Powitanie

Dyskusje bliżej lub dalej związane z GPSami, zawsze jednak w doborowym towarzystwie.
zenonkition
Nowy

Witam wszystkich !

Post autor: zenonkition »

Witam wszystkich forumowiczów !

Garniaka czytuję od prawie dwóch lat. Stąd dowiedziałem się wiele na temat sprzętu i map. Dotychczas tylko czytałem, teraz będę pewnie pisywał.

Specjalne podziękowania dla GPS Maniaka, dzięki Jego stronie sprawnie wszedłem w świat GPS-a. A TOPO PL 100 towarzyszy mi zawsze w górach.

Używam Visty HCX, głównie na rowerze i w górach. Oczywiście w aucie też, choć to oczywiście nie to samo co np. Nuvi 250... W roku 2009 udzielałem się trochę w projekcie UMP-pcPL - na wiosnę pewnie znowu coś dorzucę do mojej ulubionej mapy samochodowej.

Jeszcze raz pozdrawiam

Artur
SP2BZW

Re: Powitanie.

Post autor: SP2BZW »

Witamy kolejnych pasjonatów :D
Awatar użytkownika
oszo
Nowy

Post autor: oszo »

Witam szanownych forumowiczów.
Od wielu lat chodzę po górach a od kilku miesięcy stałem się szczęśliwym posiadaczem Garmina.
Dzięki forum rozwiązałem kilka problemów za co dziękuję.
Obrazek
Misiek-80
Nowy
Kontakt:

Post autor: Misiek-80 »

Witam wszystkich!
Od 3 lat używam Nuvi660FM i jestem z niego zadowolony. Oczywiście zdarza się że zapisuje on "własne POI" ale to szczegół.
Teraz zagłębię się w obszerną lekturę która znajduje się na forum :D
Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
Drogowiec
Bywalec

Post autor: Drogowiec »

Witamy nowych kolegów

Pozdrówka
Kuba
Awatar użytkownika
Vikt0n
Nowy

Post autor: Vikt0n »

Cześć,

Mam na imię Adam i jestem z Warszawy.
Na forum zarejestrowałem głównie by pomóc szwagrowi w ogarnięciu jego nuvi 660 które przywiózł ze stanów i chce korzystać z niego w Polsce.
Przeglądając forum zauważyłem ze jest tu sporo informacji, dlatego przy okazji postanowiłem, że w końcu sam chcę poznać "z czym to się je"
Na co dzień używam Mapy Garmina w Nokii n97, jestem bardzo zadowolony ale i chciałbym niektóre rzeczy poprawić ( nie wiem czy to możliwe )
Mam nadzieję, że znajdę tu wiele interesujących informacji, wspierając i dodając do forum coś od siebie.
Pozdrawiam.
ziemowit77
Nowy

Post autor: ziemowit77 »

witam wszystkich ,brak mi doswiadczenia jeżeli chodzi o fora,nigdy nie korzystałem,brak czasu brak potrzeby,tym razem jednak zakupiony garmin colorado dość mocno mnie przygniótł,i mam dwa wyjscia albo go sprzedać ze stratą,albo spróbować ogarnąć,co do straty to łatwo byłoby sie z nią pogodzić do porazki juz trochę ciężej :x nie jestem orłem jeżeli chodzi o gadżety i elektronike ,wolę prostotę ale w życiu czasami przychodzą takie momenty że trzeba i już,nie chce odpuszczać i w miarę mozliwości liczę na pomoc.Pozdrawiam wszystkich serdecznie......R
garmin colorado 300
zupełnie zero wiadomości i umiejętności
jaszczur78
Początkujący

Powitanie.

Post autor: jaszczur78 »

Witam!

Garniaka czytam od kilku miesięcy, od grudnia 2009 mam odbiornik Vista HCx i wreszcie postanowiłem się zarejestrować. Na forach rzadko coś piszę, tylko jak mam coś mądrego do powiedzenia, hehe. Ale uważnie śledzę co się dzieje.

Pozdrawiam wszystkich maniaków gps (mój kolega twierdzi że to wynalazek szatana) - Marek - jaszczur78
Garmin eTrex Vista HCx - firmware 3.20, Garmin Fenix 7x
Android: Sygic, Locus
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

jaszczur78 pisze:(mój kolega twierdzi że to wynalazek szatana)
Podobnie jak moja żona :wink: Witamy.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Misieg
Nowy

Post autor: Misieg »

Witam Wszystkich,

Wprawdzie gps-a jeszcze nie posiadam, ale do jego zakupu się przymierzam.
Sam głównie chodzę po górach, jestem przewodnikiem beskidzkim. Mam nadzieję,że na tym forum zdobędę niezbędną wiedzę co do wyboru, obsługi GPS.

Pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Post autor: GPS Maniak »

Witamy :D
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Awatar użytkownika
EGON
Garniak

Post autor: EGON »

Witam.
Tak patrzę Lechu na to Lesko w lokalizacji kolegi powyżej i rozumiem skąd ten szeroki uśmiech. ;)
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Lancer1990
Nowy

Post autor: Lancer1990 »

Witam :) Jestem na etapie zakupie pierwszego GPSa i wybór pada na Garmina. Jeśli zakończy się on powodzeniem myślę że będę częściej bywał na forum :wink:
Awatar użytkownika
EGON
Garniak

Post autor: EGON »

Witamy i zapraszamy. :)
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Awatar użytkownika
consultas
Nowy

Post autor: consultas »

Witam wszystkich forumowiczów !

Dzis wlasnie zostalem szczesliwym posiadaczem Garmina 60CSx. Przed zakupem przeczytalem prawie wszystkie posty na tym forum dotyczace Oregona oraz mojego nabytku. Sprzet wykorzystywac chce glownie do rowerowych wypraw wraz z zaprzyjazniona grupa entuzjastow dwoch kolek. Do mojego wyboru przekonaly mnie posty Marcina1812, ktoremu w tym miejscu chcialbym bardzo podziekowac. Mam nadzieje ze doswiadczeni forumowicze beda dla mnie duzym wsparciem na drodze poznawania mozliwosci mojej 60-tki
Garmin 60CSx + Topo_2009 + Pomorze(dokładna rowerowa)
ODPOWIEDZ