Mam na telefonie Garmina XT v. 5.00.60 wraz z UMP-pcPL i GpMapą 2009.2, przy czym GpMapa w ustawieniach (MapSource) jest odznaczona. Zauważyłem bardzo dziwne zachowanie programu, polegające na tym, że bardzo dziwnie

przelicza trasę. Wyznaczam trasę z aktualnej pozycji (Katowice) do Rybnika. Trasa z reguły jest OK. W czasie jazdy zdarza się (szczególnie już w Rybniku, ale nie tylko) że ze względu na korki jadę inaczej niż prowadzi mnie nawigacja. Problem polega na tym że najczęściej już po pierwszym automatycznym wyznaczeniu nowej trasy, wyznacza ją do granicy z Czechami i z powrotem do wyznaczonego punktu. Np. trasa do Carrefour przy Gliwickiej - trasa autostradą pod Gliwice, Gliwicką przez Rybnik do Chałupek (tuż obok sklepu) i z powrotem do Rybnika. Trasa do Obi (Żorska) - wiślanką przez Żory do Cieszyna, z powrotem do Żor i do Rybnika

. Tworząc w telefonie trasy pomiędzy tymi punktami zachowuje się raz dobrze, a raz tak jak opisałem. Gdy używałem tylko GpMapy było zawsze dobrze. Gdzie może tkwić problem?
Ostatnio zmieniony 28 paź 2009, 22:11 przez
wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu