jak nie uzyskasz komunikatu/ostrzeżenia dźwiękowego o fotoradarze to spróbuj wersję wav. Kasuj z urządzenia poprzednie wersje podczas kolejnych testów aby nie dublować lokalizacji.
Plik GPI należy skopiować do urządzenia, a nie obrabiać POILoader'em.
Aby uzyskać plik GPI należy rozpakować jeden z pobranych plików ZIP.
Przetestuj wersje mp3, a jak nie uzyskasz komunikatu/ostrzeżenia dźwiękowego o fotoradarze to spróbuj wersję wav. Kasuj z urządzenia poprzednie wersje podczas kolejnych testów aby nie dublować lokalizacji.
Pozdrawiam, mariuszD
Dzięki za gotowce!!!
Dzięki Tobie nawet ja, kompletny dyletant. dałem rade.
Dzięki Tobie nawet ja, kompletny dyletant. dałem rade.
- beetle-m
- Garniak
To teraz jak już dajesz radę z "gotowcami" spróbuj ugryźć temat samodzielnego przygotowania plików.
Ostatnio dodałem dwa opisy, które mam nadzieję wystarczająco przybliżają temat:
http://www.beetle-m.neostrada.pl/gotowce.html
http://www.beetle-m.neostrada.pl/poiloader.html
Ostatnio dodałem dwa opisy, które mam nadzieję wystarczająco przybliżają temat:
http://www.beetle-m.neostrada.pl/gotowce.html
http://www.beetle-m.neostrada.pl/poiloader.html
Pozdrawiam, mariuszD
- beetle-m
- Garniak
Najnowszy pakiet "gotowców" przygotowany został przy użyciu POILoader'a 2.5.4
Pozdrawiam, mariuszD
A są jakieś istotne zmiany w stosunku do wersji poprzedniej?
Garmin Nuvi 250W + UMP(wczorajsza)
- beetle-m
- Garniak
Zmiany dotyczą narzędzia do przygotowania plików. Od strony użytkownika nie powinno być żadnych zmian w "gotowcach" i ich działaniu.
Pozdrawiam, mariuszD
beetle-m, jako nowy użytkownik 1490tki zgłaszam fakt iż ów model nie obsługuje gotowców w wersji mp3, po ich wgraniu bipa, natomiast po wgraniu plików wav no to już co innego, gada, także możesz podpiąć tę informacje na swojej stronie z gotowcami, ps mnie bardzo spodobało się ostrzeżenie gongiem i tym czasem wgrywam gotowce w wersji bip, pozdrowienia
modecom mx3 + automapa
jestem nowym użytkownikiem Garmin Nuvi 255WT ( od dwóch dni) skopiowałem plik gotowca " poi_wav_std.gpi" do folderu Garmin/POI, teraz mam powiadomienia w formie gongu i słowne które pliki mam usunąć z tego folderu aby pozostały tylko powiadomienia słowne bardzo proszę om odpowiedź nich cę sam tego robić aby przez przypadek nie usunąć jakiś plików które są potrzebne