czy dodawac nowy plik MIASTO.ulice, itp
czy dodawac nowy plik MIASTO.ulice, itp
witam
mam troche sladow z obszaru dawnego wojewodztwa radomskiego, glownie okolice miasta Pionki. jesli zerkne do zrodel, to inne mniejsze miasta w dawnym radomskim maja osobne pliki z ulicami, obszarami, itp, a Pionki nie (jesli to wlasciwie w tej okolicy drugie miasto zaraz po Radomiu jesli chodzi liczbe mieszkancow, ale bardzo ubogo naniesione na UMP).
Moje pytanie brzmi - czy samemu ulice, obszary, zielone itd w Pionkach przypisywac do plikow PIONKI.ulice.txt, itp, czy kontynuowac tak jak jest czyli RADOM.ulice.txt i tak zostanie w UMP ewentualnie zostanie to zmienione przez osobe wprowadzajaca wrzutke?
mam troche sladow z obszaru dawnego wojewodztwa radomskiego, glownie okolice miasta Pionki. jesli zerkne do zrodel, to inne mniejsze miasta w dawnym radomskim maja osobne pliki z ulicami, obszarami, itp, a Pionki nie (jesli to wlasciwie w tej okolicy drugie miasto zaraz po Radomiu jesli chodzi liczbe mieszkancow, ale bardzo ubogo naniesione na UMP).
Moje pytanie brzmi - czy samemu ulice, obszary, zielone itd w Pionkach przypisywac do plikow PIONKI.ulice.txt, itp, czy kontynuowac tak jak jest czyli RADOM.ulice.txt i tak zostanie w UMP ewentualnie zostanie to zmienione przez osobe wprowadzajaca wrzutke?
pozdrawiam
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
G.
Re: czy dodawac nowy plik MIASTO.ulice, itp
OK, dzieki. wrzutka powinna byc za kilka dni. mam nadzieje, ze bedzie lepsza niz moja wczesniejsza 
pozdrawiam
G.
G.
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
Jak dodać nowy pik: MIASTO.ulice.txt?
Opis z wiki:
> cvs add <plik>
gdzie <plik> nalezy zastapic nazwa pliku z biezacego katalogu.
Dostaje coś takiego:
cvs add: in directory .:
cvs [add aborted]: there is no version here; do 'cvs checkout' first
Opis z wiki:
> cvs add <plik>
gdzie <plik> nalezy zastapic nazwa pliku z biezacego katalogu.
Dostaje coś takiego:
cvs add: in directory .:
cvs [add aborted]: there is no version here; do 'cvs checkout' first
Ale robisz to w UMP-Radom/src ?
A próbowałeś cvs checkout i ponownie cvs add ... ?
A próbowałeś cvs checkout i ponownie cvs add ... ?
Jacek
eTrex Vista + Nuvi 650 PO POLSKU
eTrex Vista + Nuvi 650 PO POLSKU
-
Zachu
- Radny
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 5 times
- Kontakt:
I w głównym i w źródłowym /src/.
Poradziłem sobie troszkę prostacko, wrzuciłem cvs.exe do źródłowego katalogu.
Poradziłem sobie troszkę prostacko, wrzuciłem cvs.exe do źródłowego katalogu.
przez ostatnich kilka dni nie mialem czasu sie za to wziac.
szczerze przyznam, ze myslalem, ze wystarczy ulice w danym miscie przypisac do nowego pliku, a nie do juz istniejacego RADOM.ulice i bedzie dobrze.
wroce do tego mam nadzieje w ciagu nastepnych kilku dni i jakbym mial jakies problem to sie odezwe tutaj.
szczerze przyznam, ze myslalem, ze wystarczy ulice w danym miscie przypisac do nowego pliku, a nie do juz istniejacego RADOM.ulice i bedzie dobrze.
wroce do tego mam nadzieje w ciagu nastepnych kilku dni i jakbym mial jakies problem to sie odezwe tutaj.
pozdrawiam
G.
G.
No bo wystarczy - ale tylko ulice. Bo dla obszarów i tak to nic nie da, więc dla nich są inne pliki (np. *.zielone.txt).
troche sie zamotalem jak wszesniej chlopaki pisali o cvs, itp. ale dzieki Alf/red/ za rozwianie watpliwosci 
pozdrawiam
G.
G.
Witam,
pozwolę sobie odkopać wątek. Jaka jest ogólnie przyjęta ilość ulic przy której do miejscowości przydziela się osobny plik *.ulice.txt? Przymierzam się do narysowania wsi Dobroń, wyjdzie około 40 ulic. Wrzucać je do inne.drogi.txt czy utworzyć osobny plik?
pozwolę sobie odkopać wątek. Jaka jest ogólnie przyjęta ilość ulic przy której do miejscowości przydziela się osobny plik *.ulice.txt? Przymierzam się do narysowania wsi Dobroń, wyjdzie około 40 ulic. Wrzucać je do inne.drogi.txt czy utworzyć osobny plik?
Ja bym dał osobny plik. A i takie tematy to raczej na ump@
W.
W.
nuvi 215W, SP 2720