Track RACE
Track RACE
Witam, w naszym rowerowym towarzystwie powstał pomysł Track Race, wyścigu który każdy realizuje gdy jest najlepszej według niego formie i może powtarzać wiele razy. Zasada jest taka że jeden z nas np. Ja przejeżdżam trasę po raz pierwszy i rejestruje tracka, potem kolega importuje tracka i ściga sie jako TrackBack. Zastanawiam się jakiego czy jakich programów użyć do transferowania tracków oraz analizy wyników ? Mam mapsource, oziego, oraz mapedit, GPSBabel do analizy nadaje sie Sporttracks ale nie wczyta śladów ze wszystkich urządzeń. Jakieś propozycje ?
60 Cx
Re: Track RACE
SportTracks wczytasz GPX z każdego urządzenia, również z nieobsługiwanych bezpośrednio przez program.
60csx, UMP-pcPL, gpmapa, ipaq, dawniej zolty etrex
To wiem, ale kwestia exportu tracka do urządzeń kolegów, bo każdy ma inne, raczej jako track i active track czy moze jako route ? I jak to liczyć, uruchamiać stoper w czasie zapisu czy analizować punkty zapisu najbliższe startowi i mecie ?
60 Cx
To co będziecie importować zależy od odbiorników, trasy i zasad jakie przyjmniecie. Chyba nie obędzie się bez testów.
Co do analizy to bym to zrobił tak:
- zrzucamy track z urządzenia zawodnika do GPX
- w mapsource znajdujesz punkt startu i mety (np wyświetlając waypointy albo track źródłowy)
- odejmujesz czas mety od startu i masz wynik
ewentualnie nakladając trasę źródłową i wynikową w sporttracks lub mapsource mozesz porównać czy ktoś sobie skrótu nie zrobił
Co do analizy to bym to zrobił tak:
- zrzucamy track z urządzenia zawodnika do GPX
- w mapsource znajdujesz punkt startu i mety (np wyświetlając waypointy albo track źródłowy)
- odejmujesz czas mety od startu i masz wynik
ewentualnie nakladając trasę źródłową i wynikową w sporttracks lub mapsource mozesz porównać czy ktoś sobie skrótu nie zrobił
60csx, UMP-pcPL, gpmapa, ipaq, dawniej zolty etrex
Przejechałem wczoraj, uwaliłem się konkretnie ale hmm , miałem rejestracje śladu w interwale "normalnie" i troche za rzadko wyszło, musze dymać jeszcze raz 
60 Cx