mógłby potraktować stary cel podróży jako właśnie "via" a nie zastanawiać się który cel ważniejszy.
Nuvi 1490 T
Re: Nuvi 1490 T GP
Kolejna niespodziewajka. Jak ogłupić nuvika? Wystarczy w trakcie aktywnej trasy ( u mnie to były ostatnie metry pod domem) wytyczyć nowy cel podróży. System się nie wywala, nie informuje o błędzie.Ale nie ustawia nowej trasy. Jest to o tyle dziwne,że ten model ma wiele punktów "Via" więc teoretycznie
mógłby potraktować stary cel podróży jako właśnie "via" a nie zastanawiać się który cel ważniejszy.
Pozdrawiam
Ryszard
GPSmap60CSx,COLO 400C,Nuvi 1490T+nuLifeTime Europe,
GPmapa2009v3,CSAv5 i inne UMP,y, ostatnio NAVI COMAND NTG4 z mapami NaviSat, komórka LG GT540 z GPS.
Ryszard
GPmapa2009v3,CSAv5 i inne UMP,y, ostatnio NAVI COMAND NTG4 z mapami NaviSat, komórka LG GT540 z GPS.
czy to urządzenie pracuje z zasilaniem 24V, nie mogę nigdzie znależć tej informacji ?
PouchX napisał:
Jak chyba wszystkie nuvi????10-30V
Pozdrawiam
Ryszard
Ryszard
-
SP2BZW
OT
zarys Ty żyjesz
byliśmy chyba umówienie na radar
no ale w sobotę możemy to zrealizować na łódce (na lądzie, w Bydgoszczy)
w połączeniu z innymi czujnikami z NMEA 2000
zarys Ty żyjesz
w połączeniu z innymi czujnikami z NMEA 2000
Myślę ,że odłożymy to do przejscia tej fali śniegu i mrozu bo nie bardzo mi sie uśmiecha włażenie z anteną na dach. Dzisiaj uruchomili koledzy ten złom w firmie na dachu. Max zasięg do 30 Mm. Zobrazowanie na podkładzie mapowym G2 Vision. Ale sobotę możemy potraktować jako planowanie przedsiewzięcia- zapraszam. Kontakt na e-mobile.
Pozdrawiam
Ryszard
Ryszard
W nowym FW 3.60 juz nie "plywa".PouchX pisze:W serii 1xxx jest tak, że jak przesuwasz mapę ruchem "zamiatania paprocha" to leci ona bezwładnie przez chwilę.
Pozdrawiam.
____________________ Nüvi Nuvi760T ; Nuvi1490T; Nuvi 3590LMT +CNE NT 2017.10
____________________ Nüvi Nuvi760T ; Nuvi1490T; Nuvi 3590LMT +CNE NT 2017.10
czytam sobie ten watek i czytam i wciąż nie moge sie dowiedzieć czy to 1490 jest lepsze od 760 czy też nie? może ktoś odpowie? a w ogole dlaczego porównujecie 1490 do 760, a nie do 765? przeciez jest nowsze, nie?Przemko pisze:to po co dołączają w zestawie 5cio calowy ekran skoro wystarczy sam głośniczek
Do 765 trzeba porównywać 1690 (więcej dodatków spoza nawigacji) wg mnie.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
-
zenonburza
- Początkujący
To może i ja podzielę się swoimi subiektywnymi wrażeniami...
Pierwsze wrażenie: "oooo jakie to wielkie", w aucie już wygląda optymalnie. Bardzo fajnie się sprawuje pod kątem szybkości działania (analiza porównawcza do n205). Mapę płynniej obraca, choć nadal widać pewne opóźnienie mapy w stosunku do faktycznej lokalizacji. Czasami zacina się przy komunikatach (tego nie mam w n205). Ekran w nocy działa u mnie na podświetleniu 10%, w dzień 50%. Głośnik daje niezłą jakość. Bardzo fajny jest układ w menu (w pionie), który pozwala na zdefiniowanie kilku różnych informacji np. czas przyjazdu, odległość do końca trasy. Tego mi brakowało. Natomiast sporym rozczarowaniem jest jak dla mnie rozwiązanie zasilania i TMC. Kabel jest gruby i szeroki do anteny. Pomimo, że jest gumowany to i tak marznie w samochodzie i robi się bardzo sztywny. Jak dla mnie lepszym rozwiązaniem byłoby zastosowanie cienkiego kabla - takie jakie są dodawane do telefonów czy do ładowarek sieciowych. Urządzenie ma swoje jakieś dziwne zachowania np. zoomowanie gdy się przyśpiesza - ponoć to normalne
gdy się zwalnia wraca do normalnego widoku. Czasem przy skrętach pojawia się kilka plam na mapie (takie jak tło) - później się odświeżają i widać całą mapę.
