60 CSX - problem
60 CSX - problem
Witam,
Mam problem z 60 csx. Odbiornik wlacza sie i po chwili zaczyna stopniowo samoistnie sie wygaszac az do wylaczenia. Czy mieliscie moze taki problem?
Dajcie znac prosze czy mozna cos na to poradzic przed reklamacja odbiornika....
Dzieki za info
Mam problem z 60 csx. Odbiornik wlacza sie i po chwili zaczyna stopniowo samoistnie sie wygaszac az do wylaczenia. Czy mieliscie moze taki problem?
Dajcie znac prosze czy mozna cos na to poradzic przed reklamacja odbiornika....
Dzieki za info
Pozdrawiam
Michal
Garmin 60 CSX, Nuvi 670
Michal
Garmin 60 CSX, Nuvi 670
A czy przypadkiem nie aktualizowałeś softu ? Coś podobnego miałem gdy zaktualizowałem oprogramowanie w VistaCX z wersji 2.50 na 2.70. , szczegóły tu:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=673
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?t=673
Ostatnio zmieniony 20 lip 2009, 09:37 przez beetle-m, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego.
Pozdrawiam
Rysiek
etrex Vista CX + Palmax i AutoMapa5
Rysiek
etrex Vista CX + Palmax i AutoMapa5
- arek-nawrocki
- Początkujący
60 CSX zawiesza się
Witam.
Mam podobny problem jak kolega więc postanowiłem się dołączyć do tematu.
Od pół roku mam 60-tkę i na początku było wszystko ok ale po pewnym czasie zaczęła się zawieszać. W tej chwili zawiesza się parę razy na dzień. Objawia się to tym, że wyłącza się lub też zawiesza się i pomaga wówczas tylko wyjecie baterii. Próbowałem zmieniać soft i oprogramowanie gps niestety nic nie pomaga. W trybie diagnostyki pojawiają mi się takie komunikaty: Dodam jeszcze, że karta pamięci została sformatowana i został zrobiony master i hard reset.
Być może ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu.
Mam podobny problem jak kolega więc postanowiłem się dołączyć do tematu.
Od pół roku mam 60-tkę i na początku było wszystko ok ale po pewnym czasie zaczęła się zawieszać. W tej chwili zawiesza się parę razy na dzień. Objawia się to tym, że wyłącza się lub też zawiesza się i pomaga wówczas tylko wyjecie baterii. Próbowałem zmieniać soft i oprogramowanie gps niestety nic nie pomaga. W trybie diagnostyki pojawiają mi się takie komunikaty: Dodam jeszcze, że karta pamięci została sformatowana i został zrobiony master i hard reset.
Być może ktoś się spotkał z takim przypadkiem? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam i życzę udanego weekendu.
gpsmap 62st, był 550t i 60csx 
Re: 60 CSX - problem
Mam 60CSX już drugi rok. Jak do tej pory jestem z tego urządzenia bardzo zadowolony. Przed tygodniem miałem również podobny problem.Pracowałem na wersji 3.71. Włączyłem zasilanie, pojawił się ekran powitalny i urządzenie weszło w normalny tryb gotowości. W momencie gdy nacisnąłem przycisk aby przejść na następny ekran urządzenie stopniowo wygasiło ekran do poziomu pełnwej czarności i się wyłaczyło.
Włączyłem ponownie i proces powtórzył się identycznie. Wyjąłem baterie (alkaliczne) zauważyłem, że podgięta jest minusowa blaszka stykowa. Odgiąłem ją do poziomu pozostałych. Włożyłem jeszcze raz te same baterie. Urządzenia zaczęło normalnie działać. Pojawił sie jedynie komunikat o zbyt niskim poziomie baterii. Wymieniłem baterie na nowe. Problem już się nie pojawił. Zmieniłem softa na 3.90. Urządzenia dalej działało poprawnie. Wróciłem do softa 3.71. Urządzenia dalej działa poprawnie.
Włączyłem ponownie i proces powtórzył się identycznie. Wyjąłem baterie (alkaliczne) zauważyłem, że podgięta jest minusowa blaszka stykowa. Odgiąłem ją do poziomu pozostałych. Włożyłem jeszcze raz te same baterie. Urządzenia zaczęło normalnie działać. Pojawił sie jedynie komunikat o zbyt niskim poziomie baterii. Wymieniłem baterie na nowe. Problem już się nie pojawił. Zmieniłem softa na 3.90. Urządzenia dalej działało poprawnie. Wróciłem do softa 3.71. Urządzenia dalej działa poprawnie.
Miewam takie przypadki dosyć często w pewnych okolicznościach gdy bawię sie trasami a szczególnie ich wyznaczaniem w momencie gdy odbiornik jest w trakcie akwizycji satelitów. Nie wiem z czego to wynika ale w trakcie wyznaczania trasy, gdy widac juz pasek postępu ekran powoli się wygasa i urządzenie się wyłącza. Co ciekawe po włączeniu odbiornik po chwili się również wyłącza.Floder pisze:Odbiornik wlacza sie i po chwili zaczyna stopniowo samoistnie sie wygaszac az do wylaczenia.
U mnie działa wtedy coś takiego - w momencie włączenia GPS jak najszybciej wyłączyć akwizycję satelitów. Odbiornik nie lubi wyznaczania trasy w momencie akwizycji - może brakuje mu mocy obliczeniowej na te dwe czynności. Co ciekawe gdy choć raz się mi taka sytuacja przytafi to nie działa poprawnie nawigacja do punktu na mapie wyznaczonego poprzez przesunięcie wskaźnika na mapie. Zawsze po naciśnięciu ENTER pojawia się stale ta sama nazwa punkt 17 o dziwnych współrzędnych. Trzeba wówczas zrobić reset urządzenia.
Pozdrawiam
Adam
Użytkownik: GPSMAP 60CSX, QSTARZ BT-Q1000Platinum, IPAQ 210, GPMapa 2007.4, UMP
- arek-nawrocki
- Początkujący
Moja 60-tka wyłącza się ot tak bez powodu. Zwykle następuje to po paru godzinach pracy. Instalowałem wszystkie softy i nic nie pomaga. Zawiodłem się na niej więc.. będzie Colorado.
Pozdrawiam Arek
Pozdrawiam Arek
- Załączniki
-
- shutdown.jpg (10.89 KiB) Przejrzano 4066 razy
gpsmap 62st, był 550t i 60csx