O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Dostępna jest aktualizacja CNE 2010.30 dla Europy (subskrypcja nüMaps Lifetime™ Europe).
Download Manager pobiera plik: garmin_rmu_cneunt2010_30.exe (3.72 GB)
Wymagana ilość pamięci do rozpakowania pliku exe: ok. 5.3 GB
Folder docelowy instalacji (WinXP): C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\GARMIN\Maps\City Navigator Europe NT 2010.30.gmap
BTW. Dla posiadaczy wersji CN NA (North America) dostępna jest również nowa wersja: 2010.40
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Wodotrysków się nie należy spodziewać.
Aktualność danych zastanawiająca - np. brak obwodnicy Lubnia na Zakopiance.
Pojawiło się trochę więcej budynków, również w postaci szarych brył, a nie tylko "landmarków".
Tradycyjnie Polska urosła (poniżej info z MapSource):
2010.30 - 70.1 MB
2010.20 - 67.8 MB
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Instalator nie należy do inteligentnych (jak i ja). Nie potrafi rozpoznać, że urządzenie ma już zainstalowane najnowsze mapy w wersji 2010.30 (z uwagi na brak miejsca na C skorzystałem z update'u tylko GPS przy pierwszym podejściu).
Przy drugim uruchomieniu update'u wykonuje całą procedurę (komputer + GPS) raz jeszcze mimo, że chcielibyśmy zainstalować tylko wersję pod MapSource.
Edit: Odradzam instalację poprzez .MSI
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Próbowałem rozpakować plik exe zgodnie z radą beetle-m, ale przy rozpakowaniu też mi się pojawiały komunikaty "file corrupt", czy coś takiego. Cóż - nie ryzykuję i ściągam jeszcze raz, tym razem bez Download Managera. Kolejne 8 godzin. Wrrrr!
Wygląda na to, że garmin znowu coś namieszał.
Po instalacji 2010.30 w moim nuvim przestała działać funkcja Lane Assistant. Wygląda na to, że problemem jest zbyt długa lub w jakiś inny sposób nieprawidłowa nazwa pliku "cneuro_2010_30_jcv.JCV". Wystarczy zmienić jego nazwę na np. identyczną z tą, jaką miał plik z CNE 2010.20 (D1281030A.JCV) i lane assistatnt ożywa. Edit: Zalecana przez Garmina nazwa pliku z JV to: D128104A.jcv.
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/3490(UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
frasun pisze:Wygląda na to, że garmin znowu coś namieszał.
Płakać się chce. Gdyby firma, która dostarcza oprogramowanie dla moich klientów tak się zachowywała to nie przetrwała by na rynku roku.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Wygląda na to, że cała CNE 2010.30 nie mieści się w pamięci wewnętrznej Nüvi 255W. Musiałem pousuwać większość języków komunikatów głosowych oraz kilka regionów z mapy.
Urządzenie dopiero co kupione, z preinstalowaną CNE, po aktualizacji mapy okazuje się być za małe. Jestem "nieco rozczarowany". Może się czepiam, można sobie oczywiście te inne regiony wgrać na kartę SD.
beetle-m pisze:Przy drugim uruchomieniu update'u wykonuje całą procedurę (komputer + GPS) raz jeszcze mimo, że chcielibyśmy zainstalować tylko wersję pod MapSource.
Jesli chcemy zainstalowac tylko pod MapSource, to po rozpoczeciu instalacji na MS wystarczy odlaczyc GPS. U mnie sprawdzone.
Nie wiem, czy zauwazyliscie, ze teraz, przy przesuwaniu palcem, ekran nie "plywa".
Spider pisze:Podobno Garmin właśnie udostępnił /.../
Na myGarmin nie widzę nic nowego.
Pozdrawiam, mariuszD
frasun pisze:Wygląda na to, że garmin znowu coś namieszał.
Po instalacji 2010.30 w moim nuvim przestała działać funkcja Lane Assistant. Wygląda na to, że problemem jest zbyt długa lub w jakiś inny sposób nieprawidłowa nazwa pliku "cneuro_2010_30_jcv.JCV". Wystarczy zmienić jego nazwę na np. identyczną z tą, jaką miał plik z CNE 2010.20 (D1281030A.JCV) i lane assistatnt ożywa. Edit: Zalecana przez Garmina nazwa pliku z JV to: D128104A.jcv.
Mam ten sam problem, Lane Assistant nie działa. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą zmianą nazwy i gdzie tego dokonać. Mógłby mi ktoś to dokładniej objaśnic ?
Pozdrawiam.
No przecież Piotrek napisał co zrobić.
Musisz zmienić nazwę pliku w nuvi ze starej (cneuro_2010_30_jcv.JCV) na nową (D128104A.JCV).
Pozdrawiam, mariuszD