Mariusz,
Co Ci odpowie techsupport Garmina, skoro odbiornik był nie rejestrowany przez poprzedniego właściciela Mogą jedynie podać dane do obecnego posiadacza bo on go zarejestrował.... oni nic więcej nie wiedzą
Wojtku. Poprosiłem o podanie kraju, w którym ten numer seryjny został sprzedany. Nic więcej nie jestem w stanie załatwić.
Wątpię by udało się odnaleźć właściciela.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
tak mi się też wydawało że będzie ciężko odnaleźć właściciela ale warto było spróbować:) może teraz w końcu powiecie mi gdzie mogę szukać akcesoriów do tego garmina
Najtaniej chyba wyjdzie ze stanów. Można próbować na aukcjach.
[OT] Na stronie Garmin PL nie mogę doszukać się listy sklepów. Można klikać na okrągło i trafiamy na Excela ze starym adresem.
Tu są sklepy: http://excel24.com.pl/gdzie-kupic
a możecie mi napisać jakie numery katalogowe mają oryginalne akcesoria do FR 305?
w jaki sposób FR łączy się z komputerem?
potrzebna jest podstawka czy tylko kabel USB?
Tech Supp Garmin pisze:Dear Mariusz,
Thank you for contacting Garmin International.
I will be happy to answer your question today, Mariusz.
Thank you for trying to return the lost Forerunner 305 to the original owner but we do not have this information unless they register the unit.
If we can be of further assistance please contact us again.
Amen
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
szukając brakujących akcesoriów będę pewnie zadawał dużą ilość pytań. Nigdy wcześniej nie miałem garmina więc po prostu nie znam się
proszę więc miejcie cierpliwość
w każdym bądź razie chciałbym się dowiedzieć czy kabel usb do FR 305 (010-10723-01) to nie przez przypadek najzwyklejszy kabel mini USB?
większość zdjęć na googlach nie pozwala mi jasno sprecyzować.
Parę tygodni temu mojemu kumplowi zawinięto (lub ew. zgubił) mojego
gps'a Garmin gpsmap 76csx, którego pożyczyłem mu na wakacje.
Podczas wysiadania z samolotu zostawił go na fotelu, jak wrócił się
chwilę potem żeby zabrać, już go nie było :/
Cechy charakterystyczne:
- na obudowie była nalepka z moimi danymi
- na ekranie powitalnym moje nazwisko oraz numer telefonu.
- Wewnątrz karta Kingstone 4GB, wgrane mapy europy i polski garmina
oraz mapa lotnicza.
- Stan dobry (bez rys itp)
- Baterie (akumulatory energizer, srebrne).
- przycisk quit nieco wytarty
Na pudełku mam takie parametry urządzenia:
010-00469-01
gpsmap 76csx, atlantic
1qf020878 - to chyba jest s/n
Wersja europa, kupiona w polskim sklepie.
Być może ktoś wykuka na allegro czy w innym komisie, byłbym wdzięczny
za info. Jeżeli znajdzie się jednak uczciwy znalazca, na pewno
uczciwość zostanie wynagrodzona.
Skradziono dwa Garminy jak w tytule, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, proszę o kontakt.
Colorado 300 miał nr seryjny: 169045870 oraz ID urządzenia: 3437845626.
Cechy charakterystyczne - niewielkie ryski na przedniej części odbiornika, slot kart pamięci przerobiony na gniazdo microSD (niestety to można usunąć bez śladów), guma na wyłączniku w jednym miejscu pęknięta i klejona silikonem (trzeba się przyjrzeć, by zauważyć klejenie)
Nr seryjny Dakoty: 1PL048944, ID urządzenia: 3748360168
Cechy charakterystyczne: otarcie plastiku w górnym lewym rogu pokrywy baterii (patrząc na odbiornik od tyłu)
Oba odbiorniki miały ustawione wyświetlanie przy starcie mojego imienia i nazwiska oraz telefonu kontaktowego z prośbą do znalazcy o kontakt (w dwóch językach: PL/EN)
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, 23:01 przez kwieto, łącznie zmieniany 2 razy.
@ Kwieto
Obserwuj, aukcje internatowe, postaram się też zaglądać,
jak będzie jakaś podejrzana oferta, dam znać.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Tak, leżały w schowku. Pechowo oba zostały w samochodzie. W związku z powyższym chętnie od kogoś przygarnę dowolny odbiornik dopóki nie kupię własnego.
@Asandrzej - tak, wiem że trzeba przeglądać Allegro i Gumtree.