Brak szczegółów mapy w MapSource (Ctrl + G)
-
krzysiek.golab
- Nowy
Błąd wyświetlania mapy
Witam,
po zianstalowaniu którejś z map mam problem z wyświetlaniem mapy GPMapa.
nie wyświetla mi na "dużym ekranie" dokądnie dróg (tylko na mini-okienku)...
http://img182.imageshack.us/my.php?image=rysunekrz3.jpg
jest to raczej dość problemtyczne.
Da się coś z tym zrobić? trochę chciałbym uniknąć formatowania dysku, bo przeinstalowanie map czy MapSource'a nie pomaga.
Z góry dzięki za pomoc.
Krzysiek Gołąb
po zianstalowaniu którejś z map mam problem z wyświetlaniem mapy GPMapa.
nie wyświetla mi na "dużym ekranie" dokądnie dróg (tylko na mini-okienku)...
http://img182.imageshack.us/my.php?image=rysunekrz3.jpg
jest to raczej dość problemtyczne.
Da się coś z tym zrobić? trochę chciałbym uniknąć formatowania dysku, bo przeinstalowanie map czy MapSource'a nie pomaga.
Z góry dzięki za pomoc.
Krzysiek Gołąb
Pozdrawiam,
Krzysiek Gołąb
Krzysiek Gołąb
Re: Błąd wyświetlania mapy
Wcisnij ctrl + gkrzysiek.golab pisze:po zianstalowaniu którejś z map mam problem z wyświetlaniem mapy GPMapa.
EDIT: Poprawiłem delikatnie formatowanie tekstu skracając cytat. Magnoom
-
krzysiek.golab
- Nowy
Błędne wyswietlanie map w MapSource
Witam.
Mam problem z aplikacją MapSource, a konkretniej wyświetlaniem map. Tworząc trasę pewnego razu użyłem przypadkowo jakiejś (?) kombinacji klawiszy, od tego czasu mapy na MapSource przestały poprawnie się wyświetlać. Efekt widoczny na screenie, po przybliżeniu mapy od wartości 10km i dalej (7km, 5km...) wyskakuje "przekroczona skala".
Jest tak na każdej mapie, usunięcie programu i ponowne jego wgranie nic nie daje, usunięcie danych programu z Documents and Settings\User\AppData nic nie dało.
Myślę, że po usunięciu ustawień powinno wrócić do normy, jednak nie wiem gdzie się znajdują, byłby w stanie ktoś pomóc?
http://img341.imageshack.us/img341/5821/123me.jpg
Mam problem z aplikacją MapSource, a konkretniej wyświetlaniem map. Tworząc trasę pewnego razu użyłem przypadkowo jakiejś (?) kombinacji klawiszy, od tego czasu mapy na MapSource przestały poprawnie się wyświetlać. Efekt widoczny na screenie, po przybliżeniu mapy od wartości 10km i dalej (7km, 5km...) wyskakuje "przekroczona skala".
Jest tak na każdej mapie, usunięcie programu i ponowne jego wgranie nic nie daje, usunięcie danych programu z Documents and Settings\User\AppData nic nie dało.
Myślę, że po usunięciu ustawień powinno wrócić do normy, jednak nie wiem gdzie się znajdują, byłby w stanie ktoś pomóc?
http://img341.imageshack.us/img341/5821/123me.jpg
Ostatnio zmieniony 16 gru 2009, 17:48 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono wątki o tej samej tematyce
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Re: Błędne wyswietlanie map w MapSource
Spróbuj Ctrl-G
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
- beetle-m
- Garniak
Re: Błędne wyswietlanie map w MapSource
To "stary numer" MapSource'a
- zagiął już niejednego
Przeniosłem Twój wątek do istniejącego.
Przeniosłem Twój wątek do istniejącego.
Pozdrawiam, mariuszD
Znikanie szczegółów Mapy
Szanowni Garniacy,
Coś chyba poknociłem w MS. Planując jakąś trasę i przesuwając jej ślad. Jakoś przełączyłem mapę, że poznikały szczegóły, drogi i zabudowania (Mapa GP topo 2009.
Nie potrafię do tego powrócić. Przy szczegółowości ok 50 km melduje poza skalą mapy Co zepsułem.
Prosze o pomoc
dzieki, jaro
Coś chyba poknociłem w MS. Planując jakąś trasę i przesuwając jej ślad. Jakoś przełączyłem mapę, że poznikały szczegóły, drogi i zabudowania (Mapa GP topo 2009.
Nie potrafię do tego powrócić. Przy szczegółowości ok 50 km melduje poza skalą mapy Co zepsułem.
Prosze o pomoc
dzieki, jaro
Ostatnio zmieniony 11 mar 2010, 19:46 przez beetle-m, łącznie zmieniany 1 raz.
Garmin 60 CSX, GPMapa TOPO. NAVIGON 4350max, mapa Navteq
"Nie ma takiego wybiegu, którego nie podjąłby człowiek, żeby uniknąć wysiłku myślenia"
Sir Joshua Reynolds
"Nie ma takiego wybiegu, którego nie podjąłby człowiek, żeby uniknąć wysiłku myślenia"
Sir Joshua Reynolds
Re: Znikanie szczgółówMapy
Witam.
Ustaw :
> wyświetl > szczegóły mapy > wybierz najwyższe.
> wyświetl > /wybór/ wyświetl szczegóły mapy GPS/ ukryj szczegóły mapy GPS.
Przy takim ustawieniu będą wyświetlane szczegóły mapy.
Pozdrawiam.
Ustaw :
> wyświetl > szczegóły mapy > wybierz najwyższe.
> wyświetl > /wybór/ wyświetl szczegóły mapy GPS/ ukryj szczegóły mapy GPS.
Przy takim ustawieniu będą wyświetlane szczegóły mapy.
Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
W uzupełnieniu wypowiedzi Andrzeja - w niektórych outdoroowcach, w tym w 60csx - druga opcja nazywa się / działa inaczej.
Widząc ekran mapy naciśnij Menu. Tam m.in. jest opcja: włącz/wyłącz upraszczanie.
Widząc ekran mapy naciśnij Menu. Tam m.in. jest opcja: włącz/wyłącz upraszczanie.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Witam.
Post dotyczył MapSource, a nie o odbiornika.
Pozdrawiam.
Post dotyczył MapSource, a nie o odbiornika.
Pozdrawiam.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Moi drodzy, szybcy jesteście, ale ....
no właśnie problem jest w Map Source wer. 6.15.11 Garniak EditionOpcję wyświetl/szczegóły mapy/ srednia, wyższa najwyższa ćwiczyłem przed wysłaniem posta i zgłoszenia problemu. Czy wykasowanie mapy w bocznym oknie na zakładce mapy może coś popsuć (bo tak skasowałem trasę, ale nie jestem pewny czy i też nie mapę.
no właśnie problem jest w Map Source wer. 6.15.11 Garniak EditionOpcję wyświetl/szczegóły mapy/ srednia, wyższa najwyższa ćwiczyłem przed wysłaniem posta i zgłoszenia problemu. Czy wykasowanie mapy w bocznym oknie na zakładce mapy może coś popsuć (bo tak skasowałem trasę, ale nie jestem pewny czy i też nie mapę.
Ostatnio zmieniony 11 mar 2010, 17:06 przez jaro_l, łącznie zmieniany 1 raz.
Garmin 60 CSX, GPMapa TOPO. NAVIGON 4350max, mapa Navteq
Sir Joshua Reynolds
Sir Joshua Reynolds
- beetle-m
- Garniak
Pozdrawiam, mariuszD