Czyli jeśli wgram do 60CSx firmware by PouchX to w mapach nadal nie będzie ogonków?Alferek pisze:Mógłby Garmin coś zrobić w sprawie polskich liter w mapach. W tej chwili zrobił się bałagan - 60CSx obsługuje mapy NT a nie obsługuje polskich liter [...]
Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.92 z polskimi literkami.
-
- Nowy
Re: Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.92 z polskimi literkami.
GPSmap 60CSx + UMP-pc or GPMapa 2007.4 or OSM
tak 

Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
-
- Nowy
Dziękuję.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2009, 12:40 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego. Nie cytujemy, plisss
Powód: Usunięto pełny cytat postu poprzedzającego. Nie cytujemy, plisss
GPSmap 60CSx + UMP-pc or GPMapa 2007.4 or OSM
Dziś zaobserwowałem, że Garmin 60CSX z softem 3.92 widzi satelity EGNOS, ale pod słupkami nie pojawiają się literki D. Czy ktoś może coś takiego też zaobserwował? Czy to jakiś "fjuczer" tej wersji softu, czy coś z EGNOS-em nie tak?
Michał
GPS II+, 60CSx, Colorado 300, Nuvi1350T + LA/JCV, PL To po, Motorola Defy+ Android 4.4.4 (CM11), Lenovo Yoga 8, Locus, OSMAnd
GPS II+, 60CSx, Colorado 300, Nuvi1350T + LA/JCV, PL To po, Motorola Defy+ Android 4.4.4 (CM11), Lenovo Yoga 8, Locus, OSMAnd
Potwierdzam, u mnie jest (było) to samo. Wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi. Poza tym zauważyłem, (oprócz tego, o czym pisałem wcześniej), że w wersji 3.92 mapy odświeżają się znacznie wolniej. Ten sam zestaw z FW 3.71 działa szybciej. No i jako, że jedyną zmianą w nowym firmware jest obsługa map powyżej 2 gb, a ja takich raczej nie będę potrzebował, no bo i po co pakować całe opasłe mapy, jeśli się jedzie w jeden, określony region i można wgrać tylko to, co potrzeba ... właśnie wróciłem do wersji 3.71. No i od razu pojawiły się literki D na słupkach sygnału 

Witam.
Kuba, jest już firmware w wersji 4.00.
Może jak znajdziesz trochę czasu to powstanie wersja 4.01 PL?
Kuba, jest już firmware w wersji 4.00.

Może jak znajdziesz trochę czasu to powstanie wersja 4.01 PL?

Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
- PouchX
- Radny
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
Powstanie...ale pewnie po moim urlopie... czyli początek sierpnia.
Re: Firmware 60Cx/60CSx/76Cx/76CSx v3.91 z polskimi literkami.
przy okazji uzywania 3.92 zauwazylem niescislosci w tlumaczniach kierunkow w trybie nawigacji.PouchX pisze:Proszę o testy.
Nie mam żadnego CSX'a w tej chwili w domu więc firmware robiłem na "sucho".
czasem pojawiaja sie angielskie wstawki "SE", "NW" i podobne, a czasem polskie tlumaczenia.
- PouchX
- Radny
- Kontakt:
jakie jakie? 
jezdzac troche po polsce widywalem w trybie nawigacji polskie kierunki geograficzne i angielskie.
dokladnie co do litery teraz nie zacytuje, ale np. na trasie krakow-tarnobrzeg sie to pojawia.
jesli da sie to jakos zalogowac, to w niedalekiej przyszlosci moge podeslac logi.

jezdzac troche po polsce widywalem w trybie nawigacji polskie kierunki geograficzne i angielskie.
dokladnie co do litery teraz nie zacytuje, ale np. na trasie krakow-tarnobrzeg sie to pojawia.
jesli da sie to jakos zalogowac, to w niedalekiej przyszlosci moge podeslac logi.
- PouchX
- Radny
- Kontakt:
Ciekawe rzeczy tutaj wypisujesz. Czekam na przykłady niecierpliwie.
PS. Stań teraz przy oknie i kręć CSx'em w koło to się będą pojawiać róźne kierunki.
PS. Stań teraz przy oknie i kręć CSx'em w koło to się będą pojawiać róźne kierunki.
Witam
Od dłuższego czasu obserwuje ten błąd. Zamieniona jest odlgłość dzienna (trip odometer) i całkowita (odometer). Jest on niezależny od tego czy firmware jest by PouchX czy np. przekonwertowany przez niemiecki programik.
Pozdrawiam
Tomek

Od dłuższego czasu obserwuje ten błąd. Zamieniona jest odlgłość dzienna (trip odometer) i całkowita (odometer). Jest on niezależny od tego czy firmware jest by PouchX czy np. przekonwertowany przez niemiecki programik.
Pozdrawiam
Tomek

Był błąd ale nasz guru naprawił.

Po zdrówka Wiesiek
kręcę, kręcę pedałami aż głowa boli
Montana 600 + UMP_PC.PL + PL Topo
Faja (Wiesiek)
kręcę, kręcę pedałami aż głowa boli

Montana 600 + UMP_PC.PL + PL Topo
Faja (Wiesiek)
@Pietka mylisz się. Jest tak, jak na Twoim obrazku: na górze całkowita, na dole dzienna i to jest OK. W poprzednich wersjach też tak było. Możesz to łatwo sprawdzić kasując tylko odległość dzienną i wykonać kilka wycieczek przez kilka dni.
Witam
Nie mylę się, a przynajmniej jak to pisałem to się nie myliłem. Sprawdzałem z oryginalnym firmware. Przy tych samych ilościach kilometrów w oryginale było np. trip a po konwersji całkowita i odwrotnie. Ale jak widzę poprawione, stare i nieaktualne. Dziękuję i pozdrawiam
Tomek
Nie mylę się, a przynajmniej jak to pisałem to się nie myliłem. Sprawdzałem z oryginalnym firmware. Przy tych samych ilościach kilometrów w oryginale było np. trip a po konwersji całkowita i odwrotnie. Ale jak widzę poprawione, stare i nieaktualne. Dziękuję i pozdrawiam
Tomek