Wyjeżdżam w Beskidy 10.09.2007 na 2 tygodnie. Podjąłem decyzję że kupuję Garmina VistaHCx. Mam w związku z tym pytania i wielką,serdeczną prośbę:Czy mógłbym prosić o poradę i pomoc w szybkim zdobyciu najlepszej osiągalnej mapy Beskidu Sląskiego i B. Żywieckiego do 10.09.2007???!!! Wiem że taka mapa istnieje na TOPO_100_pl ale wynika z opisu że jest bardzo stara(70') i małej szczegółowości. Wiem że zostało jedynie kilka dni ale BARDZO MI NA TEJ MAPIE ZALEżY!!! ( Koszty nie grają roli;-))
Inaczej 2 tygodnie spędzę z jedyną dostepną - mało szczególową mapąSad(
Mapa Turystyczna Beskidu Śląskiego i/lub Żywieckiego
Topo 100 jest naprawdę niezła i całkiem szczegółowa, no ale faktycznie często brakuje jej szlaków rowerowych.
Możesz jeszcze poszukać tutaj: http://mapcenter.cgpsmapper.com/
Zanim zdecydujesz się na jakaś mapę najpierw wgraj ją na PC i porównaj interesujące Cię rejony z mapą papierową, nie ufaj opisom.
Możesz jeszcze poszukać tutaj: http://mapcenter.cgpsmapper.com/
Zanim zdecydujesz się na jakaś mapę najpierw wgraj ją na PC i porównaj interesujące Cię rejony z mapą papierową, nie ufaj opisom.
Pozdrawiam Marek - fan UMP-pcPL
Był eTrex Legend, Vista C, Vista HCx jest: Dakota 20, Nuvi 250
Był eTrex Legend, Vista C, Vista HCx jest: Dakota 20, Nuvi 250
Jako beskidzki tubylec i penetrator
stwierdzam, że mapa TOPO_100_PL pomimo informacji Autora o swojej (mapy
) nieświeżości i średniej dokładności, jest wiodącą "na rynku". Poza tym Autor zweryfikował niedawno cały Worek Raczański.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2007, 12:40 przez Sierek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Jacek
60CSX+CN9NT+GP5+Topo_PL_100, TyTN II+Automapa+TT6
60CSX+CN9NT+GP5+Topo_PL_100, TyTN II+Automapa+TT6
gratulacje wyboru visty 
spacerowalem z vista i topo po beskidach pare razy i bylo ok - szlaki, co prawda, nie zawsze do konca odpowiadaja rzeczywistemu polozeniu, szczyt magury czy innego klimczoka przesuniety o pare metrow i juz myslalem o ewentualnych poprawkach, ale ze nie mialem odwagi (oraz sladu calego szlaku) to i nie marudzilem
niemale zdziwienie przyszlo jak ostatnio bylismy wlasnie w zywieckim - schodzilismy od rysianki <brst-a> do przeleczy pod pilskiem i na stoku znalezlismy jagody i maliny.... [wyzerka] .... i pilsko zostalo nam na kolejny raz
- schodzilismy (ja i 60 i vista, bo zona schodzila z papierowom mapom) do sopotni po topo_mapie by gpsmaniak i dukty lesne na mapie pokrywaly sie w 100% z mapa papierowa i co wazniejsze z rzeczywistoscia
Jako podsumowanie powiem, ze uwazam ze topo_mapie by gpsmaniak moglaby byc spkojnie produktem komercyjnym (oby nie
) a gdyby gpmapa (produkt komercyjny) odpowiadala jakosci topo nie byloby zle
na wyjazd o ktorym piszesz bardzo dobrze jest zabrac UMP_mape jako uzupelnienie i raczej nauczyc sie na pamiec okolicy w ktora jedziesz, zamiast szukac nie wiadomo jak wyszukanych map
spacerowalem z vista i topo po beskidach pare razy i bylo ok - szlaki, co prawda, nie zawsze do konca odpowiadaja rzeczywistemu polozeniu, szczyt magury czy innego klimczoka przesuniety o pare metrow i juz myslalem o ewentualnych poprawkach, ale ze nie mialem odwagi (oraz sladu calego szlaku) to i nie marudzilem
niemale zdziwienie przyszlo jak ostatnio bylismy wlasnie w zywieckim - schodzilismy od rysianki <brst-a> do przeleczy pod pilskiem i na stoku znalezlismy jagody i maliny.... [wyzerka] .... i pilsko zostalo nam na kolejny raz
Jako podsumowanie powiem, ze uwazam ze topo_mapie by gpsmaniak moglaby byc spkojnie produktem komercyjnym (oby nie
na wyjazd o ktorym piszesz bardzo dobrze jest zabrac UMP_mape jako uzupelnienie i raczej nauczyc sie na pamiec okolicy w ktora jedziesz, zamiast szukac nie wiadomo jak wyszukanych map
Pozdrawiam vit
60
60