Nie korzystam z takich udogodnień jak słuchanie muzyki z nawigacji, nie potrzebne mi są widoki budynków w 3D na mapie i tego typu "uszlachetniacze". Pewnie gdybym kupił n765 jak to miałem we wcześniejszym zamiarze to byłoby coś na jakiś dłuższy czas. Teraz mam n1490, daje radę, przyzwyczaiłem się do kilku ułomności ale to albo wina softu albo map. Mam oczywiście wszystko zaktualizowane do najnowszej wersji.
Pierwsze wrażenie: "oooo jakie to wielkie", w aucie już wygląda optymalnie. Bardzo fajnie się sprawuje pod kątem szybkości działania (analiza porównawcza do n205). Mapę płynniej obraca, choć nadal widać pewne opóźnienie mapy w stosunku do faktycznej lokalizacji. Czasami zacina się przy komunikatach (tego nie mam w n205). Ekran w nocy działa u mnie na podświetleniu 10%, w dzień 50%. Głośnik daje niezłą jakość. Bardzo fajny jest układ w menu (w pionie), który pozwala na zdefiniowanie kilku różnych informacji np. czas przyjazdu, odległość do końca trasy. Tego mi brakowało. Natomiast sporym rozczarowaniem jest jak dla mnie rozwiązanie zasilania i TMC. Kabel jest gruby i szeroki do anteny. Pomimo, że jest gumowany to i tak marznie w samochodzie i robi się bardzo sztywny. Jak dla mnie lepszym rozwiązaniem byłoby zastosowanie cienkiego kabla - takie jakie są dodawane do telefonów czy do ładowarek sieciowych. Urządzenie ma swoje jakieś dziwne zachowania np. zoomowanie gdy się przyśpiesza - ponoć to normalne
Nie korzystam z takich udogodnień jak słuchanie muzyki z nawigacji, nie potrzebne mi są widoki budynków w 3D na mapie i tego typu "uszlachetniacze". Pewnie gdybym kupił n765 jak to miałem we wcześniejszym zamiarze to byłoby coś na jakiś dłuższy czas. Teraz mam n1490, daje radę, przyzwyczaiłem się do kilku ułomności ale to albo wina softu albo map. Mam oczywiście wszystko zaktualizowane do najnowszej wersji.
Pozdrawiam, ZB
Kabel zmieniłem na cienki i po problemie a poza tym i tak w RP nie ma jeszcze TMC.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
Ja tak samo. Kupiłem kabel od odbiornika bez TMC, a oryginalny wożę w bagażniku (tak na wszelki wypadek). 
Pozdrawiam, Piotr
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Czyżby na N1490 było długo oczekiwane TTS, czy to robienie nabywcy w trąbę.
Znalazłem takie coś w opisie tegoż modelu "Wymowa nazw ulic (np. „Skręć w ulicę Dębową za 200 m”): TAK"
Znalazłem takie coś w opisie tegoż modelu "Wymowa nazw ulic (np. „Skręć w ulicę Dębową za 200 m”): TAK"
Nuvi 760, Oregon 300 nuMaps Lifetime + ostatnia GPMapa, HTCwildfire + 3-oś kompas, Navigon, Rmaps.
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
Samsung Galaxy tab p-1000 + mapamap PL-2011Q3
Myślę że to tylko przykład co by było gdyby było, na chwilę obecną nie ma polskiego tts-u dla 1490
modecom mx3 + automapa